За триене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

За триене

Мнение от dpopov » 12 Фев 2014, 14:17

Колеги, днес ходих до БУЛИНС да си оправям едно мнооого лекичко подпиране, което са ми направели и те ме пратиха в ПРО-КАР 56 (Варна). До тук всичко е наред. От сервиза ми казаха да се върна след 5 дни (в понеделник) и също ми казаха, че колата че е готова ЕВЕНТУАЛНО в сряда .. Нормално ли е толкова време да ми държат колата за такъв малък детайл и мога ли да им оставв само задната броня и да си карам колата без броня?

Sent from my iPad using Tapatalk
Последна промяна dpopov на 14 Фев 2014, 21:39, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Re: Е46 за оправяне на лека щета на задна броня - 3 дни.. но

Мнение от sh1n3 » 12 Фев 2014, 14:35

Колега експресното оправяне на детайл би коствало около 2 дена -подготвяне, шприцоване, съхнене, изтъркване, боя и лак ... И в предвид това, че ако нямат камера времето е студено, материала съхне по бавно следователно 3 дена. Второто нещо е, че най-вероятно сервиза има доста работа в момента. Така че, 5-7 дена е добро времетраене за оправяне на детайл.

Поздрави ! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dpopov » 12 Фев 2014, 14:41

Разбирам. За първи път се занимавам с такива неща и исках да съм сигурен, че всичко е нормално. Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 12 Фев 2014, 18:31

И аз съм на мнението на колега, че ще се забавят малко. Преди половин година карах моята кола за боядисване на калник, броня и капак и чаках колата 2 седмици и то при положение, че имаше 2 коли преди моята и е в град около 30 000 жители и не е натоварено. Иначе относно карането без задна броня можеш да си караш най-спокойно, тъй като номера е на капака на багажника, също така няма осветление на бронята общо взето няма нищо важно на бронята и няма да ти направят проблем, аз карах моята кола преди 1 месец без предна броня, а на нея седи номера следователно карах без преден номер и като минавах хиляди пъти покрай полицаи нямаше никакъв проблем. :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 12 Фев 2014, 23:28

Три дни е напълно нормално време, просто при репатурата си има технологично време.
Първия ден се демонтира детайла, ако е необходимо се китова, задължително шкури и се нанася фюлера. На другия ден се шкури шприца водно и се боядисва елемента, на третия ден се монтира, когато е достатачно исъхнало лаковото покритие. Процедурата може да се намали до ден и половина ако се използват инфрачервени лампи за ускорително исушаване на бояджийските метериали, но не много сервизи разполагат с такива екстри...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 12 Фев 2014, 23:48

Пък да не говорим, че те като те пратят с възлагателното писмо в сервиза, от там трябва да направят проформа фактура (мисля че така се казваше), която я пращат обратно за одобрение и тн. Мене това ме бави обикновено най-много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dpopov » 12 Фев 2014, 23:55

добре, колеги. вече съм по-спокоен :) не се бях сблъсквал с такава ситуация и трябваше да питам. При никакво положение, обаче, не си осатвям колата там 3 дни.. да взимат бронята и да си ремонтират !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 13 Фев 2014, 0:27

кви работи вече се питат из форумите,тва неразбирам кво общо има с марката БМВ и модела Е46
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 13 Фев 2014, 0:40

unikalen88 написа:кви работи вече се питат из форумите,тва неразбирам кво общо има с марката БМВ и модела Е46

Човека кара Е46 и иска качествено и бързо обслужване. Все пак е БМВ. Къде искаш да пише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 13 Фев 2014, 22:44

хууу де като кара е46 да пуска тема сега на коя бензиностанция да си помпи гумите,тва че иска да боядисва броня и че бояджиите се бавят 3 дни,нещо свързано с бмв ли има,нещо техническа нужда ли има или какво.знам че момчето я е взело скоро и му е мерак да пише във форума но не се прави така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dpopov » 14 Фев 2014, 3:13

другия път ще пиша в бгмама, да я трият тая тема модераторите, админите и който др иска. човек, да не потърси съвет. Съжалявам, че запълних паметта на форума технически въпроси..с 4-5 кб :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 14 Фев 2014, 13:54

dpopov написа:другия път ще пиша в бгмама, да я трият тая тема модераторите, админите и който др иска. човек, да не потърси съвет. Съжалявам, че запълних паметта на форума технически въпроси..с 4-5 кб :ok:

:yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Мнение от sh1n3 » 14 Фев 2014, 14:42

unikalen88 написа:хууу де като кара е46 да пуска тема сега на коя бензиностанция да си помпи гумите,тва че иска да боядисва броня и че бояджиите се бавят 3 дни,нещо свързано с бмв ли има,нещо техническа нужда ли има или какво.знам че момчето я е взело скоро и му е мерак да пише във форума но не се прави така.

Не смяташ ли, че самия факт че говорим за детайл на е46 е напълно достатъчно да пише в този раздел? И да ако иска нека пита на коя бензиностанция да си помпи гумите... нека модераторите да решават тези казуси ...

Съжалявам за спама ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги наред...
Мечтае да кара: луноход
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 14 Фев 2014, 15:45

dpopov написа:Колеги, днес ходих до БУЛИНС да си оправям едно мнооого лекичко подпиране, което са ми направели и те ме пратиха в ПРО-КАР 56 (Варна). До тук всичко е наред. От сервиза ми казаха да се върна след 5 дни (в понеделник) и също ми казаха, че колата че е готова ЕВЕНТУАЛНО в сряда .. Нормално ли е толкова време да ми държат колата за такъв малък детайл и мога ли да им оставв само задната броня и да си карам колата без броня?

Колега, нещата в твоя случай опират до това какъв опит с бояджии имаш и с каква нагласа отиваш при тях. Ти явно нямаш търпение и с оглед на това, че скоро си взел колата това е нормално :driving:.
Аз явно досега съм се занимавал с не много кадърни бояджии при предишните ми коли, защото сегашната вчера я взех от сервиз, боядисваха ми заден калник за точно 3 дни и бях супер доволен от качеството и бързината на услугата. Та както ти казаха колегите по-горе ако си отишъл при кадърни бояджии с камера и професионално оборудване не би трябвало да се бавят повече от 3 дни за детайл. Другото вече е колко е натоварен сервиза в момента. Ти по-добре стискай палци да ти я направят както трябва та макар и ден-два повече. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dpopov » 14 Фев 2014, 16:35

Прав си, колега. Да я направят качествено и да не ми пипат др неща по колата докато е при тях, а пък ако искат и 1 седмица да стои при тях бронята.

Следваща

Назад към E46