Датчик дросел клапа
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Re: Датчик дросел клапа
Ивче мама рано или късно ще си вземеш ТДС.Ти с парите дет даде по това м20 да му беше зел и нова глава 

ТДС - Турбо Див Селянин
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Па има една из нет-а дето се продава
За главата говоря ..
Жики маме - това с дросела е добра идея
На чесън и по-ясно изразено заради орязаните възможности на компа ! И на бензин я карах - и там го прави, само дето вече има повече възможност да се "оправи" !
Просто си взима самосиндикално решение че ще работи на 500 оборота (да речем), и тФа е !
Ако я изключа от скорост докато е в обороти, същите падат бързо и като че ли не съумява да ги пусне в точният момент и аха да угасне !
После се оправя с клапата за ПХ !
Отворих дебиломер-а - не смея да пипам нищо, че аз съм му първият (почистих го старателно, и сега съхне)
Няма нарушени писти, ся ще го пробвам да видя дали прекъсва нягде ... Проблема е че го правя по инфо за дигифън-а на Ауди, а там баш не е същото
Насочиха ме към бенз регулатор - евентуално да е пробит !
После към чесън клапана - моментно да работя на няколко горива
Има ли шанс проблема да е в запалването ? В сми свещи, кабели, капачки ?

Жики маме - това с дросела е добра идея

Просто си взима самосиндикално решение че ще работи на 500 оборота (да речем), и тФа е !
Ако я изключа от скорост докато е в обороти, същите падат бързо и като че ли не съумява да ги пусне в точният момент и аха да угасне !
После се оправя с клапата за ПХ !
Отворих дебиломер-а - не смея да пипам нищо, че аз съм му първият (почистих го старателно, и сега съхне)

Няма нарушени писти, ся ще го пробвам да видя дали прекъсва нягде ... Проблема е че го правя по инфо за дигифън-а на Ауди, а там баш не е същото

Насочиха ме към бенз регулатор - евентуално да е пробит !
После към чесън клапана - моментно да работя на няколко горива

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ивчо написа:Мдаммммм, след няколко часово шофиране (добре де, два часа) ... Пак иска да гасне !
Понякога си мисля че тоз мотор иска да ми каже, че не му се работи вече !
Другата насока е към дебитомер - там никога не е пипано от който и да било !
Просто не мога да си обясня защо се опитва да гасне, след като има стабилен ПХ !?
Ако си ускорявам и изкл. от скорост - пак ходят до таз проклета чертичка и щом спра колата, се вдигат !
Какъв е тоз режим дето и бае това не мога да разбера !
Факт е че една крушка на фара ми изгоря вследствие на спада и качването на оборотите (оттам и работата на алтернатора) !
Има ли смисъл да и откачам акумулатора, барем зачисти някакви грешки ? Или да я карам така направо да я четат ?
Да сменя ли тоз синият датчик на термостата дето е за горивната смес ?
....Прави го и на двете горива ...
Щом го прави и на двете горива, трябва да провериш запалването- свещи, кабели, капачка,БОБИНА. За М30В30, за който ти бях писал, съпротивлението на високоволтовите кабели от капачката до свещите беше около 140КОм и двигателя правеше странни неща.
По отношения на синият датчик- или живи данни, или му измери съпротивлението, или размени буксите на двата температурни датчика- така ще осигуриш по-богата горивна смес и колата ще върви по-добре, е поне през зимните месеци, 2-3 месеца през лятото не става защото двигателя почва да се дави, но през останалото време ще видиш, че си заслужава.

Може да провериш дали двигателя е добре херметизиран и да не би да смуче паразитен въздух при определени условия на работа.
По отношение на клапан-регулатора лесно ще разбереш дали е пробит, но нали казваш, че проблема е и на двете горива.
Накрая може да е и ДМЕ- на една Е34-ка със странно поведение на празните обороти- понякога ги държеше на 2500, когато загрееше изобщо не ги държеше, се оказа ЕКУ-то на двигателя.
За идеята ти с изключване на акумулатора- ако ТПС- са не е работел до сега, може да го направиш, но ако имаш идея да се закача колата, най-напред я закачи, за да не се дразниш още 1-2 дни след това. Тогава и адаптациите ще могат да се изчистят софтуерно

Факт е че една крушка на фара ми изгоря вследствие на спада и качването на оборотите (оттам и работата на алтернатора) !
Провери и зареждането- не е нормално да горят крушки на фара от него. Да не би напрежението да става прекалено високо или изобщо да има отклонение от нормалното и от там да се обърква работата на електрониката.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Обаче това е няма такъв анти-двигател ...
Всяко едно нещо в него, пречи на всичко друго !
Искаш да си демонтираш датчика за клапата - сваляш цялата клапа ..
Искаш да махнеш виско - пречат ти водните съединения и една куха тръба зад виското !
Искаш да си смениш синият температурен датчик - пречат ти горивната рейка, и другият датчик ... Два датчика, и са ги зашили един до друг ... Толкова ли не можеше всичко да е с +1 см отдалечено от другото бре ! Пуууу значи - М30 с едни клещи може да го разглобиш, тука е еваси и шит-А !
Всяко едно нещо в него, пречи на всичко друго !
Искаш да си демонтираш датчика за клапата - сваляш цялата клапа ..
Искаш да махнеш виско - пречат ти водните съединения и една куха тръба зад виското !
Искаш да си смениш синият температурен датчик - пречат ти горивната рейка, и другият датчик ... Два датчика, и са ги зашили един до друг ... Толкова ли не можеше всичко да е с +1 см отдалечено от другото бре ! Пуууу значи - М30 с едни клещи може да го разглобиш, тука е еваси и шит-А !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Колеги, я някой да ме ориентира ! Давам жокер - няколко пъти я мия и "проблема" изчезва ! Днес вали и не го прави ! Гледах онзи бушона на "ботуша" - някой абдалин е сложил пластина !
Кое може да е навлажнява и да почва да работи ?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ивчо написа:Колеги, я някой да ме ориентира ! Давам жокер - няколко пъти я мия и "проблема" изчезва ! Днес вали и не го прави ! Гледах онзи бушона на "ботуша" - някой абдалин е сложил пластина !
Щом го прави и на двете горива, трябва да провериш запалването- свещи, кабели, капачка,БОБИНА.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Ето клипче на непослушника ..
Игнорирайте показанието в mpg и mph

Горивото с което работи е бензин !
След като я загася и запаля пак си е на бензин ...
Няма и помен от магарията която прави ...
Утре ще сложа отново комплект свещи, други капачка, палец и свещи ! Ще и меря и вакуум да речем

Клапата за ПХ я ребилднах с Меглио, и свети

Някой с нещо ?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Номер 1 от схемата му изключи буксата, и виж какво ще е поведението.

На баба ти хвърчилото
На дядо ти курмилото

На баба ти хвърчилото

На дядо ти курмилото

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Що сЯ ме караш зорлем да те намирам из Лозен, да ми го показваш тФа де е !
Нямам катализатор, и такова нямам ... Нито в коша, нито покрай него, нито под колата !
Ако ме ориентираш къде да го намеря, ще потърся !
Иначе Благодаря .. Не за първи път ми казваш за този "канистер"

И ся се сещам гледайки диаграмата (и пишейки си с теб
) - колко пъти тА тормозих за кФо е тая букса до буксата на датчика на дросела ... Ми те за тФа е ... Само дето като са го слагли това по колите, моята е била да и лъснат емблемата ..
Нямам канистер !
Нямам катализатор, и такова нямам ... Нито в коша, нито покрай него, нито под колата !
Ако ме ориентираш къде да го намеря, ще потърся !

Иначе Благодаря .. Не за първи път ми казваш за този "канистер"

И ся се сещам гледайки диаграмата (и пишейки си с теб

Нямам канистер !

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега колата прави ли проблеми с паленето?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мойта не гасне и не и падат оборотите.Винта е железен. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Колата си пали отлично след миналогодишните интервенции !
Знам за винта, ама още не искам да го приема някак си ...
ПП при смяна на свещите вчера, на 6-ти цилиндър свеща беше ужасна ...
Явно там има или заминал сегмент или гумичките на клапаните ... По самата свещ имаше нагар в доволно количество (и с новите пак си прави същата магария, в сми пак опитва да гасне
) !
Тааа скоро почвам да снимам филма "Основен ремонт"
Знам за винта, ама още не искам да го приема някак си ...
ПП при смяна на свещите вчера, на 6-ти цилиндър свеща беше ужасна ...
Явно там има или заминал сегмент или гумичките на клапаните ... По самата свещ имаше нагар в доволно количество (и с новите пак си прави същата магария, в сми пак опитва да гасне

Тааа скоро почвам да снимам филма "Основен ремонт"

Последна промяна ивчо на 09 Фев 2014, 18:18, променена общо 1 път

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Или лулата и кабела са чао.Тоя последния е най изтормозен от всичките 6 хем откъм топло хем и откъм мазане.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Като каза лула и кабел - оем кабели разглобяват ли се ?
Че нещо не успях да махна датчика ... А ме е страх да напъна кабела, че с диагностика разглобихме един ! Разглобява се де, но еднократно както той се изрази

Че нещо не успях да махна датчика ... А ме е страх да напъна кабела, че с диагностика разглобихме един ! Разглобява се де, но еднократно както той се изрази

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Някой твърдят че се разглобява откъм лапата куплунга само на този кабел. Аз не мога да потвърдя защото съм си решил проблема със комплект нови разглобеми лули и други кабели.Иначе старите лули бяха свършили до една .
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3