Висок рaзход 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
Re: Висок рaзход 320д
Благодаря колега,къжи ми колко ти гори градско
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
milenski75 написа:Благодаря колега,къжи ми колко ти гори градско
Около 12 литра. И аз като теб изсипах една торба пари, защото мислех че колата гори много, но се оказа че всичко е наред.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Те ти автомат...уж говорят +1,2 литра,но явно разликата си е доста голяма и си похапва тоя автомат..сигурно е доста неприятно на колегата,и аз ако ходя към морето и ми даде 7.5 нема ми ареса 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
2002
Добре,че съм си на морето,но наистина не е приятно.
Но мненията са много противоречиви на един му гори толкова на друг по-малко,за това пуснах и темата,
да разбера дали имам проблем с колата.
Другото,знам,че дебитомер се хваща много трудно дали работи коректно,но моя е оргиналния от 2002 год
не знам дали не е вече амортизиран.
Но мненията са много противоречиви на един му гори толкова на друг по-малко,за това пуснах и темата,
Другото,знам,че дебитомер се хваща много трудно дали работи коректно,но моя е оргиналния от 2002 год
не знам дали не е вече амортизиран.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
milenski75 написа:Добре,че съм си на морето,но наистина не е приятно.
Ако ти кажа колко гори моята съвсем ще се успокоиш

Не знам при теб как е, но моята пуши черно (т.е. пушеше) и в тази връзка са правени някои неща:
1. диагностика - всичко е в норма
2. колектор и кулер, чистени преди година и половина - никакъв ефект
3. почистване на дебитомер - няма ефект
4. проба с друг (със сигурност работещ) дебитомер - няма ефект
5. върнах си стария дебитомер, адаптиране и почистване със спрей - няма ефект
6. почистване AGR - без резултат
7. смяна на AGR - без резултат
8. "тапа" във вакуум маркуча към AGR - много зле, колата спря да върви под 3000 оборота
9. махнахме сачмата в маркуча към AGR, колата тръгна както преди
10. почистване на "новия AGR" - без резултат
...
В момента колата е с изолиран AGR с ламарина, софтуерно не е изключен. Резултатът от изолирането е, че пушекът напълно спря, но за сметка на това разходът на гориво се качи с близо литър извънградско, в града отдавна не го смятам. Знам че AGR трябва да работи, но не остава време да я оставя в сервиза, а и карам всеки ден ... Така или иначе като се оправи проблема с AGR (вероятно маркуч/клапанче/ ...) и след като не е изолиран сигурно колата няма да пуши, а разходът ще падне до по-разумни граници, каквито се коментират в тази тема, а не в другата

Такъв завишен разход се получава най-често от не добре работещ торк.
Я си сравнете оборотите на двигателя при 100км/ч, примерно, за да се види дали ма някакви разминавания.
Ако абсолютно всичко е наред, тази кола на автопилот на 100км/ч трябва да харчи около и под 5,5л/100км, а при 120км/ч най-много 6л/100км.
Я си сравнете оборотите на двигателя при 100км/ч, примерно, за да се види дали ма някакви разминавания.
Ако абсолютно всичко е наред, тази кола на автопилот на 100км/ч трябва да харчи около и под 5,5л/100км, а при 120км/ч най-много 6л/100км.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
JTD написа:Такъв завишен разход се получава най-често от не добре работещ торк.
Колега JTD разхода му е нормален както каза и Leon!!! Едвали е карал точно с 90км/ч на равен терен стига сте ги лъгали хората че харчела 5 на 100км

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами моята стара кола 320д 136 коля към морето на пълна-пълна ми даде на 130-140 скоротс по магистралата разход 5лт.ако карам със 90-100 ми пада на 4.7 пак по колонка.Така че колко да дига автомата

ilia1984 написа:Колега JTD разхода му е нормален както каза и Leon!!! Едвали е карал точно с 90км/ч на равен терен стига сте ги лъгали хората че харчела 5 на 100км
Успокоявайте се вие.
Ако такъв дизел със 120к/ч ми дава 7.5, направо го засилвам в дерето.
Ама понеже ще ми е жал, ще си го оправя и ще се радвам на перфектна кола.

Точно 7.5/100 при 120км/ч дава А6, авант, автомат, куатро, 3.0ТДИ пълна кола с багаж за морето. Баси и Е46, нали се сещаш.

- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
2002
Добре колеги,ще замеря скоростта с 100 на колко оборота е,ще почистя АГР,къде другаде да търся проблем.
Ще се повторя не пуши,дюзи перфектни,сменени термостати стремя се да карам без резки ускорения и пак толкова.
В вторник пак ще пътувам около 400км и пак ще засека.
Ще се повторя не пуши,дюзи перфектни,сменени термостати стремя се да карам без резки ускорения и пак толкова.
milenski75 написа:Добре колеги,ще замеря скоростта с 100 на колко оборота е,ще почистя АГР,къде другаде да търся проблем.
Виж наистина оборотите.
При 93км/ч реална скорост, или около 100км/ч по километраж (ако си знаеш разминаването най-добре), то трябва да си точно на 1800 оборота при заключен торк. Ако торка не е заключен, то оборотите на двигателя биха били по-високи и съответно разхода ще е по-висок, заради загубите, които се получават в торк-а.
Това е най-често срещания проблем при автоматите, който дават висок разход, а реално всичко им е наред на пръв поглед.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Сменял съм торк конвертора - няма отражение върху разхода, да не кажа, че се вдигна малко. Сега ще сложа от 3л мотор (какъвто извадих при смяната), с чисто нов дебитомер Бош, рециклирани дюзи, почистен ЕГР, сменен регулатор на налягането на турбината и рейла. От Дару до Димитров се кълнат, че колата е в отлично състояние. Само турбо не съм рециклирал. Пак казвам - под 10 в София и 7 на дълго не мисля, че може да харчи. Някакви специфични условия потвърждават това правило. И карането със 100 на темпомат НЕ Е извънградско шофиране 

Never mistake motion for action...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Меря разход винаги пълно-пълно и ако щете вярвайте между maxxmotion diesel и обикновен разликата е около 120-140-км повече за по-скъпото гориво,такаче пишете и какво сипвате защото има значение!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
boksioraE39 написа:Меря разход винаги пълно-пълно и ако щете вярвайте между maxxmotion diesel и обикновен разликата е около 120-140-км повече за по-скъпото гориво,такаче пишете и какво сипвате защото има значение!
Аз съм на обратното мнение - разлика няма,разлика има в начина на шофиране...с 320д съм от 2010 год с фейсов вариянт и имам над 120 000км - но това е МОЕ наблюдение ,което като твоето си е субективно

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Колега,
и аз дадох една торба пари за смяна на какво ли не с цел да сваля разхода в града, който в момента е около 12,5-12,7/100 км, но така и не постихнах желания ефект. Сменил съм свещи, дебитомер, масла, термостати, филтри и още един куп чаркуляци. Най-накрая ми остана само ъпдейт на софтуера. Колата извънградско по последно засичане ми даде 7,24 л/100 км. Вече се примирих и приех, че това е нормален разход за нашите Е46-ци.
Ако успееш да свалиш разхода, надявам се, че ще споделиш с всички ни
и аз дадох една торба пари за смяна на какво ли не с цел да сваля разхода в града, който в момента е около 12,5-12,7/100 км, но така и не постихнах желания ефект. Сменил съм свещи, дебитомер, масла, термостати, филтри и още един куп чаркуляци. Най-накрая ми остана само ъпдейт на софтуера. Колата извънградско по последно засичане ми даде 7,24 л/100 км. Вече се примирих и приех, че това е нормален разход за нашите Е46-ци.
Ако успееш да свалиш разхода, надявам се, че ще споделиш с всички ни