На колко V работи DRL-a
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: На колко V работи DRL-a
JTD написа:oci написа:JTD написа:Ivo_Borisov написа:На буксата на дългите показва толкова, не знам как се управляват.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Най-вероятно мериш с обикновен мултицет, който не ти показва реалното напрежение.
Като сложиш мултицета на променливо напрежение, колко волта ти показва?
Колега JTD, без да се обиждаш от критиката ама как ще мериш променливо напрежение при положение, че в колите е постоянно аз ли нещо не схващам какво искаш да кажеш или да си късам инженерната дипломаможе пък нещо да съм пропуснал в училище
![]()
И повярвай ми най-обикновенния мултицет от 5 лв като му сложиш да измериш една батерия от 1,5 волта ще тия измери точно освен ако не я мериш като променлив ток разбира се
Ами относно критиката - премери с обикновен мултицет ШИМ сигнал и ще видиш къде бъркаш.
Пробвал ли си с обикновен мутицет да мериш "дълги на процент" на функция "променливо напрежение"?
п.п. Задръж си дипломата още, може да ти потрябва. Ама все пак в критиката се ражда истината, за това не се обиждам.
Добре ама защо да меря променливо напрежение като там е постоянно няма логика или просто ей така за пробата, що не пробваш тогава в контакта да мериш постоянно да видиш какво ще стане:dunno:
oci написа:JTD написа:oci написа:JTD написа:Ivo_Borisov написа:На буксата на дългите показва толкова, не знам как се управляват.
Най-вероятно мериш с обикновен мултицет, който не ти показва реалното напрежение.
Колега JTD, без да се обиждаш от критиката ама как ще мериш променливо напрежение при положение, че в колите е постоянно аз ли нещо не схващам какво искаш да кажеш или да си късам инженерната дипломаможе пък нещо да съм пропуснал в училище
![]()
И повярвай ми най-обикновенния мултицет от 5 лв като му сложиш да измериш една батерия от 1,5 волта ще тия измери точно освен ако не я мериш като променлив ток разбира се
Ами относно критиката - премери с обикновен мултицет ШИМ сигнал и ще видиш къде бъркаш.
Пробвал ли си с обикновен мутицет да мериш "дълги на процент" на функция "променливо напрежение"?
п.п. Задръж си дипломата още, може да ти потрябва. Ама все пак в критиката се ражда истината, за това не се обиждам.
Добре ама защо да меря променливо напрежение като там е постоянно няма логика или просто ей така за пробата, що не пробваш тогава в контакта да мериш постоянно да видиш какво ще стане:dunno:
За да видиш, че не си прав.
Ако искаш утре да ти покажа на каква честота работи при wert_01?
Това ще ти бъде ли достатъчно като доказателство?
Измерва се по-ниско напрежение, защото мултицета, който се използва е бавен. Когато вземе семпъл, този семпъл обикновено се усреднява от капацитета на товара (крушката) и тогава имаш мега измислено напрежение, колкото да не заспи и да си мислиш, че ДРЛ-а работи на 3 волта.
Никой производител няма да сложи ограничаване по напрежение, защото това е много малоумно.
Това е все едно да трябва да ограничиш БМВ-то до 250км/ч, ако има 1000кс двигател, чрез парашут, а не чрез орязване на горивото. Съвсем образно казано.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
JTD написа:Дългите "на процент" не работят ли пак на 12+ волта, колкото си вади модула?
Няма логика с такава електроника да се управлява по волтаж.
няма как крушката да свети на 30 процента от силата си а да и се подава 12 волта,за да свети по слабо иска по малко ток такава е логиката

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
JTD написа:oci написа:JTD написа:oci написа:JTD написа:Ivo_Borisov написа:На буксата на дългите показва толкова, не знам как се управляват.
![]()
За да видиш, че не си прав.
Ако искаш утре да ти покажа на каква честота работи при wert_01?
Това ще ти бъде ли достатъчно като доказателство?
Измерва се по-ниско напрежение, защото мултицета, който се използва е бавен. Когато вземе семпъл, този семпъл обикновено се усреднява от капацитета на товара (крушката) и тогава имаш мега измислено напрежение, колкото да не заспи и да си мислиш, че ДРЛ-а работи на 3 волта.
Никой производител няма да сложи ограничаване по напрежение, защото това е много малоумно.
Това е все едно да трябва да ограничиш БМВ-то до 250км/ч, ако има 1000кс двигател, чрез парашут, а не чрез орязване на горивото. Съвсем образно казано.
Би ли уточнил точно за кое не съм прав, май въобще не си чел какво съм ти писал, а и ти до преди малко говореше за променлив ток на крушката сега говориш за честота, сега остава да измериш и на wert_03, както и да е остани си с твойте убуждения няма проблем, но не можеш да ме убедиш, че ще мериш променлив ток на буксата на крушката, при положение, че от акумулатора е прав, това са елементарни неща, и не си заслужава да си губя времето със безмислени спорове.
Сори за офтопика спирам да пиша в темата.
oci написа:... но не можеш да ме убедиш, че ще мериш променлив ток на буксата на крушката, при положение, че от акумулатора е прав, това са елементарни неща, и не си заслужава да си губя времето със безмислени спорове.
Сори за офтопика спирам да пиша в темата.
Защото при ШИМ сигнал и товар, повечето евтини мултицети ще покажат, че има променливо напрежение, за това.
А щом казваш, че се занимаваш с разни такива неща, не ми се вярва да нямаш мултицет, който да не може да хване честота.
И за това и това предложих - премери и честотата - ако е чисто право напрежение, то тогава ще е 0 херца и аз не съм прав.
Но ако показа 20-30-40 херца, тогава какво правим?
И за това ти предложих да премеря с мултицета честотата и дали ще го приемеш като доказателство, че не ми се смъква целия осцилоскоп, за да докажа черно на бяло напрежението и синусоидата от екрана му.
И за това се казва, че пускаш фаровете на 30%, защото пускаш само 30% от запълването на сигнала към крушката, но самото запълване на сигнала си остава на 12 волта, а не 2-3-4 волта, за които се пита и коментира в тази тема.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Ако наистина лайт модула използва ШИМ (което изглежда логично, като се замисля, но не знам дали е така), показанията на волтметъра при променлив и прав ток със сигурност ще са различни, но и двете няма да са коректни. ШИМ сигнала е малко по-различен от променливото напрежение, защото няма смяна на поляритета. До колко то видях в нета, ШИМ напрежение се мери с RMS (средно кавадратичен волтметър), който ще даде ефективната стойност на импулсното напрежение.
b_velev написа:Ако наистина лайт модула използва ШИМ (което изглежда логично, като се замисля, но не знам дали е така), показанията на волтметъра при променлив и прав ток със сигурност ще са различни, но и двете няма да са коректни. ШИМ сигнала е малко по-различен от променливото напрежение, защото няма смяна на поляритета. До колко то видях в нета, ШИМ напрежение се мери с RMS (средно кавадратичен волтметър), който ще даде ефективната стойност на импулсното напрежение.
Точно така.
Точно заради ефективността на импулсното напрежение крушката свети по-слабо, но напрежението си остава 12 волта.

Точно и за това ако трябва на оци ще му го докажа и с осцилоскоп, защото такива хора заслужават да знаят, за разлика от други заядливи човечлета в този форум и все по-често съжалявам, че споделям информация, която се учи с години.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2