Разбъркани задни светлини на Е46 330д фейс

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Разбъркани задни светлини на Е46 330д фейс

Мнение от Schumacher_ » 12 Фев 2014, 19:26

Здравейте колеги, нов съм във форума,но го чета от години.
Преди няколко седмици внесох от Италия, въпросният автомбил Е46 фейслифт 330д 11 месец 2002.
Колата е уникална, но имам един доста странен проблем със задните светлини, не ми светят габаритите на долният ред , а светят горе на ъгъла където са стоповете, когато натисна спирачка, просто горе светва по силно, а там където трябва да светят габаритите, нищо и не светва, като пусна стопа за мъгла ми светва левият стоп на долният ред и това е. Проверил съм масата и на двата стопа на единият не беше добре но му изведох всичко е наред, измерил съм всички крушки, пробвал съм ги на акумулатора, напръсках навсякъде с контактен спрей, никакъв ефект. Габарита и стопа вървят по един кабел, като за габарит напрежението на крушката е 3 волта и свети слабо, а за стоп си е нормално. На диагностика ми дава ,че има грешка по предните датчици за натоварване, но незнам къде се намират и дали имат общо.
Ако някой знае нещо ще съм благодаренн.
Лека вечер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Разбъркани задни светлини на Е46 330д фейс

Мнение от unikalen88 » 13 Фев 2014, 0:56

колега,ако стоповете са оригинални и са за твоята кола наи-вероятно лаид модула е здал багажа,намери за проба друг лаид
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Schumacher_ » 13 Фев 2014, 14:53

Колега взех друг модул миналата седмица, след като ми даде тази грешка на диагностиката, и проблема си го има, да не би нещо друго да се е объркало нз.

Потребител
Аватар

Мнение от Schumacher_ » 13 Фев 2014, 20:15

Слагах друг но нямаше промяна

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Фев 2014, 10:26

Въпрос на кодировка...

Потребител
Аватар

Мнение от Schumacher_ » 14 Фев 2014, 13:56

Как може да се прекодира?

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Мечтае да кара: M-Power

Мнение от BimmeR_B0y » 14 Фев 2014, 17:46

И аз смятам, че е въпрос на кодировка понеже има доста такива смахнати възможности :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Фев 2014, 18:37

Schumacher_ написа:Как може да се прекодира?

С подходящ софтуер.

Потребител
Аватар

Мнение от Schumacher_ » 17 Фев 2014, 0:33

Често ми казват ,че може да е разменило светлините заради изгоряла, крушка ,в стоповете всички са ми здрави, но на третият стоп имам 2 изгорели, според вас възможно ли е да е от това да видя как се разглабва и да ги сменя?

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 17 Фев 2014, 11:34

Покажи снимка на стоповете, защото колегите най-вероятно са прави, че може с прекодиране да минеш, но също така може да си с някакви афтер маркет стопове и просто така да са наредени.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от Schumacher_ » 17 Фев 2014, 14:23

Изображение
[imghttp://prikachi.com/images/611/7074611E.jpg][/img]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Фев 2014, 18:21

Schumacher_ написа:Здравейте колеги, нов съм във форума,но го чета от години.
Преди няколко седмици внесох от Италия, въпросният автомбил Е46 фейслифт 330д 11 месец 2002.
Колата е уникална, но имам един доста странен проблем със задните светлини, не ми светят габаритите на долният ред , а светят горе на ъгъла където са стоповете, когато натисна спирачка, просто горе светва по силно, а там където трябва да светят габаритите, нищо и не светва, като пусна стопа за мъгла ми светва левият стоп на долният ред и това е. Проверил съм масата и на двата стопа на единият не беше добре но му изведох всичко е наред, измерил съм всички крушки, пробвал съм ги на акумулатора, напръсках навсякъде с контактен спрей, никакъв ефект. Габарита и стопа вървят по един кабел, като за габарит напрежението на крушката е 3 волта и свети слабо, а за стоп си е нормално. На диагностика ми дава ,че има грешка по предните датчици за натоварване, но незнам къде се намират и дали имат общо.
Ако някой знае нещо ще съм благодаренн.
Лека вечер.

може да е сменен модула от стария фейс или от комби и тогава свети така горе свети на габарит и като натиснеш спирачката светва по силно в събота правих такава кола ако модула е версия по-висока от 30 се кодира без проблем ако не просто трябва да се смени с такъв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 06 Май 2014, 20:20

Искам и аз да се консултирам за мойте светлини.
Стоповете са ми от този вид
Изображение
Светят по следния начин

при пуснат габарит и/или къси - 1 и 5 едновременно
при пуснати задни светлини за мъгла - 3

Задните и мигачите работят нормално.
При натиснати спирачки не знам какво свети :)

Както забелязвате габаритите светят заедно с тези за мъгла, което всъщност е проблема.
Другото ми питане при включени къси светлини 1 и 3 едновременно ли трябва да светят или само 1?
Има ли смисъл да отварям стоповете, предполагам няма да намеря нищо притеснително при връзките.
Лайт модула е сменян с този с двете копчета за светлини за мъгла \предни и задни\, предходния имаше само за задни, но не знам коя версия е. Как може да се провери? Възможно ли е да е от това?
След смяната уж го настройваха с компютър, но това сега го забелязвам, не знам дали от тогава си свети така. До колкото ми казаха настройваха модула да работи добре с ксенона, не са ми казвали да са пипали задните светлини.

Мисля да направя следното - понеже при смяната на модула го смених целия, мисля да върна стария си модул, като сменя само предния панел. Мислите ли че ще има полза? Лошото е че после пак ще трябва да давам пари да ми настройват модула към ксенона...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 07 Май 2014, 21:50

xaxo написа:Искам и аз да се консултирам за мойте светлини.
Стоповете са ми от този вид
Изображение
Светят по следния начин

при пуснат габарит и/или къси - 1 и 5 едновременно
при пуснати задни светлини за мъгла - 3

Задните и мигачите работят нормално.
При натиснати спирачки не знам какво свети :)

Както забелязвате габаритите светят заедно с тези за мъгла, което всъщност е проблема.
Другото ми питане при включени къси светлини 1 и 3 едновременно ли трябва да светят или само 1?
Има ли смисъл да отварям стоповете, предполагам няма да намеря нищо притеснително при връзките.
Лайт модула е сменян с този с двете копчета за светлини за мъгла \предни и задни\, предходния имаше само за задни, но не знам коя версия е. Как може да се провери? Възможно ли е да е от това?
След смяната уж го настройваха с компютър, но това сега го забелязвам, не знам дали от тогава си свети така. До колкото ми казаха настройваха модула да работи добре с ксенона, не са ми казвали да са пипали задните светлини.

Мисля да направя следното - понеже при смяната на модула го смених целия, мисля да върна стария си модул, като сменя само предния панел. Мислите ли че ще има полза? Лошото е че после пак ще трябва да давам пари да ми настройват модула към ксенона...
аз имах такива.№ 3 е габарит,№1 е стоп и № 2 мигач.A отностно смяната само на панела,нищо няма да постигнеш,панела са само копчета,и ако нещо не е фред в лаид модула няма фаида
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 07 Май 2014, 22:53

аз имах предвид да сложа тялото на стария лайт модул и панелчето от новия. По това което си написал ти, бая са ми поразбъркани светлините.

Следваща

Назад към E46