ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от HowDouWantit » 13 Фев 2014, 12:46

BMW_1992 написа:Здравейте колеги!
Е36-цата ми е много ниска. Отпред е с червени пружини и жълти амортисьори. Ако сменя пружините с някакви по-високи трябва ли да сменям и амортисьорите?
Колата е 316-ка. Ако някой е слагал на такава пружини и амортисьори от 6-цилиндрова може ли да ми изпрати снимки на колата да видя как стои, много ли висока ще стане.
Благодаря предварително!

Ще имаш педя между калника и гумата .. :kuku:

31072012504.jpg

Тва е шест цилиндрово със оригинални пружини .. ти прецени със по-лека предница как ще изглежда тая 316ка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i

Мнение от BMW_1992 » 13 Фев 2014, 14:15

Точна такава височина искам да стане и моята, но явно трябва да взема някакви стокови пружини и амортисьори от 4-цилиндрова.
Благодаря за снимката :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 13 Фев 2014, 22:47

Така проблема е следния, при студена кола оборотите на кола на място и при движение са стабилни, след като стрелката излезе от синята зона,
оборотите на место са леко ниски ( около 600 ) а когато е в движение на свободна яко падатат по 500 и се вдигат след това( тресът).
Тези симпотми типични ли са за повреден датчик на темемпература, защото стрелката на таблото е винаги на 12 часа.
Мотора е М44, ще се ходи на диагностика, но ако може да спестят едни 20-30 лева няма да е лошо.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Потребител
Аватар

Мнение от krisnc » 13 Фев 2014, 23:30

Здравейте колеги , Въпросът ми е : Как стоят нещата с прехвърлянето на кола от частно лице вече ? До колкото чух има промяна в закона от Октомври 2013 не се минава през нотариус. Тогава каква е новата процедура. Направо в кат ли се ходи с човека? Търсих в темата ключови думи и четох но не видях такъв въпрос.

Ако може някой да опише процедурата ще е доста полезно и за другите младши колеги на които им предстои покупка.
Да поясня : Колата се прехвърля от частно лице от същия град в случая колата е регистрирана в София и се прехвърля на лице от София.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Фев 2014, 0:07

Tenata написа:Така проблема е следния, при студена кола оборотите на кола на място и при движение са стабилни, след като стрелката излезе от синята зона,
оборотите на место са леко ниски ( около 600 ) а когато е в движение на свободна яко падатат по 500 и се вдигат след това( тресът).
Тези симпотми типични ли са за повреден датчик на темемпература, защото стрелката на таблото е винаги на 12 часа.
Мотора е М44, ще се ходи на диагностика, но ако може да спестят едни 20-30 лева няма да е лошо.

Този мотор не трябва ли да държи 850оборота като позагрее,така ми беше м42то преди...нещо маркучите си виж на МАФа и стъпковото,въздушен филтър сменял ли си скоро..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i Touring
Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos

Мнение от D.Uzunov » 14 Фев 2014, 9:23

krisnc написа:Здравейте колеги , Въпросът ми е : Как стоят нещата с прехвърлянето на кола от частно лице вече ? До колкото чух има промяна в закона от Октомври 2013 не се минава през нотариус. Тогава каква е новата процедура. Направо в кат ли се ходи с човека? Търсих в темата ключови думи и четох но не видях такъв въпрос.

Ако може някой да опише процедурата ще е доста полезно и за другите младши колеги на които им предстои покупка.
Да поясня : Колата се прехвърля от частно лице от същия град в случая колата е регистрирана в София и се прехвърля на лице от София.

Колега до колкото знам това още не е прието, а само предложение. Още е в сила ходенето при нотариус. Ако бъркам моля да ме извините.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от krisnc » 14 Фев 2014, 17:20

D.Uzunov написа:
krisnc написа:Здравейте колеги , Въпросът ми е : Как стоят нещата с прехвърлянето на кола от частно лице вече ? До колкото чух има промяна в закона от Октомври 2013 не се минава през нотариус. Тогава каква е новата процедура. Направо в кат ли се ходи с човека? Търсих в темата ключови думи и четох но не видях такъв въпрос.

Колега до колкото знам това още не е прието, а само предложение. Още е в сила ходенето при нотариус. Ако бъркам моля да ме извините.

Здравейте колеги, проверих и промяната не е в сила още се ходи при нотариус.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 16 Фев 2014, 11:52

Колеги 6 степенна скоростна кутия от М3 ако е сложи на двигател 2.8 ще има ли някаква разлика нещо и възможно ли е?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 16 Фев 2014, 22:08

Само с кардана и избирача ще имаш дертове - трябва да се преправят. Иначе всичко друго пасва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Фев 2014, 1:20

Както и също е възможно 6тата да те вкара повече в преразход, отколкото да ти дава икономия :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 17 Фев 2014, 11:51

Зависи. Ако сложи по-къс диф, ще получи динамика и ще запази нормалния извънградски разход. 3.15 е добра идея. Аз на такава комбинация съм се спрял.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Фев 2014, 14:38

Не мисля, че 500 оборота надолу, при равна скорост магистрално, биха довели до повишен разход при 2.8 мотора ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 17 Фев 2014, 17:23

Колеги някой може ли да ми обясни каква е тая аларма която имам. Защото нито имам дистанционно,нито някога се е включвала. Ще се радвам да ми обясните за нея, че грам не разбирам от тия аларми. Ето това е номера и http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-Coupe/Europe/316i-M43/L-M/search?s=82119401509 , а ето и снимка от колата ми
110220141764.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 17 Фев 2014, 20:17

Здравейте! Идея защо борда ми, един вид размазва цифрите и стават нечетливи? Лентов кабел или дисплея е заминал, интересно е че понякога си е четливо... :help:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Фев 2014, 20:25

liloff написа:Не мисля, че 500 оборота надолу, при равна скорост магистрално, биха довели до повишен разход при 2.8 мотора ;)

С 3.15 на 3к, на 5та съм точно на 115 км.ч.
Теоретично на 6та на 3к, ще съм с около 130, но реално разхода ще е малко по-висок. ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E36