Мнение за избор на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530, М54В30

Мнение за избор на Е39

Мнение от pagu1 » 07 Фев 2014, 23:52

Здравейте колеги,
Преди седмица си продадох колата, а от около месец търся нова. Предварително съм решил да е Е39, бензинова с ръчни скорости. Като мотор предпочитам да не е най-малкия, но всичко си зависи от колата.
От обявите в mobile.bg съм харесал две коли, които са ми по джоба и ми допадат като характеристики и визия, макар и да са различни на външен вид и екстериор.
Моля за вашите мнения, а ако някой ги е виждал "на живо" или ги е тествал, ще бъде още по-добре.
Благодаря на отзовалите се предварително.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5m2nmc
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5m2nmc

Потребител
Аватар

Re: Мнение за избор на Е39

Мнение от mirosk » 08 Фев 2014, 0:36

Колега карах 2,0 мотор не отлепяше на това купе макар че първата е фейс което само това ми хареса сив салон трудно се поддържа , чернТа според мен е по добър вариант 2,5 мотора носи повече на извращения и с леки подобрения може да стане бегачка а няколко лева може да я направиш фейс

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Фев 2014, 1:34

Очевидно е че втория автомобил не е 2001-ва, първия обаче няма грам екстра ... и двете са зле
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 08 Фев 2014, 1:46

Първата е доста оскъдна откъм екстри. Кола от този клас 2002 година, а един мулти-волан да няма. :dunno:

Втората пък е доста рядко срещан вариант - модела е преди фейслифта, а мотора е М54Б22. Това означава, че в обявата лъжат в годината на производството - 2001. Този автомобил е произведен точно между 03 и 09.2000 г., когато вече се е предлагал новия мотор М54, но фейса още не е въведен. Това можеш лесно да провериш по последните 7 знака от номера на рамата.

Иначе каквото и да харесаш все ще има косури. Преглед в сервиз и една диагностика от човек, който разбира и си ти :yes:

Ако те интересува нещо конкретно питай.
Последна промяна Alexch на 08 Фев 2014, 21:27, променена общо 1 път
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 08 Фев 2014, 9:07

Според мен първата е по-добрия избор, ако успееш да я спазариш за 5500. Колата е фейслифт, изглежда доста по-свежа (поне на снимките) от другата, по-нова година е, според мен по-добрия мотор и най-важното имаш газ (това са едни минимум 1400 лв.).
Относно екстрите - един мулти волан струва 200-300 лв. и се монтира сравнително лесно. Не вярвам да използваш вградения телефон :mhihi: Музиката във всички е39 е смотана, така че това не трябва да те притеснява.
Единствено подгряването на седалките и шибидаха са стойностни екстри (според мен).

Щом си се насочил към този модел ти препоръчвам да търсиш бензинова и после газов инжекцион.

Споделям ти моето мнение (без да те ангажирам), защото и аз бях в твоето положение до преди 1 месец. Дано да попаднеш на читава е39, защото са голяма рядкост.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 08 Фев 2014, 13:58

Колега, от опит да дам съвет и аз. Търси М52 (един ванос) мотор- 98-99г ще намериш нещо добро и на по-ниски пари от тези машини. Тези двойни ваноси имат доста джаджи общо казано по тях (м52Ту, м54), които могат да ти правят ядове. М52 с един ванос е по-прост и по-надежден двигател, понася по-добре газ и тн.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pagu1 » 08 Фев 2014, 16:00

Първата (сребристата) кола я проверих по ВИН, оказа се, че е произведена 03.2001г., мотора е М54, 2.2 литра. Тъмно-синята не съм я проверявал, но така като гледам, също не е подадена коректно. Според мен модела е 523, а мотора 2.5 литра, по-стария. Като първата кола има в mobile още 3-4, вкл. комбита, като тях само една е с големия борд, мулти волан и CD. Останалите три са с обикновен волан и общо взето си приличат по екстри, като изключим блокажа (първата, която съм харесал няма блокаж).
Общо взето съм се насочил към първата, живи и здрави ще я гледам в понеделник. Няkой ще сподели ли впечатления от този двигател - m54b22?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 08 Фев 2014, 17:13

Лек глас за втората, новия матор 2.5 192кс, мулти, авто пилот, сензор за дъжд, голям МИД дисплей. Иначе и първото е лъскач.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Фев 2014, 19:52

Втората може и М54Б22 да си е, има малко произведени бройки с този мотор преди фейслифта.
Чисто бюджетно първата според мен е по-добре - да тръгнеш да правиш втората оригинален фейс, както е първата, ще е доста по-скъпо от слагане на един мулти волан.
А за избор между една от двете си е твоя работа, ходиш гледаш и така..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 08 Фев 2014, 20:30

Първата с тези 130000км. избва рибата :D Моя съвет е като харесаш колата да отделиш едни 115лв. за през Дарукар тъкмо ще разбереш какво купуваш и на колко реални километри е, понеже после излиза доста солено. Това ти го развам от пресен опит бях си харесал една е46ца която като я караш беше супер стегната, скороостите/автомат/ супер, а като минах през Дарукар ми стана лошо за каква развалина става въпрос.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexch » 08 Фев 2014, 21:26

Bavarcho написа:Втората може и М54Б22 да си е, има малко произведени бройки с този мотор преди фейслифта.

Точно това написах по-горе, защото отляво гледайки мотора е налична тази сребриста кора (изолация), която е характерна само за М54.

Освен ако не е някакъв сбирщайн всичко и не е ясно кое от къде идва.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Фев 2014, 0:33

pagu1 написа:...Останалите три са с обикновен волан и общо взето си приличат по екстри, като изключим блокажа (първата, която съм харесал няма блокаж)...

Какъв блокаж, бе това не е Ford Ranger :mhihi: , че да се изключва/включва и да липсва като екстра.
ASC - то, ако му викаш блокаж - недей, то не е това.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pagu1 » 09 Фев 2014, 0:44

Абе те и двете имат ASC, ама на втората пише, че има "блокаж на диференциала", което според мен са две различни неща.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexch » 09 Фев 2014, 1:16

...което е измама, защото блокаж на диференциала, т. нар. шпер при Е39 се вгражда само на М5.

Другите имат електронна система за стабилност, т. нар. тракшън, която е ASC или DSC.

Попрочети малко повече подфорума, защото от постовете ти личи, че не си никак запознат с модела и има опасност да влезнеш в джаза с някой страшен дарак :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Фев 2014, 7:58

От тия двете - сивата. Особено, ако й работи ГИ-то и не е някой дръгел на живо. По ВИН с ASC или с DSC излиза, че е тя?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Следваща

Назад към E39