Някой с 330ci e46 за едни 400 метра ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Re: Някой с 330ci e46 за едни 400 метра ?
Това е понеже спирачките му вече не са достатъчно силни.. 1во казаха че са барабани отзад, 2ро казаха че са замирисали накладките- тоест са прегряли. По принцип наистина всяка една научна литература казва, че масата не е определяща при спирачен път - понеже по-тежкия автомобил има по-голяма сила на триене с пътя(не коефициент), но пък и по-голяма инерционна маса - тоест усилието да се спре е по-голямо. Така - от там нататък трябва да знаете, че формулата предполага че спирачките са предостатъчно силни! При примера с тировете - при тях до колкото знам все още не са направени такива спирачки които да са предостатъчно силни..
Едит - сега видях предположението, че при по-тежкият автомобил спирачките се "палят" по-лесно и стават по-неефективни и ми се струва разумно, но все още не можем да обясним защо 330д би трябвало да спре по-добре от 330и...
Едит - сега видях предположението, че при по-тежкият автомобил спирачките се "палят" по-лесно и стават по-неефективни и ми се струва разумно, но все още не можем да обясним защо 330д би трябвало да спре по-добре от 330и...
bscsystem написа:(spam)
Не съм от хората, които ходят да си правят гонки и да замерват, но колкото и пъти да съм се дърпал с 330i или вървим на кантар или го бия с 1 кола или той ме бие с 1 кола...
До сега само една червена 330и ме наказа с две или три коли, което значи, че 30ки читави не са останали. То по каталог всички са 230 коня, но 13 години по-късно това не е точно така...
Не ги отписвайте 330д 184 хапат си доволно
Ремапнат съм
То това е проблема, имаше една 330i при маднес, изкара преди ремапа 19х коня...
Моята на пролет мисля да и ударя един ремап и аз, и ми е интересно да се премерят шпаги с ремапната 330d

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
За втори път съм потресен от темата и няма да спра да я следя, защото става все по-научна и ме забавлява 
Не, не виждаме. Може ли легенда и формула/таблица за изчисляване на коефициенти? Видях, че колегата Nickelback също се интересува от формулата, така че ставаме двама;
Това е технически форум, а не матрицата! Няма да се аргументирам - магистър инженер съм, а не учителка по физика в 5-ти клас
И тези по физика за пети клас също.
Във френския сайт със спирачния път данните са от по едно замерване - пише го в сайта. Там 330ci i 330cd имат еднакъв спирачен път, а 330i и 330д имат огромна разлика 

JTD написа:S = ( tp + tсп + tн).V + [(V - 0,5. tн.j)^2 / 2.j]
...Както виждате масата на автомобила не играе роля при определянето на спирачния път.
Не, не виждаме. Може ли легенда и формула/таблица за изчисляване на коефициенти? Видях, че колегата Nickelback също се интересува от формулата, така че ставаме двама;
JTD написа:При положение, че 330и и 330д имат еднаква спирачна система и тя е изчислена за пълно натоварване на автомобила, едно празно 330и ще спре за еднакво разстояние като едно напълно натоварено 330д нищо, че 330д-то ще тежи с 700кг повече, примерно.
Това е технически форум, а не матрицата! Няма да се аргументирам - магистър инженер съм, а не учителка по физика в 5-ти клас

JTD написа:Учебниците, които ползвам и цитирам в всекидневието си не са измислени.
И тези по физика за пети клас също.
TeroRider написа:..но все още не можем да обясним защо 330д би трябвало да спре по-добре от 330и...

- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Тоест, според теб горе долу как трябва да излгеждат истинските данни?
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
TeroRider написа:Тоест, според теб горе долу как трябва да излгеждат истинските данни?
Нямам представа - не знам как са правени замервания, някой може да са точни други - не. Мен лично факта, че купетата имат почти еднакъф спирачен път:
http://www.zeperfs.com/duel504-1073.htm ,
а седаните имат огромна разлика:
http://www.zeperfs.com/duel93-1150.htm
ме кара да не обръщам внимание на тия данни за спирачния път.
Това са данни от техни замервания - там където пише 0-100 6.7 (6.5 annonce), това означава, че от BMW дават 6.5, а тия от сайта са го направили за 6.7. Не знам кой данни са им верни и кой са им грешни, затова не бих си вадил изводи от данните, за който пише, че са взети от 1 измерване

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
То си пише от къде са данните, отделно поне 20 пъти сме писали из теми .
Самия сайт нищо не измислят - само събират данни от тестове . Тестовете обаче са различни в зависимост от това кой колко е платил . Може да се каже, че 70% от нещата са достоверни
Самия сайт нищо не измислят - само събират данни от тестове . Тестовете обаче са различни в зависимост от това кой колко е платил . Може да се каже, че 70% от нещата са достоверни
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Gqbriel написа:sasheto34 написа:Някой с 330-ка желаещ да си пробва колата срещу 330cd stock 204hp?
Просто съм се хванал на бас ,че 330 печка е по-бърза от бензинов 330,и търся някой за тая цел
От София !
Аз се хващам на бас ,че ще те утрепе и 28цаособено на 400метра....включвам се с 5 леа
,на теб ти стига само да изпуснеш момента на 2ра и ще гледаш надписа дъълго време на 330i
Mай нямаш опит нито с 330д нито с 330и или поне не знаеш на какво е способен М54-ката![]()
Но ще ти дам сурови данни да трепериш преди старта![]()
По-тежък си,по-бавен си 0-100,ще смениш една предавка отгоре ,с по-малко коне си..
Габи, току що загуби 5 лева, а знаеш че мойта не е от най-бавните

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
joepower написа:Gqbriel написа:sasheto34 написа:Някой с 330-ка желаещ да си пробва колата срещу 330cd stock 204hp?
Просто съм се хванал на бас ,че 330 печка е по-бърза от бензинов 330,и търся някой за тая цел
От София !
Аз се хващам на бас ,че ще те утрепе и 28цаособено на 400метра....включвам се с 5 леа
,на теб ти стига само да изпуснеш момента на 2ра и ще гледаш надписа дъълго време на 330i
Mай нямаш опит нито с 330д нито с 330и или поне не знаеш на какво е способен М54-ката![]()
По-тежък си,по-бавен си 0-100,ще смениш една предавка отгоре ,с по-малко коне си..
Габи, току що загуби 5 лева, а знаеш че мойта не е от най-бавнитеМомчето ме отвя със автовоз, според мен сток 330i няма шанс срещу тази "печка"...
Аз съм загубил,като отговори собственика - колко е сток....защото сток,силно се съмнявам с автовоз,да не кажа и въобще

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Gqbriel написа:Аз съм загубил,като отговори собственика - колко е сток....защото сток,силно се съмнявам с автовоз,да не кажа и въобще
Собственика твърди, че е сток дизела. И мен лично ме съмнява сток печица да дръпне с автовоз или въобще с 2 коли бензина. Който и да е отпред, ще е с една кола само

Както и да е, края на седмицата ше се замериме с адаша, а най вероятно ше се нареди и един френд също с бензинка, но на газ и с развален дебитомер

Абе и на мен един приятел, който е видял темата ми спомена, че дизелака не е сток и пича иска да си дигне егото просто и явно е бил прав 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Сашето хич няма да е прав ако си прави такава гаргара на чужд гръб. Призовавам го да се произнесе по въпроса и да разсее съмненията ! 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Най ме е страх, като каже "сток съм"...
то беше ясно
п.с. тогава не мога да гадая колко коня е! Ако каже имам това, това, това ... може да смята човек горе-долу, ама СТОК СЪМ хах
то беше ясно
п.с. тогава не мога да гадая колко коня е! Ако каже имам това, това, това ... може да смята човек горе-долу, ама СТОК СЪМ хах

You said: "Time will change!" What if it changes you?
JTD написа:Аз пък залагам 5лв, че дизела съвсем не е сток.
Искам си 5-те лева. От кой да ги търся?

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
joepower написа:Gqbriel написа:sasheto34 написа:Някой с 330-ка желаещ да си пробва колата срещу 330cd stock 204hp?
От София !
Габи, току що загуби 5 лева, а знаеш че мойта не е от най-бавнитеМомчето ме отвя със автовоз, според мен сток 330i няма шанс срещу тази "печка"...
Тоя верно ли е такъв смешник - чипосал и решил да докаже колко му е яка печката

Има интересни 330и - да му налитат

- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Един приятел е видял темата, но няма профил и ме помоли да офертирам автора ако иска да карат с една е30ка "стокова" дваЕска
С е36 2.8 карат г/д наравно .. може да се получи интересен старт

С е36 2.8 карат г/д наравно .. може да се получи интересен старт