Въпрос за диодни и обикновенни стопове?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Въпрос за диодни и обикновенни стопове?
Здравейте, с обикновенните стопове съм и много ме дразни как малата част от стопа, намираща се на капака на багажника не е равна в червената си част със стопа, както е при диодните. И се чудех ако сложа само малките стопчета от диодни стопове и си оставя обикновенните, ще се разминава ли червеното, защото на някой-места ми се вижда, че на диодните стопове червеното е много по-тъмно и наситено?

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Въпрос за диодни и обикновенни стопове?
много зависи колко е запазена пластмасата, дали е избеляла, матирала или надраскана, ако ги купуваш нови, вероятно ще са доста по-лъскави
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ми много ясно, че ще се разминава.
Вика му се стареене на пластмасата и още куп други фактори...

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
vavilon написа:Ми много ясно, че ще се разминава.
Питането ми по-скоро бе, ако хванеш един диоден стоп и един обикновен (чисто нови например), има ли разлика между червеното? А не влияят ли амосферните условия и времето на пластмасата...

- vavilon
- старши ентусиаст
-
От една и съща тунинг марка ли да са, тези нови стопове?
Трудно тук някой ще ти даде отговор. Може би, ако посетиш някой тунинг магазин и на живо се увериш, с какви нюанси се разминават различните модели стопове.
Но не виждам смисъл от цялата работа, честно! Или сменяш 4-те части или нищо.

Трудно тук някой ще ти даде отговор. Може би, ако посетиш някой тунинг магазин и на живо се увериш, с какви нюанси се разминават различните модели стопове.

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
vavilon написа:От една и съща тунинг марка ли да са, тези нови стопове?![]()
Трудно тук някой ще ти даде отговор. Може би, ако посетиш някой тунинг магазин и на живо се увериш, с какви нюанси се разминават различните модели стопове.![]()
Не е нужно всички да са съгласни с нещата, които правя по колата си. И аз не виждам смисъл в много неща, по много коли, но явно хората виждат. Нали ако всички мислим еднакво, всички коли по улицата ще са 1:1.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Empty_Head написа:vavilon написа:Ми много ясно, че ще се разминава.
Питането ми по-скоро бе, ако хванеш един диоден стоп и един обикновен (чисто нови например), има ли разлика между червеното? А не влияят ли атмосферните условия и времето на пластмасата...
До колкото разбрах ти питаш за нюанса в светенето в Лумелите или снопа светлина който хвърля диода и крушката ,а не за атмосферните влияния. До тук добре колега разбрах те но колегите го казаха както трябва дори да светят еднакво като Излъчена светлина (близък спектър на червеното) то самото състояние на рефлектора и стъклото отпред също е от значение т.е. колегите са прави. мътно стъкло по тъмно червено като светлина по чист рефлектор по Ярък сноп светлина
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Empty_Head написа:vavilon написа:От една и съща тунинг марка ли да са, тези нови стопове?![]()
Трудно тук някой ще ти даде отговор. Може би, ако посетиш някой тунинг магазин и на живо се увериш, с какви нюанси се разминават различните модели стопове.![]()
Не е нужно всички да са съгласни с нещата, които правя по колата си. И аз не виждам смисъл в много неща, по много коли, но явно хората виждат. Нали ако всички мислим еднакво, всички коли по улицата ще са 1:1.
Колега, аз досега два различни вида, чисто нови стопа на едно място не съм видял. Не знам дали и други колеги са видели. Но дори да са видели едва ли са обърнали внимание, кой какъв нюанс на червеното има! Аз имам диодни стопове и сравнени с обикновените (старите ми) оригинални, седят по-лъскави и по-червени.
Ако смениш само малките стопове, ще седят като подарени. Дори и да намериш приблизителен нюанс на твоите.
Та трябва на живо да си гледаш. Различни хора, различни виждания

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега намери си малките стопчета и си ги монтираи,след това отиди някъде да ти ги пастират и би трябвало да се върже цвета,ако големите са по бледи ще почервинеят и обратно. 

10 мнения
• Страница 1 от 1