местни данъци и такси
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bavariq_89
- Потребител
-
- Кара: е39 520i Touring
местни данъци и такси
Здравейте колеги имам едно питане, ако може някой да помогне. Става въпрос за регистрация на автомобил 2000 кубика 150 коня, който ще бъде собственост на човек с нетрудоспособност 68%. Въпрсът ми е този човек ползвали данъчно облекчение или не тъй като в решението на ТЕЛК пише че не може да се ползват привилегии при бнос на автомобил, но не ппише за притежание. Благодаря предварително.
- elf_78
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '02
- Мечтае да кара: M5
Re: местни данъци и такси
колега моята е 320д,150к.с. прехвърлих я на майка ми и даже и безплатна годишна винетка взимам. изисква се автомобила да е до 2000 см2 и до 160 к.с. и решение на ТЕЛК над 51% . дано съм бил полезен
- bavariq_89
- Потребител
-
Благодаря колега за отговора. Ще пиша какво е станало. 

- bavariq_89
- Потребител
-
Така да кажа, че всичко мина добре колата се регистрира без проблем условията бяха до 2000 куб. и 117kw и наистина тази забрана за която писах по-горе е била само за внос.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
- The Stig
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 e39 530dA
- Мечтае да кара: самолет
Споко, колега
Те това от кога казват, че ще го направят.. още по Костово време. Явно има голямо лоби срещу този проект. Още повече, че тези бази данни докато се направят и да се синхронизира информацията ще мине най-малко половин година.

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
The Stig написа:Споко, колегаТе това от кога казват, че ще го направят.. още по Костово време. Явно има голямо лоби срещу този проект. Още повече, че тези бази данни докато се направят и да се синхронизира информацията ще мине най-малко половин година.
Точно тогава ще трябва да се плащат и данъците, май?

То пази боже да има болен в семейството,в моя случай 520 -150 коня -води се на мен ,жена ми има инвалидност втора група ,беше първа група ама докторите си помислиха ,че може да й заработят нейните бъбреци -след трансплантация на чужд такъв -та в данъчното казаха -плащаш половината данък колата е доста над 100 коня и безплатна винетка -това е положението
- bavariq_89
- Потребител
-
Мисля, че ще плащаш половината данък не защото е друга група а поради факта, че имате брак и колата се води обща собственост.
Това със семейната собственост и половината данък е ясно ,но с абсолютно освобождаване от данък ми се струва ,че са колите на инвалиди с двигатели до 100 коня ,с такова впечатление съм останал,може и да греша не съм 100 процента сигурен ,така че дали е семейна собств или се води само на жена ми казаха ,че се плаща половината данък -при коли над 100 конски сили
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
За да се освободи от данък колата трябва да е до 117,64 кw и обем на двигателя до 2000 куб.см. Това важи за София, но предполагам няма разлика с останалите градове.
Раздел III:
http://www.sofia.bg/documetnt_list.asp
Раздел III:
http://www.sofia.bg/documetnt_list.asp
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
И в добавка към горният пост ,да е изцяло на човек с инвалидност, а не обща собственост с друг такъв или нещо от тоя сорт,ходих да питам и ми казаха ,че като цяло данъците и таксите се определят на местно общинско ниво-дано не са ме излъгали ,и като добавка -моята е регистрирана в Ст. Загора -там живея,но имам познати умишлено ги регистрират ,по настрани напр. Казанлък ,и там данъка бил малко по различен,сега може да са затегнали и да задължават по адрес на живеене ,не знам,знам само ,че тука тия се забравиха вече с тия данъци и се утрепаха да ги вдигат
12 мнения
• Страница 1 от 1