темпомат-неработи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 36 320
Мечтае да кара: M6

темпомат-неработи

Мнение от dimitar_tod82 » 16 Фев 2014, 18:40

Здраявейте колега! Видях , че има доста писано по темите с темпомата, но не можах да открия точно моя проблем. Става въпрос за Е46 318 преди фейса. Колата е купих преди няколко дни и не съм много запознатвпроса ми е следния-имам мулти волан 3-лъчев от ставите(не е сцепен лъч) бутоните за управлението на радиото и диска работят, когато натисна бутона на темпомата святка зелената лампа на таблото и до там...нищо не става.....погледнах на дросела има две жила(казаха ми че едното е за газта другото за темпомата) та незная дали въбще колата има такова чудо или волана е слаган допълнително...моля за помощ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i '99

Re: темпомат-неработи

Мнение от s_spasov » 17 Фев 2014, 15:33

Щом имаш две жила проследи едното дали отива до моторчето. то изглежда като на тази снимка
http://img171.imageshack.us/img171/7454 ... tklein.jpg
Ако го имаш, значи имаш всички необходими части за темпомата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Фев 2014, 16:32

dimitar_tod82 написа:Здраявейте колега! Видях , че има доста писано по темите с темпомата, но не можах да открия точно моя проблем. Става въпрос за Е46 318 преди фейса. Колата е купих преди няколко дни и не съм много запознатвпроса ми е следния-имам мулти волан 3-лъчев от ставите(не е сцепен лъч) бутоните за управлението на радиото и диска работят, когато натисна бутона на темпомата святка зелената лампа на таблото и до там...нищо не става.....погледнах на дросела има две жила(казаха ми че едното е за газта другото за темпомата) та незная дали въбще колата има такова чудо или волана е слаган допълнително...моля за помощ!

Диагностика ти трябва може проблема да е в машинката на съединителя и затова да не работи темпомата, но щом светва зелената лампа значи го имаш инсталиран просто нещо е станало и затова не работи.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320DA
Детайли за колата: FL

Мнение от default_pz » 17 Фев 2014, 20:17

А знаеш ли, че трябва да натиснеш + ? Питам, щото аз не знаех, пък гледам, че никой не спомена...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 18 Фев 2014, 16:42

default_pz написа:А знаеш ли, че трябва да натиснеш + ? Питам, щото аз не знаех, пък гледам, че никой не спомена...

Никой не го споменава защото все едно да пуснеш климатика и да не знаеш, че за да духа топло трябва да врътнеш червените точки, и моя малкия е на 4 години и пуска автопилота :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Фев 2014, 17:37

колега да не ти свети датчик за накладки че ако свети темпомата неработи,може и от други лампи пак да не работи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 18 Фев 2014, 17:48

unikalen88 написа:колега да не ти свети датчик за накладки че ако свети темпомата неработи,може и от други лампи пак да не работи

При мен си работеше темпомата когато светеше лампата за износени наклатки.Предният датчик на накладките беше заминал но с темпомата не съм имал проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: E 36 320
Мечтае да кара: M6

Мнение от dimitar_tod82 » 18 Фев 2014, 20:39

Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 18 Фев 2014, 22:44

bobi_81xx написа:
unikalen88 написа:колега да не ти свети датчик за накладки че ако свети темпомата неработи,може и от други лампи пак да не работи

При мен си работеше темпомата когато светеше лампата за износени наклатки.Предният датчик на накладките беше заминал но с темпомата не съм имал проблеми.

много ясно сега остава да кажете, че ако свети бега пак няма да работи темпомата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Фев 2014, 22:47

ами аз карах 320д 136 и е факт че като ми светеха накладките темпомата святка зелено на таблото но неработи.След смяната на датчика и темпомата проработи,от тогава несъм имал проблем с него,затова си мисля че е от накладките.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 19 Фев 2014, 19:53

unikalen88 написа:ами аз карах 320д 136 и е факт че като ми светеха накладките темпомата святка зелено на таблото но неработи.След смяната на датчика и темпомата проработи,от тогава несъм имал проблем с него,затова си мисля че е от накладките.

Колега,точно при същият модел при мен си работеше темпомата.Явно е станало случайно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 19 Фев 2014, 20:09

dimitar_tod82 написа:Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.

Oще нещо трябва да караш със скорост над 60км тогава можеш да натискаш плюсчето и да даваш газ преди тази скорост не се случва нищо! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 19 Фев 2014, 20:49

StelllsKi написа:
dimitar_tod82 написа:Благодаря колеги. Да + са го натисках и - но нищо не става. Свети ми лампа за Airbag-а. Не знам дали има значение. Други лампи не ми светят по таблото. Иначе проследих жилото-стига си до там където е показано на снимката. Явно ще се ходи на диагностика. В събота съм предвидил тази процедура и ще пиша какво са ми казали.

Oще нещо трябва да караш със скорост над 60км тогава можеш да натискаш плюсчето и да даваш газ преди тази скорост не се случва нищо! :yes:

40 ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 19 Фев 2014, 21:51

Djelebov написа:
StelllsKi написа:

40 ;)

:OT: Тази тема стана табу всеки казва различни цифри и предположения,при мен е над 60 нека колегата ако е пробвал още при потегляне да задава скорост да опита с малко повече километри и да видим какво ще се случи!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 19 Фев 2014, 23:26

StelllsKi написа:
Djelebov написа:
StelllsKi написа:

40 ;)

:OT: Тази тема стана табу всеки казва различни цифри и предположения,при мен е над 60 нека колегата ако е пробвал още при потегляне да задава скорост да опита с малко повече километри и да видим какво ще се случи!

:OT: Странна работа, колега... не знаех, че има разлики. Дано някой да изскочи с инфо по въпроса..., аз бях останал с впечатление, че на всички БМВ-та хваща след 40, ама явно съм грешил ;)
Изображение

Следваща

Назад към E46