Само моята кола ли скърца вътре?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Само моята кола ли скърца вътре?
Продадох си е36цата с кеф и с още по-голям кеф си взех сегашната ми кола. Викам си, по-нова, по-стегната... но не. Пак има някакви дразнещи скърцания от елементите в купето. Първото скърцащо е подлакътника. Упирам се и като се хопна през някоя неравност скръц-скъц... айде то се тарпи горе долу, защото не е винаги. Другото скърцане идва от задната седалка и по-точно там където е машинката за ел. стъклото (за купе става въпрос). Цялата "конзола" се мърда и като упре в кората издава звук. Става въпрос за задната седалка до подглавника, там от където излиза тази част на механизъма който бута стъклото. Мислех да подложа нещо между кората и тази пластмаса там... И от днес забелязвам, че и шофорската колонка на колата се е разскърцала. В движение като я бутам не мога да разбера как точно скърца, но като спра и я стисна сило от двете страни се огъва малко и издава звук. Явно се търка в уплътнението на прозореца... Само моята кола ли скърца вътре или просто се вманиачавам и има ли начин да се преборят тези звуци?

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Само моята кола ли скърца вътре?
Останал съм с впечатлението, че скърцането (както и качеството на материалите като цяло) се оправят при по-висок клас автомобил, а не 1-2 години по-нов 

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
36цата беше 94, тази е 2001...
на 22г, 65кила, седмица ли да карам?
Не ми е супер важна темата, ама ако може поне хората без болежки да не коментират темата и да си карат големите коли 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Аз карам градски транспорт, който също много скърца, затова реших да коментирам. Иначе такива са ми наблюденията и ги споделям. За скърцането откъм стъклата изпадна тази тема с 15 секундно ползване на търсачката:
viewtopic.php?f=34&t=312101&p=3444673&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p3444673
И тази:
viewtopic.php?f=34&t=112027&hilit=e46+%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Между колонката и уплътнението където казваш, може да опиташ да ги намажеш с нещо мазно за уплътнения. Относно подлакътника поне трябва да може да се установи г/д откъде се чувa - при "пантата", където се върти или от друго място.
viewtopic.php?f=34&t=312101&p=3444673&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p3444673
И тази:
viewtopic.php?f=34&t=112027&hilit=e46+%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Между колонката и уплътнението където казваш, може да опиташ да ги намажеш с нещо мазно за уплътнения. Относно подлакътника поне трябва да може да се установи г/д откъде се чувa - при "пантата", където се върти или от друго място.

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Страхотно е, че има такива колеги като теб, които биха отделили 15секунди за помощ! Проблема е, че не ми скърцат стъклата, а машинката която бута задното стъкло е скрита в някаква пластмасова глупост, която пък стои горе в ъгъла на облегалката на задната седалка, която пък глупост се търка в кората под прозореца. Ако няма други с моя проблем в купетата си... започвам да я правя дрифтачка, като изтръгвам всяко скърцащо нещо от интериора 

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Колега, не знам дали и при теб е така, но аз също бях подивял от скърцане идващо от въпросните машинки. Бях убеден, че е от тях и мислех да ги разглабям и да ги смажа, но за теста реших да пръсна с WD-40 закопчалката(не знам как се казва):

И за мое огромно щастие скърцането спря.
п.п. снимката не е на 46-ца

И за мое огромно щастие скърцането спря.
п.п. снимката не е на 46-ца
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е неслучайно тия коли един прочут форумен герой ги наричаше "пластмаси"
Подлакътника на Е46 няма нищо общо с тоя на Е36. Тоя от е36цата да скочиш върху него няма да издаде звук, освен ако не му е бил последния.
Докато на 46цата само като му дадеш лакътя с тежестта като влизаш и пропява.

Подлакътника на Е46 няма нищо общо с тоя на Е36. Тоя от е36цата да скочиш върху него няма да издаде звук, освен ако не му е бил последния.
Докато на 46цата само като му дадеш лакътя с тежестта като влизаш и пропява.
още като си взех 36та, пъровото нещо, което ми направи силно впечатление, беше точно липсата на всякакви скърцания и паразитни звуци. при неравности, павета, всичко е стегнато, няма тропане на кори, абсолютно нищо. и още е така на 20+ години вече.
това по повод по-горните мнения
това по повод по-горните мнения
- Alpha
- Потребител
-
- Кара: Citroën C4 Coupe
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap
Е, на мен подлакътникът ми е перфектен и не озвучава купето. За сметка на това пък шофьорската седалка скърца много дразнещо на моменти, но все пак колата ми не е баравИц. 

Много е важно, всичко да е важно!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега и моето купенце скърца... от вътре особено леко по паветата като го возя.. и все намалям звука да чуя от къде идва ,но така и така не го установих... сега ще взема да напръскам с вд-40 то тези закопчалки да видя какво ще стане....
П.П подлакътника не скърца но го усещам отзад някъде в задните седалки...
П.П подлакътника не скърца но го усещам отзад някъде в задните седалки...
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Колеги ,темата е малко безсмислена според мен.И моята кола поскърцва тук там из дупките ,знам че е дразнещо ,но това е положението.
Колкото и да пръскаме с масълца и тем подобни ,нещата са временни.Няма как ,караме коли на по 10-15 години.Далеч съм от мисълта ,че са си скърцали от както са излязли от завода
За да не съм много
,при мен скърца пасажерската седалка (седан) ,като има човек на нея ,скърца откъм облегалката.И до ден днешен така си карам ,просто защото решение май няма.
Поздрави!
Колкото и да пръскаме с масълца и тем подобни ,нещата са временни.Няма как ,караме коли на по 10-15 години.Далеч съм от мисълта ,че са си скърцали от както са излязли от завода

За да не съм много

Поздрави!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Другият вариант е да почват да поскръцват откакто колите са в България 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
При мен единствено скърца задната кора .. и то защото в колата имаше некви туби и усилватели .. изхвърлих всичко и за мое съжаление кората е започнала да скърца
От подлакътника ми потропва самото барче, ама съм решил да слагам къп холдър та дано се оправи ;д

От подлакътника ми потропва самото барче, ама съм решил да слагам къп холдър та дано се оправи ;д
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Абсолютно никакво скръцване при мен.Имаше тук таме в началото, но тъй като ме вбесяват подобни неща им отделих нужното време и сега е тихо.Като на всичкото отгоре съм с обръщан волан.Сумати мацки ползвах за "слушателки", дока открием всичко 

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4