Коя нафта е най качествена в BG?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Коя нафта е най качествена в BG?

Мнение от bmw545i » 03 Фев 2014, 10:05

Sofronii написа:Колеги, да споделя малко лош опит. По принцип карам с OMV Maxx Motion Diesel и нямам проблем. Наложи ми се да сипя в Еко - Магистрала Тракия, 21 километър - преди Вакарел. Е искам да ви кажа че такива ядове брах - колата се спъна, взе да прекъсва, пускам я по инерция - гасне, включвам на скорост - пак запалва, но отпусна ли отново педала - колата пак гасне. Отделно при натисната газ яко придръпваше. Беше -5 градуса. Едва се прибрах.

Аз затова сипвам само ОМВ и зареждам само на определени бензиностанции. Такива екзотични бензиностанции ги избягвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 03 Фев 2014, 11:29

На "ЕКО" в Пловдив зареждах някаква промоция за 33л.,щото приятели ми казаха,че дизела им бил хубав и гръцки и нямах проблем...Иначе редувам ОМВ и Газпром и задължително добавка ТДА.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Фев 2014, 11:52

Не че откривам топлата вода, но като зареждате на бензиностанции с голям поток, какво очаквате? Там се разрежда и съсипва горивото най-много, защото не се задържа и клиентите са все различни. По-добре зареждайте на някоя верига в квартала, където клиентите са едни и същи и се спекулира по-малко. Като пътувате важи същият принцип - заредете в някой град, а не по пътищата.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 03 Фев 2014, 11:54

Leon написа:Не че откривам топлата вода, но като зареждате на бензиностанции с голям поток, какво очаквате? Там се разрежда и съсипва горивото най-много, защото не се задържа и клиентите са все различни. По-добре зареждайте на някоя верига в квартала, където клиентите са едни и същи и се спекулира по-малко. Като пътувате важи същият принцип - заредете в някой град, а не по пътищата.

Правилно!

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 05 Фев 2014, 0:44

Leon написа:Не че откривам топлата вода, но като зареждате на бензиностанции с голям поток, какво очаквате? Там се разрежда и съсипва горивото най-много, защото не се задържа и клиентите са все различни. По-добре зареждайте на някоя верига в квартала, където клиентите са едни и същи и се спекулира по-малко. Като пътувате важи същият принцип - заредете в някой град, а не по пътищата.

И ти да кажеш нещо смислено еееееее браво колега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Фев 2014, 11:28

Е, мерси за високата оценка :winky: Викаш, можело и да съм полезен за форума, а не само да тормозя хората.:mhihi:
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: F10 525d xDrive

Мнение от marinovl » 05 Фев 2014, 23:51

Колеги,

До сега съм наливал дизел всякакъв основно от Шел, ОМВ, много рядко Лукойл, не съм имал негативни усещания, добавки не ползвам. Миналата седмица напълних дизел до горе ОМВ макс моушън от бензиностанцията на Ракова болница, заминах за Боровец, колата беше на паркинга пред хотела за 3 дни, на третият ден се опитвах да запаля 5 минути, акумулаторът си въртеше стабилно по звук, вярно доста студено беше към -10, но имах усещането че просто горивото някъде е замръзнало... Та не знам къде да зареждам, следващият път ще пробвам Шел...

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: M5 :))))

Мнение от iavor_Andreev » 20 Фев 2014, 3:50

Доволен съм от Maxx Motion-a на OMV но само от него обикновенната нафта им е абсолютен боклук!! От др място не съм зареждал .... в Гърция само BP малко по скъпо но си заслужава!
Мммм в Русия съм в Русия съм.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Фев 2014, 10:23

Имам някаква бегла информация от познати, че всичко е едно и също, може би само Ромпетрол си внасят от Румъния. Колко е вярно не зная. Иначе впечатлението на мои познати и приятели е:
-с 530д фейслифт - заредил тези дни на ЕКО и двигателя започнал да върви осезаемо по-леко. За разхода още не знаем;
-M47N2 в е91 - с Лукойлска нафта харчи литър отгоре. Снощи сложихме ЕКО (по препоръка на горния човек) и чакаме да видим резултати. Ще споделя скоро. ОМВ дизел според него е най-лошото, с което е карал, а той поне има огромен опит зад гърба си с всякакви дизелови машини.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 23 Фев 2014, 14:18

Dirty M5 driveR написа:Имам някаква бегла информация от познати, че всичко е едно и също, може би само Ромпетрол си внасят от Румъния. Колко е вярно не зная. Иначе впечатлението на мои познати и приятели е:
-с 530д фейслифт - заредил тези дни на ЕКО и двигателя започнал да върви осезаемо по-леко. За разхода още не знаем;
-M47N2 в е91 - с Лукойлска нафта харчи литър отгоре. Снощи сложихме ЕКО (по препоръка на горния човек) и чакаме да видим резултати. Ще споделя скоро. ОМВ дизел според него е най-лошото, с което е карал, а той поне има огромен опит зад гърба си с всякакви дизелови машини.

На Ромпетрол 100% е горивото е от Румъния. Еко също взимат от Лукойл.

Потребител
Аватар

Мнение от nidoge » 15 Мар 2014, 0:12

Имам добри отзиви за "Gazprom" - горивата.
"Братята" от Русия са решили да стъпят здраво на Балканския п-ов и са направили здрави инвестиции в Сърбия.
Горивата в България идват от Сърбия.
Кой е спонсор в Шампионска лига?????????????

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 16 Мар 2014, 13:23

Не искам да правя реклама, но ползвайте добавката на Бардал (33-35лв) и няма да има значение коя е бензиностанцията. Първоначално бях скептик, но вече не! Сега съм твърдо ЗА!!! Пробвано лично от мен.
Иначе аз лично, предпочитам Лукойл и най-вече Rompetrol... :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 16 Мар 2014, 19:47

ICE написа:Не искам да правя реклама, но ползвайте добавката на Бардал (33-35лв) и няма да има значение коя е бензиностанцията. Първоначално бях скептик, но вече не! Сега съм твърдо ЗА!!! Пробвано лично от мен.
Иначе аз лично, предпочитам Лукойл и най-вече Rompetrol... :smoke:

Ако може и малко повече информация за продукта. От каде си я закупил и каква е дозировката? Аз съм ползвал само Кастрол ТДА и на Протек, но нищо спицялно незабелязах.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 17 Мар 2014, 0:01

ИзображениеТова е добавката. Аз я взех от Мирафиори-тата, но те я купуват от Ники Златков (ProSpeed). Разфасовката е 1 литър, има си мерилка и схема за дозите... Мисля че стига за окол 10'000км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G32

Мнение от 530xd2008 » 17 Мар 2014, 19:45

Колега аз тази добавка я ползвам откакто съм си взел колата,така че нямам наблюдения за поведението на колата без нея,може ли да споделиш ти каква разлика усещаш в работата на двигателя?За да не звучи като реклама може да ми отговориш на л.с.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61