Помогнете - зацапана / замъглена лупа на фар

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Помогнете - зацапана / замъглена лупа на фар

Мнение от Nikolay P. » 06 Фев 2014, 12:27

Здравейте колеги, едната от лупите на фара ми седи като замъглена и доста намалява от силата на осветяването. Става дума за фар оригинален на AL (Automotive Lighting) на 320Cd. Някой имал ли е същия проблем и как мога най-добре да зачистя и отстраня това от лупата? Знам, че там е малко деликатна зона, за това се обръщам първо за съвет към вас.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Помогнете - зацапана / замъглена лупа на фар

Мнение от hacker4eto1 » 06 Фев 2014, 12:41

Колега погледни тук може да ти помогне има някоя друга снимка как се отварят фаровете на купе не те знам Фейс ли си не си ли ама може да погледнеш , и моята лупа беше цялата на капки... :yes:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=345002&start=75
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 07 Фев 2014, 10:49

hacker4eto1 написа:Колега погледни тук може да ти помогне има някоя друга снимка как се отварят фаровете на купе не те знам Фейс ли си не си ли ама може да погледнеш , и моята лупа беше цялата на капки... :yes:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=345002&start=75

Благодаря, колега! Погледах темата със снимките, но моята е купе фейс, то купе с дизелов мотор няма преди фейса и май нещата при нашите фарове стоят по по-различен начин, отностно отварянето. Даже май и предното стъкло на фара не се смъква, та за това се чудя как да почистя тези лупи... Дано някой колега да е правил подобна интервенция на фейсов купе фар, за да сподели опит и даде съвет.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 07 Фев 2014, 11:05

вероятно стъклото е лепено със силикон, трябва да видиш, моите са лепени и се свалят с пистолет за горещ въздух или мощен сешоар.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 09 Фев 2014, 14:20

На няколко места съм чел от колеги, ако не се лъжа, че фара на купе фейса не се отваря или че не е хубаво да се отваря. Пак да спомена, че фаровете са си оригиналните на AL (Automotive Lighting). Не знам при репликите как стои въпроса с отварянето им. В случая са си оригиналните и ми се налага да почистя лупите, че видимо имат нужда и вечер осветяването на пътя не е това, което трябва да бъде.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 09 Фев 2014, 22:58

Nikolay P. написа:На няколко места съм чел от колеги, ако не се лъжа, че фара на купе фейса не се отваря или че не е хубаво да се отваря. Пак да спомена, че фаровете са си оригиналните на AL (Automotive Lighting). Не знам при репликите как стои въпроса с отварянето им. В случая са си оригиналните и ми се налага да почистя лупите, че видимо имат нужда и вечер осветяването на пътя не е това, което трябва да бъде.

колега, по принцип много неща не се препоръчват, въпросът с фара наистина е деликатен до там че отварянето му е най-малкият проблем, пипкавата работа е затварянето, аз лично изчистих целия стар силикон на моите, напълних канала внимателно с нов и притиснах стъклото към фара, трябва процедурата да се прави при стайна температура, стъклото и фара да са чисти и съответно напълно сухи, от тук натам няма проблем който да се появи с конденс и замърсяване. Може профилактично да се почистят и отдушниците на самия фар. Ако се работи внимателно, няма проблем, но предварително е добре да се знае какво се прави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 09 Фев 2014, 23:09

Благодаря ти за съвета, колега! Най-вероятно така ще постъпя, както ме съветваш. Ако има други дето са минали през това с фар на купе фейслифт, нека споделят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 11 Фев 2014, 2:52

Здравейте! Да използвам темата на колегата, да попитам и аз нещо. Колата е седан фейслифт, като и слагаха ейнджъл айс преди 1-2 год и великите майстори ми зачистиха лупите с мокри кърпички, та в момента лъскавата част, на която има надпис BMW Xenon, е прозрачна на места. Не дава отражение върху светлинния сноп и не се забелязва много, но мен си ме дразни, като знам че е така. Мога ли да сменя само тези пластмаси или трябва да взема нов комплект лупи и от къде, понеже в каталога с части на БМВ не ги намирам като отделни части, а цял фар?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 15 Фев 2014, 21:52

narkk написа:Здравейте! Да използвам темата на колегата, да попитам и аз нещо. Колата е седан фейслифт, като и слагаха ейнджъл айс преди 1-2 год и великите майстори ми зачистиха лупите с мокри кърпички, та в момента лъскавата част, на която има надпис BMW Xenon, е прозрачна на места. Не дава отражение върху светлинния сноп и не се забелязва много, но мен си ме дразни, като знам че е така. Мога ли да сменя само тези пластмаси или трябва да взема нов комплект лупи и от къде, понеже в каталога с части на БМВ не ги намирам като отделни части, а цял фар?

Хромирай ги! В град Стрелча се справят доста добре. Да не пиша името на фирмата за да не става реклама.

Последно избутване Nikolay P. от 15 Фев 2014, 21:52

Назад към E46