НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: НВ-ВМХ

Мнение от speeder88 » 17 Фев 2014, 12:09

Момци, стана тя каквато стана! В петък ми се появи топче над пъпа, а точно там съм опериран от херния, днес бях на лекар и доктора каза - да, херния е, но в зародиш и трябва да се пази. Че спирам с фитнеса е ясно, ама кажете какво да правя с храненето. Понеже няма да съм толкова активен да намаля ли количеството мазнини и калории? До момента съм на около 200-240гр. мазнини и 130-150 белтъчини, въглехидратите я имат я нямат 40 на ден. Да изравян ли мазнините до протеина или не?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 17 Фев 2014, 12:37

Да спреш с фитнеса ще ти е най-голямата грешка. Колкото и да се пазиш, с годините тази херния ще се развие, но ще си загубил мускулатура и ще си натрупал сланини. По-добре се оперирай, да ти сложат някакво качествено платно макар и с доплащане, а след 30-40 дни ще си обратно в залата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2014, 12:45

vlad0 написа:Някой да е попадал скоро на някаква статия колко и какви витамини са препоръчителни като добавки. Не говоря за някакви мултивитамини. Обикновено бум-бум ги следи доста нещата витамини/омега-3 както спомена малко по-горе. Предполагам покрай жена му е попрочел нещо допълнително за витамините. За мен лично е по-лесно и с конкретни грамажи

Е ми той беше писал по-рано. A, D, E, fish oil. Колко всички казват различно... За витамин D знам, че може да се тестваш и да видиш (аз бях на долната граница след 2-3 месеца на 500% дневна доза). Сега ми напомняш, че пак трябва да видя какво става. Имаше 2 вида тестове май и единия беше калпав. Ако не можеш да намериш ще видя кой е "истинския".
Последна промяна steeN на 17 Фев 2014, 12:48, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 17 Фев 2014, 12:45

Не, аз не говоря за трайно спиране ,а за временно - месец-два, докато уж се подпобри, но се чудя да не стане така че да се пазя месец, да цъфнат червата навън, да легна под ножа и пак месец да трябва да се пазя. Днес бях при случаен хирург, но в сряда вече имам запазен час за херния центъра на Вита и съм по склонен директно да легна да мислягат едно "карбоново" платно от фуя до брадътъ и да си нямам повече ядове. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Фев 2014, 12:46

+1 за операция. По-добре няма да става, ако не се оперираш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2014, 13:35

speeder88 написа:Момци, стана тя каквато стана! В петък ми се появи топче над пъпа, а точно там съм опериран от херния, днес бях на лекар и доктора каза - да, херния е, но в зародиш и трябва да се пази. Че спирам с фитнеса е ясно, ама кажете какво да правя с храненето. Понеже няма да съм толкова активен да намаля ли количеството мазнини и калории? До момента съм на около 200-240гр. мазнини и 130-150 белтъчини, въглехидратите я имат я нямат 40 на ден. Да изравян ли мазнините до протеина или не?

Може да намалиш калориите леко, въпреки че с един час фитнес чисто като енергоразход не гориш кой знае какво. Съотношението не е нужно да го променяш. За херниите не съм запознат много, но не би ли трябвало там където си опериран да стане по-здраво от останалите места? С такава пъпна херния мисля, че може да си тренираш Константин Паскалев, културиста доста време си тренираше с една такава, а той вдига много тежко. Накрая го накараха да я махне, защото един вид културист с херния не е добра реклама за спорта. Консултирай се най-добре с някой спортен лекар, който е по в час точно с тези неща и вземи мерки тъй като след две хернии е явно, че там има някакъв проблем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 17 Фев 2014, 14:05

bum_bum написа:
speeder88 написа:...

...

Благодаря за мнението за храната, а относно операцията - и аз съм на мнение да я има. В сряда съм при д-р Тушев от Вита, а те са уж доказани при херниите, а освен това се занимават и със спортни такива. Относно здравината на старото място моите разсъждения са следните: опериран съм преди 18 години - тогава нямаше платна и само е шито. На мястото на шева е по-здраво със сигурност, но тази бяла линия както я наричат е широка около 2,5см и според мен това цялото пространство с годините се е опъвало от шевовете и заминало. Не съм доктор, но така си ги обяснявам нещата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2014, 18:27

Щом имаш предишен опит предполагам не и се притесняваш много, а и самата "операция" не е нещо кой знае колко сложно.

Освен да ти пожелаем скорошно завръщане в залата и яка работа върху корема занапред.

А сега ще имаш и възможност да видиш колко добре действа храненето и на нетрениращ човек.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 17 Фев 2014, 19:48

bum_bum написа:...

:yes:
Mне, цялата ми драматургия беше дали да намаля мазнините при положение, че няма да съм толкова активен месец, месец и нещо. А иначе вече с безкръвните операции няма какво да го мислиш. И това ще мине.
Последна промяна speeder88 на 18 Фев 2014, 10:25, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2014, 23:20

Няма смисъл да ги намаляваш, следи калориите а съотношението го остави същото.

Дори можеш да ги увеличиш за сметка на протеина, който като не тренираш не ти трябва в такова количество. Плюса е, че ще ядеш по-малко количество и няма да ти се раздува корема от храна, което в твоя случай ще е добре.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Фев 2014, 2:02

снабдих се със домашно(селско) пилешко, кашкавал и яйца,затова на работа не ям цял ден и като се прибера става- ти ли ме бутнА или сам паднах :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Фев 2014, 10:13

http://www.businessinsider.com/whats-wr ... rts-2014-2

Има още много графики вътре, но тази ми грабна най-много вниманието... още един аргумент против пшеницата. Не че е нещо ново, но явно все повече се обръща внимание на това.

Wheat is a major part of the Western diet. It is found in all sorts of foods... breads, pastas, pastries, pizzas and various processed products.
However... wheat has changed in the past few decades.

Modern dwarf wheat was introduced around the year 1960, which contains 19-28% less of important minerals like Magnesium, Iron, Zinc and Copper. There is also evidence that modern wheat is much more harmful to celiac patients and people with gluten sensitivity, compared to older breeds like Einkorn wheat (26,27, 28).

Whereas wheat may have been relatively healthy back in the day, the same is not true of modern dwarf wheat.

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 18 Фев 2014, 10:24

steeN написа: ...

:clap:

Все повече почвам да се убеждавам, че въглехидратите и модерната хранително-вкусова индустрия са най-големите лайна, които могат да съществуват!

Благодаря за интересното четиво!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Фев 2014, 10:47

От всичко, което съм чел става ясно, че проблемът не е в зърнените храни толкова, колкото с нещата, които са им причинили след онзи прочут институт на Рокфелер в Мексико...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Фев 2014, 10:55

Аз все пак съм длъжен да допълня заради заглавието на темата :)... според идеите на НВ хранене, зърнените култури са си зърнени култури и нещата като лимец(einkorn wheat) са просто "по-малко лоши", а не "добри". И има доста аргументи подкрепящи тази теза. Като започнем, че дори пълнозърнестия хляб има висок гликемичен индекс до темата с глутена.

http://www.health.harvard.edu/newsweek/ ... _foods.htm

Whole wheat bread, average 71
White wheat flour bread 71
Coca Cola®, average 63 :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата