Проблем с навигация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Проблем с навигация

Мнение от georgi dyulgerov » 19 Фев 2014, 16:33

Здравейте колеги!
Имам следният проблем: с най-малката навигация съм МК1 (само със стрелките и женското гласче). Дисплея ми угасна, остана да свети само подсветката, всички менюта изчезнаха, все едно си го изключил ама подсветката работи. Странното за мен е, че радиото работи (сменям станции - на сляпо :lol: увеличавам намалям, може да си пусна някой диск от чейджъра даже), но на дисплея нищо... А още по-странното е, че днес свалих навигацията за да видя дали не се е разхлабила буксата и след като дадох на контакт радиото засвири за около 10 сек и после спря :lol: . Проблемът не се появи отведнъж, в период от около седмица дисплея угасваше и се включваше или само зависваше, докато не спря за постоянно. На навигационният комп. не му свети захранването и това, че има диск в него, при натискане на ежекта нищо не се случва. Та това е.
Ако може някой да даде съвет или да ме упъти какво да правя ще съм много благодарен!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Проблем с навигация

Мнение от mustang1986 » 19 Фев 2014, 18:30

Навигационният ти компютър най-вероятно е заминал.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 19 Фев 2014, 18:36

Имам точно същият проблем :) всичко свети ала нищо ,така взех колата и така я карам ,радиото работи, дисковете също.
Преди да знам рекох да се набутам с 60 ли 70 лева ли беше за нова навигация обаче ГРЕДА пак така..
Върнах си моята тази която смених я разкостих за спорта. ОТворих МК-то в багажника беше счупен зъб за механизма на диска (не приемаше диск).
Рестартирах от скрито меню 21 борд компа но не се оправи и стигнах до извода ,че не ми се дават още 80 лева за мк1 и си карам така :)
Та с 2 думи проблема ти е мк-то :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 19 Фев 2014, 19:32

georgi dyulgerov написа:Здравейте колеги!
Имам следният проблем: с най-малката навигация съм МК1 (само със стрелките и женското гласче). Дисплея ми угасна, остана да свети само подсветката, всички менюта изчезнаха, все едно си го изключил ама подсветката работи. Странното за мен е, че радиото работи (сменям станции - на сляпо :lol: увеличавам намалям, може да си пусна някой диск от чейджъра даже), но на дисплея нищо... А още по-странното е, че днес свалих навигацията за да видя дали не се е разхлабила буксата и след като дадох на контакт радиото засвири за около 10 сек и после спря :lol: . Проблемът не се появи отведнъж, в период от около седмица дисплея угасваше и се включваше или само зависваше, докато не спря за постоянно. На навигационният комп. не му свети захранването и това, че има диск в него, при натискане на ежекта нищо не се случва. Та това е.
Ако може някой да даде съвет или да ме упъти какво да правя ще съм много благодарен!

-няма е46 с мк1, всичко е мк2-мк4, без значение какъв е екрана отпред, монохромен или цветен колега..ако е монохромен му трябва монохромно мк, ако е цветен - цветно.
-при всички случай графиката отпред се дава от мк2, т.е. в нея е проблема, но ако сложиш цветна мк2 - пак същото, трябва ти модел sa606, а не sa609
-радио винаги ще има. защото при теб е отделен модул в багажника, a при новите (след2002г) монохромни навигации радиото пак и винаги си е ок, само че е отпред в касетофона, не е отделен модул
-преди да търсиш монохромно мк2 (като твоето) пробвай да му набуташ диск със софтуер, със задържане на бутона еджект на запален двигател трябва да излезе картата, ако има такава
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Мнение от georgi dyulgerov » 19 Фев 2014, 19:35

Ами и аз на там клоня, ама ми се искаше да е някой кабел :cry:
МК-то може ли да се ремонтира и ако може струва ли си или да търся друго?
Даже да е изгоряло не трябва ли да му свети поне захранването или не?

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46 330 xd

Мнение от alto86 » 25 Мар 2014, 14:14

Здравейте !! Някой може ли да помогне ? Имам навигация МК3 на бмв е46 , пробвах да направя ъпдейт на софтуера и всичко си вървеше ,както беше описано , а сега екрана ми е изцяло черен и диска който вкарах неиска да излезе и не ми свети диода за пауър на самата навигация !!!! Как мога да изкарам диска и дали сам си прецакал навигацията ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 27 Мар 2014, 18:41

Смисъл от ъпдейт при теб няма,само при Мк4.Най-вероятно имиджа който си записал е бил в моде3(тоест за мк4).Пиши лично съобщение на Иво.може да помогне със съвет. memberlist.php?mode=viewprofile&u=2731
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Назад към E46