ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Да и стойката на динамото се сменя щото няма да може да ти мине пръчката за маслото 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Нищо не пречи да си ползваш цялото динамо от е30...
- auditek
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 coupe/m52b20
Здравеите.Искам да попитам какъв можи да е проблема.Преди няколко дена шчупих предна броня и колата не се кара.Днес реших да я запаля да повърти и да позареди акумулатора.Още с зажъртането са усети,че пали трудно но се пак запали,обаче прекъсва,мотора доста тресе и пуши,на таблото няма светеща сигнализация.Имали нещо общо с това че е отслабнал акумулатора или някакъв друг ми е проблеми
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
Колеги слагам си радиатор от компот IS и той идва по-голям от м40-ковия, та от какво да взема лапата дето е под казанчето на радиатора / радиатора се слаган на нея / ?

velin33 написа:Колеги слагам си радиатор от компот IS и той идва по-голям от м40-ковия, та от какво да взема лапата дето е под казанчето на радиатора / радиатора се слаган на нея / ?
Ако говориш за пластмасовата стойка дето ляга тампона на радиатора ти трябва от е30 324д или тд

- velin33
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги имам един спешен за мен въпрос понеже само днес имам време да се занимавам така значи искам да свържа 3 подгревни свещи от дизел (незнам какви и от каква кола) + директно от звездния център на алтернарота и със реле и 1 копче на таблото - ще го хвана от купето някъде .. понеже ми казаха че 1 дизелова свещ е около 15 ампера значи 3-те са около 45 ампера това било много натоварване за алтернарота въпроса ми е ще стане ли ? като мисълта ми е да ги включвам от 3 до 5 минути на ден през тях искам да минава антифриза на малкия кръг преди радияторчето за парното целта ми е по бързо подгряване и съответно по бързо топло в колата
моля някой компетентен в токовата област да си каже мнението как би повлиало на токовете на колата и най вече на алтернатора и тази джаджа стабилизатор ли се казва не знан която балансира напрежението идващо от алтернатора. БЛАГОДАРЯ !

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Добър ден,бих искал да попитам като се слага м42 от е36 в е30 сменя ли се малкия и големия картер с такива от 30ка или само малкия се сменя ,а големия си остава от е36 то ?
Последна промяна В.Стефанов на 10 Фев 2014, 12:14, променена общо 3 пъти
- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
loramscho написа:Здравейте колеги имам един спешен за мен въпрос понеже само днес имам време да се занимавам така значи искам да свържа 3 подгревни свещи от дизел (незнам какви и от каква кола) + директно от звездния център на алтернарота и със реле и 1 копче на таблото - ще го хвана от купето някъде .. понеже ми казаха че 1 дизелова свещ е около 15 ампера значи 3-те са около 45 ампера това било много натоварване за алтернарота въпроса ми е ще стане ли ? като мисълта ми е да ги включвам от 3 до 5 минути на ден през тях искам да минава антифриза на малкия кръг преди радияторчето за парното целта ми е по бързо подгряване и съответно по бързо топло в колатамоля някой компетентен в токовата област да си каже мнението как би повлиало на токовете на колата и най вече на алтернатора и тази джаджа стабилизатор ли се казва не знан която балансира напрежението идващо от алтернатора. БЛАГОДАРЯ !
Един приятел си сложи ама 2 свещи на е46 цата,обаче смени динамото с по голямо.
- nnikolov89
- Потребител
-
Колата ми(Е30 B30M35) със диференциал 3.15 на 4-та вдига 240+км/ч (обръща километража).Та какъв диф да сложа, че да ползвам и 5-та скорост.
Идеята ми е да намаля малко разхода.
Благодаря!
Благодаря!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
с 240 и на която и където и да е я караш, няма да ти падне особено разхода 

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
nnikolov89 написа:Колата ми(Е30 B30M35) със диференциал 3.15 на 4-та вдига 240+км/ч (обръща километража).Та какъв диф да сложа, че да ползвам и 5-та скорост.
Благодаря!
точния момент да ползваш 5-та е бил когато си вдигнал 240.....

сериозно,кажи че се бъзикаш

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
nnikolov89 написа:Колата ми(Е30 B30M35) със диференциал 3.15 на 4-та вдига 240+км/ч (обръща километража).Та какъв диф да сложа, че да ползвам и 5-та скорост.
Благодаря!
градски на колко оборота си на 240 на 4та ? и как смяташ магистралата постоянно с 240 ли да я караш,че да падне разхода
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Благодаря!
Смени го с 4,45 и ще ти падне максималната скорост на 5та