Бушони или мека връзка?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Бушони или мека връзка?

Мнение от vladdy90 » 19 Фев 2014, 15:42

Здравейте, наскоро си купих Е46 и още някой неща не ги разбирам, как са и къде се намират.
Та въпроса ми е, онзи ден обръча от angel eyes спря да свети на единия фар, смисал като запаля колата премигва 2/3 и гасне от какво може да е това? Дали е бушон или има някъде мека връзка в кабелите?

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Бушони или мека връзка?

Мнение от hacker4eto1 » 19 Фев 2014, 18:53

Колега честито за возилото , първо уточни ринговете по каква технология са ,Студен катод или Диоди и това мека връзка в кабела няма такова понятие :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от vladdy90 » 20 Фев 2014, 1:28

благодаря, Диоди са, имах предвид да не е някое кабелче се е закъсало и да дава накъсо, защото премигва 3/4 пъти и гасне...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Фев 2014, 6:41

Аз залагам, че е CCFL на който в ринга е влязъл въздух.Запалката пробва да го припали неуспешно и той остава угасен.А за меката връзка и аз не разбрах.Сигурно е имал предвид лоша.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 20 Фев 2014, 10:20

vladdy90 написа:благодаря, Диоди са, имах предвид да не е някое кабелче се е закъсало и да дава накъсо, защото премигва 3/4 пъти и гасне...

Щом си сигурен ,че са диоди отвори предният капак и виж къде отиват 2 та кабела ,черен (-) и червен (+) на даденият ринг, откачи ги там от където отиват и ги пробвай с едно външно захранване (може и една 9 волтова батерия)
ivoaudi написа:Аз залагам, че е CCFL на който в ринга е влязъл въздух.Запалката пробва да го припали неуспешно и той остава угасен.А за меката връзка и аз не разбрах.Сигурно е имал предвид лоша.

това не вярвам да е понеже дори ринга да е счупен няма как да влия е на неона вътре във запоената тръба.. тя си е отделна и ако е пукнато изобщо няма да свети ,неона отдавна да го няма там..
П.П мойте са технология Студен катод и съм ги сложил директно на Габарита,забелязвам когато запаля колата и си работи и не съм дал на габарит и 4 рите ринга пресвяткат за част от секундата... сякаш ЛЦм модула прави някакъв чек... незнам и аз
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46