Някой с 330ci e46 за едни 400 метра ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Някой с 330ci e46 за едни 400 метра ?
Пикова мощност въобще не гледайте. По-определящо е площта заградена между кривата на въртящия момент и оста на оборотите в границите на оборотния диапазон.
Често се случва (да не кажа винаги) при еднакви пикови коне дизела да бие своя атмосферен бензинов еквивалент...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Често се случва (да не кажа винаги) при еднакви пикови коне дизела да бие своя атмосферен бензинов еквивалент...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Това също е много вярно да.И в тоя ред на мисли-някой знае ли откъде мога да изкарам графиките рисуващи зависимостите въртящ момент, обороти, мощност за нашите модели.Някъде из форума вече гледах някаква подобна тема, но не успявам да я открия отново.Много са полезни тия графики и мисля, че всеки уважаващ дригателя си е хубаво да си знае какво може той.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Темата ме грабна още от началото:
Цитирам по спомен:
Мисля че темата е за ключ - Ако не е достатъчно, че е брутално проста, моля заключете я, защото терминалната скорост на 330d/i е позволена само на писта в България, което значи, че тука се прави уговорка за нелегални състезания
Цитирам по спомен:
sasheto34 написа:Имам една кола, която е по-слаба от една друга кола, но за сметка на това е по-тежка, а и по книжка е с половин секунда по-бавна - Търся да раздам биноклите на 400m на някой дето има по-бързата кола, щото съм хванал бас - все пак ускорението на една кола е въпрос на лично мнение и аз си смятам, че моята е по-бърза. Моля коментирайте инженерното в поста ми, аз няма да пиша повече

Мисля че темата е за ключ - Ако не е достатъчно, че е брутално проста, моля заключете я, защото терминалната скорост на 330d/i е позволена само на писта в България, което значи, че тука се прави уговорка за нелегални състезания

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
интересни постове има,на теб като ти е проста темата я пропусни
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
От нАучна гледна точка темата е интересна и би могло да се направи един теоретичен сравнителен анализ
Обаче трудно се намират дино графики на двата мотора, камо ли пък на сток такива
Може да се мащабират подходящо, да се свалят стойности и да се направи един доста задълбочен компютърен анализ съобразен с предавките на съответния автомобил. Може да се направят изводи на какви обороти е най-оптимално превключването и т.н. Мислил съм си го, но няма читави графики на сходни по показатели двигатели от двата лагера
А при F30 наистина се очертава интересно още повече, че и двата са турбо 

Лето две и седемнаесто.
Добре на сайта може да се вярва... Как при равни други условия по-тежката кола ще спре за по-кратко време?! Анти физика... или има странични фактори, които не са ми известни.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
MMG написа:.... или има странични фактори, които не са ми известни.
Да има

Но такава разлика и на мен не ми се вярва да има

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
MMG написа:Добре на сайта може да се вярва... Как при равни други условия по-тежката кола ще спре за по-кратко време?! Анти физика... или има странични фактори, които не са ми известни.
JTD ти бе отговорил, че тежестта на автомобила като цяло(и само тя) не може да е критерий за дължина на сп. път.Има много лошо спиращи фиатчета и отлично спиращи камиони и обратно.Комплексно е-всъщност всичко е много комплексно.Винаги за всичко се взимат предвид много фактори, иначе дърво.В конкретния случай според мен дизела спира по-бързо, не защото е по-тежък като цяло, а защото е по-тежък отпред.А всички знаем, че при спиране се разчита на по-високото сцепление отпред(вследствие разпределението на тежестта при спиране).Не-случайно предните "неща" са винаги по-яки.Та така-повечко "натиснатите" отпред гуми дават предимството при спиране в конкретния случай.Ако искаш да си го представиш по-простичко и ако мога така да се изразя....нещо като ефекта на заклинването.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
С други думи погледнато от камбанарията на производителя, имаме да речем малко по-добро сцепление заради нещата които изброих, следователно е оправдано да се монтират по-големи дискове и апарати.А не обратното-да слагаме големи чаркала, пък да нямаме сцепление.В тоя ред на мисли, ако на бензинката сложим дизеловите яки сп. апарати няма да има кой знае какво подобрение.Дано съм успял да се изразя правилно.
А за колегата отворил темата дори можем да благодарим-поне разбуни духовете и се получи жива тема какво
А за колегата отворил темата дори можем да благодарим-поне разбуни духовете и се получи жива тема какво

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
neonman написа:MMG написа:.... или има странични фактори, които не са ми известни.
Да имаИ това са спирачните уредби на двата автомобила ( ширина на дискове , спирачни помпи и т.н ) , ширина и сцепление на гумите с които са проведени тестовете , динамичен трансфер на тежестта при спиране на двете коли, грешки от субективен характер и т.н.
Но такава разлика и на мен не ми се вярва да има
Абсолютно еднакви са спирачните дискове и апарати на двата автомобила-за справка проверете реалома.Някой физик да се намеси тука и да вметне светлина.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Много готин сайт, колега! Уикенда ще опитам да направя един ексел със стойностите. За съжаление виждам само 184-концовия дизел и 30-ката бензин...
Лето две и седемнаесто.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
acho.rs написа:Нема ли го вичо с клиповете как с 328и с гуми на джапанки утрепа една от доста пазените 330д 204кс ... та чак после собственика на дизела , ходи да чипосва
http://www.youtube.com/watch?v=OESd475BeTg
http://www.youtube.com/watch?v=5Lrrvoovmto
без шпер, без мунинг (все още)... единия път с кофти старт, но на 2-ра го настигнах (и подминах) много, тъй като той вече включи 3-та

някои казват, че 328i e36 върви повече от е46 330i, ама и това са градски легенди

чипосаната на Радо не стана ли 250, та 260 коня... после пък припадна с ебати разликата от сток 330д е90 лци

истината е, че 330д фейс е46 сток е доста спряла кола, особено на 400 метра, виж на магистрала е далеч по-добра

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ivoaudi написа:http://rototest-research.eu/index.php?DN=29&List=A-B
Знам го наизуст целия . Тоя сайт ме ориентира към М52ТУ . Зеперфса черпи инфо от тестове на големите медии, само че те понякога се разминават с реалноста . Например - виж сравнение на Е46 323и с/у Е39 523и - и двете ръчки, 5цата по-бърза от 3ката - не се връзва
- sasheto34
- Потребител
-
- Кара: e46 330cd
- Мечтае да кара: Honda NSX
От всичко написано ,гледам само коментари и миаукане ,които има 330ка бензин да ми пише на лично ще качим клипче накрая да се види
))