е46 комби повдигане (пружини?)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
е46 комби повдигане (пружини?)
Здравейте,
Обмислям закупуване на е46 (комби 2.5/2.8 бензин 2000-2002), но 13-те см просвет ми идват малко. В момента карам 1ца и нейния е 14,5 см. Това е минимума, който ме устройвa. Освен това единицата е и с по-късо междуосие. Та в този ред на мисли има ли начин със смяна на пружините да се повдигне 3ката до 15-6 см? Ако да къде мога да намеря читави и колко би ми струвало?
Благодаря предварително!
П.
Обмислям закупуване на е46 (комби 2.5/2.8 бензин 2000-2002), но 13-те см просвет ми идват малко. В момента карам 1ца и нейния е 14,5 см. Това е минимума, който ме устройвa. Освен това единицата е и с по-късо междуосие. Та в този ред на мисли има ли начин със смяна на пружините да се повдигне 3ката до 15-6 см? Ако да къде мога да намеря читави и колко би ми струвало?
Благодаря предварително!
П.
- embasi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 318i
- Мечтае да кара: BMW E46 330i kompressor
Re: е46 комби повдигане (пружини?)
Колега за отзад можеш да си вземеш регулируеми шайби и да сложиш заводските, а за от пред незнам какви примерно от е39 някой по голям мотор направо с амортесьорите но за цени не съм запознат 

- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
има оригинални подложки за е46,за повдигане отзад, ето така изглеждат
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
на Х-овете пружините са по-височки.
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
говорих и с разни майстори.. всите са на мнение, че тая схема не е добре: ше яде гуми, няма да е стабилна и други такива. та мисля други варианти. лошото, че само X ми върши работа, но за тая кола не мога да отделя толкова. как да е. мерси за инфото 

PSiderov написа:говорих и с разни майстори.. всите са на мнение, че тая схема не е добре: ше яде гуми, няма да е стабилна и други такива. та мисля други варианти. лошото, че само X ми върши работа, но за тая кола не мога да отделя толкова. как да е. мерси за инфото
Слагаш пружините от Х и отиваш пак на реглаж. Няма логика да яде гуми след това.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
идея ориентировъчно колко ще се вдигне с тях ?
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз също съм решил да повдигна моето Е46. Имам и джип , но за мен не е практично да поддържам две коли само заради двадесетина излета лятно време по язовири и реки. Ако реализирам успешно проекта, веднага ще се отърва от джипката, огромния и данък и каското за нея. Преди години имах А4 98г. куатро, което бях повдигнал успешно и му навъртях 60 000 км. без да имам никакви проблеми с ходовата част, ако не броим типичните за Ауди повреди по алуминиевата предница с 16 елемента.
При Е46 има възможност да се сложи подложка над предните макферсони, още повече че в окачването съществува елемент който мисля може да бъде използван успешно- Adapter 6779671 Тове е номер 12 на тази страница http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... 6779671_12
Искам да видя такъв адаптер на живо за да преценя дали би свършил работа.
За задните пружини се продават подложки, но трябва да се знае точния диаметър за да си купи човек подходящите. Ако са с дебелина 20-30мм., едва ли биха повлияли критично на стабилността, но дори и да е така може да се вкара специален гумен тампон между витките на пружината за да се втвърди една идея. Самия тампон повдига леко височината и ако всичко това се комбинира с по-високи гуми, то спокойно към височината от 145мм. на xi моделите може да се добавят още 50 та дори и 60мм.
При Е46 има възможност да се сложи подложка над предните макферсони, още повече че в окачването съществува елемент който мисля може да бъде използван успешно- Adapter 6779671 Тове е номер 12 на тази страница http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... 6779671_12
Искам да видя такъв адаптер на живо за да преценя дали би свършил работа.
За задните пружини се продават подложки, но трябва да се знае точния диаметър за да си купи човек подходящите. Ако са с дебелина 20-30мм., едва ли биха повлияли критично на стабилността, но дори и да е така може да се вкара специален гумен тампон между витките на пружината за да се втвърди една идея. Самия тампон повдига леко височината и ако всичко това се комбинира с по-високи гуми, то спокойно към височината от 145мм. на xi моделите може да се добавят още 50 та дори и 60мм.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Вариантите за добавяне на подложка са доста. На схемата, която си сложил под 11 елемент също може да се сложи някоя гума като подложка. Аз съм с такава с дебелина 1см. Макар и да звучи малко, но от тук 1см от там 2 .. и ще стане по-висока. 

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
Може и така да се направи, но по този начин увеличаваш дължината на самия макферсон и вероятността да се получи нестабилност /люлеене/ е по-голяма. Освен това при този вариант се налага разглобяване на самия макферсон. Според мен първия начин е по-удачен и лесен за изпълнение.
- jordan_vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д 204к.с.
- Мечтае да кара: E92 335д
- Детайли за колата: Чипосан фърколет!
На моята 320д и сложихме пружини от х-ка, понеже реших да сменим всичко което беше за смяна по ходовата част, оказа се че едната пружина беше счупена и така смвних и двете с пружини от комби xd, след реглаж и изминати около 1500 км съм много доволен, просвета се увеичи с около 3 сантиметра, но колата не изглежда грозно като някоя метанка:)
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
каква е маркировката на пружините на X-те
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
PSiderov написа:говорих и с разни майстори.. всите са на мнение, че тая схема не е добре: ше яде гуми, няма да е стабилна и други такива. та мисля други варианти. лошото, че само X ми върши работа, но за тая кола не мога да отделя толкова. как да е. мерси за инфото
колега щом има оригинални подложки които се продават,надали ще яде гумите

- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
да, но подложките доколкото разбрах са само за отзад
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
Аз ще вдигна малко темата , защото наближава риболовния сезон и времето за разходки извън асфалтовите пътища. Заинтересувах се за цената на адаптора №12 от схемата http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... 6779671_12 . При официалните представители на БМВ цената за бройка е 158лв. Считам че за този детайл цената е кощунствена и се замислих дали не може да бъде поръчан при стругар. За целта обаче са необходими точните размери, които аз не мога да изровя отникъде. Може ли някой да помогне?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2