Тежък волан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Тежък волан
От какво може да е да ти е тeжък волана повече от нормалното... При подаване на газ не се променя твърдината,а си е все същата? Не е чак като да нямаш серво, а просто е по-тежък от нормалното...
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Тежък волан
Като начало погледни гумите (да не са меки) нивото на маслото, състоянието му (дали изобщо е смяняно), помпата усещаш ли я да вие като въртиш на място пълен ляв или пълен десен...
П.П с подаването на газ не мисля ,че волана трябва да става по мек, трябва да си е винаги еднакво...
Моят волан от много време си е тежичък... само дето не съм отварял помпата да я видя какво и е състоянието, ала всичко друго направих и сменях казанчета и масло ала нищо.
Има много писано във форума и специално за е46 колега
П.П с подаването на газ не мисля ,че волана трябва да става по мек, трябва да си е винаги еднакво...
Моят волан от много време си е тежичък... само дето не съм отварял помпата да я видя какво и е състоянието, ала всичко друго направих и сменях казанчета и масло ала нищо.
Има много писано във форума и специално за е46 колега

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Гумите ги проверих, ОК са... При завъртане на волана до крайни позиции ляво и дясно, помпата грам не се чува... За маслото не съм сигурен, но ще го сменя скоро... Защо ли ме бие на рециклирана рейка, натегната малко в повече да се обере луфта за по-сигурно....
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега смени маслото на хидравликата. Моето беше като боза... Волана олекна едни 15% - осезаемо е. Даже смятам още една смяна да направя, че като видях оная течност, която беше в казанчето... Тоя вид 2на смяна е най-малкото което трябва да се направи за системата. А и маслото не е скъпо.
Успех.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Успех.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Добре е да смениш казанчето понеже вътре му е цедката и 100% е задънена с боклуци.. едно казанче по спомен беше около 60 лева..Добре е да смениш течността 2 пъти понеже винаги остават едни 200 грама от старата и като сложиш новата цвета пак става Бордо а трябва да си е ярко червен ,за това доливай и точи докато излезе ярко червена течност
.
Аз как процедирам.
Вдигаш колата на трупчета (не на крикове) ще изплесне трупчетата ги слагаш долу на носачите където е големият шарнир на носача..
2 те гуми да са на поне 1 ,2 пръста от земята... за да може да въртиш краен ляв ,краен десен
Тук Говоря по спомен вече..(беше доста отдавна)
Източваш старото масло със спринцовка колкото можеш.
аз съм с м52туб28 и махмах кутията на филтъра за да ми е по удобно и широко да работя, а и се маха елементарно лесно,незнам ти с какъв мотор си ..
Махаш Болта за скобата на Хидравличното казанче и не се сещам кой от 2 та маркуча трябваше да откачиш,дали големият или малкият..
Махаш и мяташ в коша оригиналните скоби (няма как да ги сложиш пак) и след като откачиш един от тея 2 маркуча си слагаш един парцал под Алтернатора ,за да не го олееш без да искаш слагаш маркуча в Едно шише и го оставаш така..
Отиваш в колата БЕЗ да палиш разбира се започваш да въртиш Краен Десен чакаш 1 2 3 сек. да отвори на цяло ,след това ляв и чакаш пак.. Повтаряш процедурата докато спре да излиза масло..
Винаги ще остават едни 200 грама грубо казано в рейката няма как да ги извадиш тях..
Наливаш маслото до горе ,влизаш в колата даваш на контакт палиш за 1 2 сек макс и спираш ...
Помпата ще засмуче това което е в казанчето доливаш,палиш докато спре да гълта..
(Забривих да кажа да скъсиш с един пръст маркучите от долу понеже където ги е стягала скобата вече са си направили легло и няма да стегнат добре... като сложиш новите скоби..)
Добре е да направиш тази процедура 2 пъти за да може като се завърти и смеси новата със старата смес , по лесно да изкараш най-старата с новата.. и като долееш още веднъж най-новата както се казва да рефрешнеш системата
Аз така си я правя моята машина
Ако има нещо колегите да допълват ,сигурно съм забравил нещо...отдавна го правих и скоро пак трябва да го правя..
Маслото е Декстрон 2 или 3 ще те излъжа но На бмв оригинално мисля ,че беше към 13 лева..

Аз как процедирам.
Вдигаш колата на трупчета (не на крикове) ще изплесне трупчетата ги слагаш долу на носачите където е големият шарнир на носача..
2 те гуми да са на поне 1 ,2 пръста от земята... за да може да въртиш краен ляв ,краен десен

Тук Говоря по спомен вече..(беше доста отдавна)
Източваш старото масло със спринцовка колкото можеш.
аз съм с м52туб28 и махмах кутията на филтъра за да ми е по удобно и широко да работя, а и се маха елементарно лесно,незнам ти с какъв мотор си ..
Махаш Болта за скобата на Хидравличното казанче и не се сещам кой от 2 та маркуча трябваше да откачиш,дали големият или малкият..
Махаш и мяташ в коша оригиналните скоби (няма как да ги сложиш пак) и след като откачиш един от тея 2 маркуча си слагаш един парцал под Алтернатора ,за да не го олееш без да искаш слагаш маркуча в Едно шише и го оставаш така..
Отиваш в колата БЕЗ да палиш разбира се започваш да въртиш Краен Десен чакаш 1 2 3 сек. да отвори на цяло ,след това ляв и чакаш пак.. Повтаряш процедурата докато спре да излиза масло..
Винаги ще остават едни 200 грама грубо казано в рейката няма как да ги извадиш тях..
Наливаш маслото до горе ,влизаш в колата даваш на контакт палиш за 1 2 сек макс и спираш ...
Помпата ще засмуче това което е в казанчето доливаш,палиш докато спре да гълта..
(Забривих да кажа да скъсиш с един пръст маркучите от долу понеже където ги е стягала скобата вече са си направили легло и няма да стегнат добре... като сложиш новите скоби..)
Добре е да направиш тази процедура 2 пъти за да може като се завърти и смеси новата със старата смес , по лесно да изкараш най-старата с новата.. и като долееш още веднъж най-новата както се казва да рефрешнеш системата

Аз така си я правя моята машина

Маслото е Декстрон 2 или 3 ще те излъжа но На бмв оригинално мисля ,че беше към 13 лева..

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз вчера правих процедурата по смяна на казанчето. Не съм купувал ново, ползвах употребявано, което беше на автомобил с доста лек волан. Два дни преди да го сложа го промивах със всякакви разредители и почистващи химикали. Проходимостта /ако надуеш през единия или другия му щуцер/ е идеална. Резултата след смяната и разбира се нова течност, е точно нулев. Волана е тежък точно колкото и преди процедурата. Когато го продухвах пробно през щуцерите ми направи впечатление че може би вътре има нещо като мембрана или клапан, което не работи. Чудя се дали наистина има клапан вътре и дали точно той не е виновен за тежкия волан?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
До колкото съм чел или слушал може и да греша но в помпата ли в рейката ли незнам и аз има някакъв клапън или болт ли незнам как да го опиша който е като обратен клапан и предпазва помпата от твърде високо налягане.. и когато се навива волана пълен ляв пълен десен се чува леко помпата сякаш отваря клапана..
П.П Просто слухове или съм го чел някъде не гарантирам ,че говоря истина

П.П Просто слухове или съм го чел някъде не гарантирам ,че говоря истина

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
То че в хидравличната система има клапани /даже има един на тънкия маркуч на казанчето/е ясно. Въпроса е дали и в казанчето освен цедката има такъв и дали не е той причината за тежкия волан?
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
И при мен е много тежък волана рециклирах помпа маркучи няма разлика.Незнам какво става остава или рейка или лагери макверсони 

- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
bochogogogo написа:И при мен е много тежък волана рециклирах помпа маркучи няма разлика.Незнам какво става остава или рейка или лагери макверсони
След рециклиране на рейката волана си остава пак така тежък,явно това му е нормалното положение
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Досега не съм чул колега (с Е46) да се е похвалил, че волана му е омекнал след смяна на хидравл. течност . Реално и няма как да стане, освен ако волана наистина не се е вдървил преди това, поради някаква причина ..
Да, при Е46ците волана е осезаемо по тежък за разлика от на ВАГ-аджийските напр., но пък т.н response или усещане е в пъти по-добро от много др. леки гевреци ..
Да, при Е46ците волана е осезаемо по тежък за разлика от на ВАГ-аджийските напр., но пък т.н response или усещане е в пъти по-добро от много др. леки гевреци ..
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Има нещо защото като взех колата имаше супер лек волан,впоследствие се влоши хидравликата. 

12 мнения
• Страница 1 от 1