Странен пробелм с инжектори!!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
Мечтае да кара: E92 M3

Странен пробелм с инжектори!!!!!

Мнение от toyo_bg » 06 Фев 2014, 16:54

Здравейте колеги!
Надявам се във форума да получа адекватни мнения за моят проблем за което предварително благодаря!
Става въпрос за двигател на Е46 318и 1999г. М43Б19.
Проблемът е следният закачам я на диагностика и на живите данни ми показва работата на инжекторите
Първи цилиндър корекция 2-3-4 (мин 2 макс.4)
на втори трети четвърти корекцяи 0-1 (мин1 макс.1)
Първата мисел ми беше да ги сваля и да ги занеса на ултразвук.Момчетата ги закачиха и казаха че не са толкова зле като работа имаики в предвид с какви горива караме!Но нищо повече не споменаха дали инжектора на първи цилиндър се е повредил или задържа повече време отворен.
Замерил съм компресията на всички цилиндри е идентична!Възможно ли е инжектора да е тръгнал!
По двигателя са сменени (дебитомер,стъпково моторче клапан картерни газове,ламбда сонда)всички тези части са оригинални и нови.
Мерси предварително колеги.
Разчитам на вашите компетентни менени
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Странен пробелм с инжектори!!!!!

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Фев 2014, 19:56

Възможно е естествено. То затова се свалят и се тестват, не само заключения по корекции. Хубаво е да го направиш това и да се види наистина ли е проблемна дюзата. Защото това неминуемо ще доведе до по-груба работа на двигателя и промяна в поведението му.

Потребител
Аватар

Мнение от toyo_bg » 07 Фев 2014, 17:31

Мерси колега за изказаното менение!Явно хората на които сам ги давал за чистене не са обърнали толкова на вниманието на работата на инжекторите а само на това как разпръскват защото според тях са били добре!Извиняваи за глупавият въпрос но от какво друго може да се получи тази корекция на този инжектор ако сметнем че работи в норми и компресията на цилиндрите е идентична!Каде другаде да се насоча да търся пробелма или по какъв начин мога да го прихвана!
Мерси предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 09 Фев 2014, 23:05

toyo_bg написа:Мерси колега за изказаното менение!Явно хората на които сам ги давал за чистене не са обърнали толкова на вниманието на работата на инжекторите а само на това как разпръскват защото според тях са били добре!Извиняваи за глупавият въпрос но от какво друго може да се получи тази корекция на този инжектор ако сметнем че работи в норми и компресията на цилиндрите е идентична!Каде другаде да се насоча да търся пробелма или по какъв начин мога да го прихвана!

Колега а колата как се държи какво прави освен показанията от диагностиката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 10 Фев 2014, 6:27

toyo_bg написа:от какво друго може да се получи тази корекция на този инжектор ако сметнем че работи в норми и компресията на цилиндрите е идентична!Каде другаде да се насоча да търся пробелма или по какъв начин мога да го прихвана!

ако разрежда отнякъде с неотчетен въздух например.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Потребител
Аватар

Мнение от toyo_bg » 10 Фев 2014, 23:24

Здравейте колеги!
Кам колегата "StelllsKi" Колата се държи добре пона така аз мисля и по сравнение с други такива като моята!До някаде разхода ме накара да я закача на диагностика а и сутрин на студен мотор ми забиваше, но забиването беше от дебитомера смених го и всичко заспа!Като свалях инжекторите за ултразвук забелязах че някога при предишен собственик самнителният инжектор е бил сменян тоест не е оригиналния(смисел от тази кола ) Като го сравня на кирпуса му има два номера единият е на БМВ номер номенклатутрен на частта другия и представа си нямам но интересното е че само номера на БМВ които е отговаря на другите 3-ри инжектора а вторият незнаен за мен номер не отговаря!Което ме навежда не мисълта че може самият инжектор да е еднакъв на външен вид с другите,но с малки разминавания в дебита!Утре чакам инжектори и ще си поиграя и на диягностиката!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 16 Фев 2014, 23:41

toyo_bg написа:Здравейте колеги!
Кам колегата "StelllsKi" Колата се държи добре пона така аз мисля и по сравнение с други такива като моята!До някаде разхода ме накара да я закача на диагностика а и сутрин на студен мотор ми забиваше, но забиването беше от дебитомера смених го и всичко заспа!Като свалях инжекторите за ултразвук забелязах че някога при предишен собственик самнителният инжектор е бил сменян тоест не е оригиналния(смисел от тази кола ) Като го сравня на кирпуса му има два номера единият е на БМВ номер номенклатутрен на частта другия и представа си нямам но интересното е че само номера на БМВ които е отговаря на другите 3-ри инжектора а вторият незнаен за мен номер не отговаря!Което ме навежда не мисълта че може самият инжектор да е еднакъв на външен вид с другите,но с малки разминавания в дебита!Утре чакам инжектори и ще си поиграя и на диягностиката!

Колега смени ли инжекторите,как е колата след смяната.
Кой-знае какъв е този инжектор и какъв измислен заместител ще е със щампа на бмв.
Според мен си взел правилното решение да смениш цялата рейка.
А между другото оказва се че рейките на този мотор са големи кучета нямат повреждане,направо с учудвам че се е случило да дефектира някой от тях. :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от toyo_bg » 18 Фев 2014, 19:11

Здавейте колеги!
Забавих се със смяната на инжектора които ме самняваше,че се отвори по голям пробелм с демферния маховик!Който вече го смених и всичко еток и жица!
Относноинжектора наи ввероятно е бил с друг дебит!Намерих си втора употреба почистих го на ултразвук и сега е на колата и е в нормите както трябва да бъде!
Тоест съвпада с корекциите на другите цилиндри!
Поздрави!

Назад към E46