темпомат-неработи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dimitar_tod82
- Потребител
-
- Кара: E 36 320
- Мечтае да кара: M6
темпомат-неработи
Здраявейте колега! Видях , че има доста писано по темите с темпомата, но не можах да открия точно моя проблем. Става въпрос за Е46 318 преди фейса. Колата е купих преди няколко дни и не съм много запознатвпроса ми е следния-имам мулти волан 3-лъчев от ставите(не е сцепен лъч) бутоните за управлението на радиото и диска работят, когато натисна бутона на темпомата святка зелената лампа на таблото и до там...нищо не става.....погледнах на дросела има две жила(казаха ми че едното е за газта другото за темпомата) та незная дали въбще колата има такова чудо или волана е слаган допълнително...моля за помощ!
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Re: темпомат-неработи
Щом имаш две жила проследи едното дали отива до моторчето. то изглежда като на тази снимка
http://img171.imageshack.us/img171/7454 ... tklein.jpg
Ако го имаш, значи имаш всички необходими части за темпомата.
http://img171.imageshack.us/img171/7454 ... tklein.jpg
Ако го имаш, значи имаш всички необходими части за темпомата.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
dimitar_tod82 написа:Здраявейте колега! Видях , че има доста писано по темите с темпомата, но не можах да открия точно моя проблем. Става въпрос за Е46 318 преди фейса. Колата е купих преди няколко дни и не съм много запознатвпроса ми е следния-имам мулти волан 3-лъчев от ставите(не е сцепен лъч) бутоните за управлението на радиото и диска работят, когато натисна бутона на темпомата святка зелената лампа на таблото и до там...нищо не става.....погледнах на дросела има две жила(казаха ми че едното е за газта другото за темпомата) та незная дали въбще колата има такова чудо или волана е слаган допълнително...моля за помощ!
Диагностика ти трябва може проблема да е в машинката на съединителя и затова да не работи темпомата, но щом светва зелената лампа значи го имаш инсталиран просто нещо е станало и затова не работи.
- default_pz
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320DA
- Детайли за колата: FL
А знаеш ли, че трябва да натиснеш + ? Питам, щото аз не знаех, пък гледам, че никой не спомена...
- oci
- старши ентусиаст
-
default_pz написа:А знаеш ли, че трябва да натиснеш + ? Питам, щото аз не знаех, пък гледам, че никой не спомена...
Никой не го споменава защото все едно да пуснеш климатика и да не знаеш, че за да духа топло трябва да врътнеш червените точки, и моя малкия е на 4 години и пуска автопилота

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега да не ти свети датчик за накладки че ако свети темпомата неработи,може и от други лампи пак да не работи

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
unikalen88 написа:колега да не ти свети датчик за накладки че ако свети темпомата неработи,може и от други лампи пак да не работи
При мен си работеше темпомата когато светеше лампата за износени наклатки.Предният датчик на накладките беше заминал но с темпомата не съм имал проблеми.
- dimitar_tod82
- Потребител
-
- Кара: E 36 320
- Мечтае да кара: M6
Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.
- oci
- старши ентусиаст
-
bobi_81xx написа:unikalen88 написа:колега да не ти свети датчик за накладки че ако свети темпомата неработи,може и от други лампи пак да не работи
При мен си работеше темпомата когато светеше лампата за износени наклатки.Предният датчик на накладките беше заминал но с темпомата не съм имал проблеми.
много ясно сега остава да кажете, че ако свети бега пак няма да работи темпомата

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами аз карах 320д 136 и е факт че като ми светеха накладките темпомата святка зелено на таблото но неработи.След смяната на датчика и темпомата проработи,от тогава несъм имал проблем с него,затова си мисля че е от накладките.

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
unikalen88 написа:ами аз карах 320д 136 и е факт че като ми светеха накладките темпомата святка зелено на таблото но неработи.След смяната на датчика и темпомата проработи,от тогава несъм имал проблем с него,затова си мисля че е от накладките.
Колега,точно при същият модел при мен си работеше темпомата.Явно е станало случайно.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
dimitar_tod82 написа:Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.
Oще нещо трябва да караш със скорост над 60км тогава можеш да натискаш плюсчето и да даваш газ преди тази скорост не се случва нищо!

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
StelllsKi написа:dimitar_tod82 написа:Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.
Oще нещо трябва да караш със скорост над 60км тогава можеш да натискаш плюсчето и да даваш газ преди тази скорост не се случва нищо!
40

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Djelebov написа:StelllsKi написа:dimitar_tod82 написа:Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.
40

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
StelllsKi написа:Djelebov написа:StelllsKi написа:dimitar_tod82 написа:Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.
40
Тази тема стана табу всеки казва различни цифри и предположения,при мен е над 60 нека колегата ако е пробвал още при потегляне да задава скорост да опита с малко повече километри и да видим какво ще се случи!

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2