Само моята кола ли скърца вътре?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Само моята кола ли скърца вътре?

Мнение от lancerpor » 17 Фев 2014, 16:03

Продадох си е36цата с кеф и с още по-голям кеф си взех сегашната ми кола. Викам си, по-нова, по-стегната... но не. Пак има някакви дразнещи скърцания от елементите в купето. Първото скърцащо е подлакътника. Упирам се и като се хопна през някоя неравност скръц-скъц... айде то се тарпи горе долу, защото не е винаги. Другото скърцане идва от задната седалка и по-точно там където е машинката за ел. стъклото (за купе става въпрос). Цялата "конзола" се мърда и като упре в кората издава звук. Става въпрос за задната седалка до подглавника, там от където излиза тази част на механизъма който бута стъклото. Мислех да подложа нещо между кората и тази пластмаса там... И от днес забелязвам, че и шофорската колонка на колата се е разскърцала. В движение като я бутам не мога да разбера как точно скърца, но като спра и я стисна сило от двете страни се огъва малко и издава звук. Явно се търка в уплътнението на прозореца... Само моята кола ли скърца вътре или просто се вманиачавам и има ли начин да се преборят тези звуци? :bang: :banghead: :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Само моята кола ли скърца вътре?

Мнение от In_Memoriam » 17 Фев 2014, 16:29

Останал съм с впечатлението, че скърцането (както и качеството на материалите като цяло) се оправят при по-висок клас автомобил, а не 1-2 години по-нов :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 17 Фев 2014, 16:33

36цата беше 94, тази е 2001... :paranoid: на 22г, 65кила, седмица ли да карам? :dunno: Не ми е супер важна темата, ама ако може поне хората без болежки да не коментират темата и да си карат големите коли :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 17 Фев 2014, 16:59

Аз карам градски транспорт, който също много скърца, затова реших да коментирам. Иначе такива са ми наблюденията и ги споделям. За скърцането откъм стъклата изпадна тази тема с 15 секундно ползване на търсачката:

viewtopic.php?f=34&t=312101&p=3444673&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p3444673

И тази:
viewtopic.php?f=34&t=112027&hilit=e46+%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Между колонката и уплътнението където казваш, може да опиташ да ги намажеш с нещо мазно за уплътнения. Относно подлакътника поне трябва да може да се установи г/д откъде се чувa - при "пантата", където се върти или от друго място.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 17 Фев 2014, 17:28

Страхотно е, че има такива колеги като теб, които биха отделили 15секунди за помощ! Проблема е, че не ми скърцат стъклата, а машинката която бута задното стъкло е скрита в някаква пластмасова глупост, която пък стои горе в ъгъла на облегалката на задната седалка, която пък глупост се търка в кората под прозореца. Ако няма други с моя проблем в купетата си... започвам да я правя дрифтачка, като изтръгвам всяко скърцащо нещо от интериора :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 17 Фев 2014, 17:46

Колега, не знам дали и при теб е така, но аз също бях подивял от скърцане идващо от въпросните машинки. Бях убеден, че е от тях и мислех да ги разглабям и да ги смажа, но за теста реших да пръсна с WD-40 закопчалката(не знам как се казва):
Изображение
И за мое огромно щастие скърцането спря.

п.п. снимката не е на 46-ца

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Фев 2014, 17:49

Е неслучайно тия коли един прочут форумен герой ги наричаше "пластмаси" :mhihi:
Подлакътника на Е46 няма нищо общо с тоя на Е36. Тоя от е36цата да скочиш върху него няма да издаде звук, освен ако не му е бил последния.
Докато на 46цата само като му дадеш лакътя с тежестта като влизаш и пропява.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 17 Фев 2014, 18:31

още като си взех 36та, пъровото нещо, което ми направи силно впечатление, беше точно липсата на всякакви скърцания и паразитни звуци. при неравности, павета, всичко е стегнато, няма тропане на кори, абсолютно нищо. и още е така на 20+ години вече.
това по повод по-горните мнения

Потребител
Аватар
Кара: Citroën C4 Coupe
Мечтае да кара: X6 ///M
Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap

Мнение от Alpha » 17 Фев 2014, 19:41

Е, на мен подлакътникът ми е перфектен и не озвучава купето. За сметка на това пък шофьорската седалка скърца много дразнещо на моменти, но все пак колата ми не е баравИц. :lol:
Много е важно, всичко да е важно!

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 17 Фев 2014, 22:14

Колега и моето купенце скърца... от вътре особено леко по паветата като го возя.. и все намалям звука да чуя от къде идва ,но така и така не го установих... сега ще взема да напръскам с вд-40 то тези закопчалки да видя какво ще стане....
П.П подлакътника не скърца но го усещам отзад някъде в задните седалки...
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 17 Фев 2014, 23:24

Колеги ,темата е малко безсмислена според мен.И моята кола поскърцва тук там из дупките ,знам че е дразнещо ,но това е положението.
Колкото и да пръскаме с масълца и тем подобни ,нещата са временни.Няма как ,караме коли на по 10-15 години.Далеч съм от мисълта ,че са си скърцали от както са излязли от завода :)

За да не съм много :OT: ,при мен скърца пасажерската седалка (седан) ,като има човек на нея ,скърца откъм облегалката.И до ден днешен така си карам ,просто защото решение май няма.

Поздрави!

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 17 Фев 2014, 23:27

Другият вариант е да почват да поскръцват откакто колите са в България :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 17 Фев 2014, 23:46

:shock: Колеги на мен защо нищо не ми скърца и хлопа...свалете си корите и им сменете щипките с нови,монтирайте всичко правилно и града спи.Закопчалките отзад при мен са 2 и съм ги пръснал с WD-40 и града спи...eдинственото което наистина скърца много дразнещо при Е46 е подлакътника ама съм измислил как да го накарам да спре да го прави :mhihi: А да...забравих да отбележа,че тука от 1-2 месеца седалката ми (рекаро) започна да издава скърцащи звуци от пружина и явно трябва да се смаже нещо от долу под самата седалка,но не ми е ясно какво точно някой знае ли какъв е проблема?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 18 Фев 2014, 0:08

При мен единствено скърца задната кора .. и то защото в колата имаше некви туби и усилватели .. изхвърлих всичко и за мое съжаление кората е започнала да скърца :banghead:
От подлакътника ми потропва самото барче, ама съм решил да слагам къп холдър та дано се оправи ;д

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 18 Фев 2014, 7:41

Абсолютно никакво скръцване при мен.Имаше тук таме в началото, но тъй като ме вбесяват подобни неща им отделих нужното време и сега е тихо.Като на всичкото отгоре съм с обръщан волан.Сумати мацки ползвах за "слушателки", дока открием всичко :D
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Следваща

Назад към E46