М52ТУ Проблеми - Misfire

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

М52ТУ Проблеми - Misfire

Мнение от n_k » 07 Фев 2014, 20:36

Здравейте колеги, след 1 година борва с двегателя ми и какво ли не смених и колко майстори, остана да пробвам датчика на разпределителния вал и дебитомер. Колата си прекъсва играят си оборотите и няма мощност. Молбата ми е ако някой има такъв двигател и доброто желаните да си сменим тези части просто да пробвам защото са си скъпи да си ги купя за пробата ще съм му много благодарен и разбирасе ще си почерпя :D
Мерси предварително :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: М52ТУ Проблеми - Misfire

Мнение от turbonetic » 09 Фев 2014, 15:38

Какъв е модела на колата?

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 11 Фев 2014, 11:44

E46 320i двигателя е М52ТУ

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 05 Мар 2014, 9:03

В нета имаше тема ,че човека се е борел по абсолютно всичко с въпросните МИСфаери и накрая проблема се оказал в Хидравличните повдигачи... За дебитомера колега откачи го така колата ще си кара по заводски стойности.. Ако е датчик разпределителен вал колата ще е куца много и няма да има мощност в ниските..
Както казваш сигурно бобини си сменял,за свещите няма какво да ги споменавам...Дюзите си чистел сигурно,Лулите си сменил... на диагностика датчик Разределителен си излиза веднага..Колега имаше проблем със мисфаер на 2 ри цилиндър и каза ,че се оправило след Ъбдайт на софта с по новите горивни карти за въпросният модел....
Аз съм със м52туб28 и имам мисфаер на "1" леко тресе мотора само докато е студен... Първо мисля да започна от свещите не съм ги пипал от както купих колата преди 2 год..... та в тях ми е надеждата първо
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 05 Мар 2014, 21:39

n_k написа:Здравейте колеги, след 1 година борва с двегателя ми и какво ли не смених и колко майстори, остана да пробвам датчика на разпределителния вал и дебитомер. Колата си прекъсва играят си оборотите и няма мощност. Молбата ми е ако някой има такъв двигател и доброто желаните да си сменим тези части просто да пробвам защото са си скъпи да си ги купя за пробата ще съм му много благодарен и разбирасе ще си почерпя :D
Мерси предварително :yes:

Ако си от София, твоите хора от DSC Performance - Dimitroff е ника във форума, той заедно с Васко са супер. Половин година вече се занимават с него и проблема наполовина е решен, няма сутрин няма треперене, прекъсване и играене на оборотите. Остана да оправим и запалването, но хората не ме накараха една стотинка да дам за проба грешка и да видим дали ще се реши проблема.
Изображение

Назад към E46