реле подгревни свещи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: реле подгревни свещи

Мнение от iv4o9999 » 03 Фев 2014, 23:20

mustang1986 написа:Ето така изглежда ремонтираното реле.Проблемът е в слабите връзки на оригиналните телчета(не знам дали изобщо са запоени или точкувани преди да са залеят със силикона),но видимо без усилие си се изваждат.Лошото е ,че трудно се запоява върху контактната повърхност която е някаква цинкова сплав,но след като се премахне до дъно на самата платка си се запоява без проблем. :)

:clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 03 Фев 2014, 23:30

А каква му е ролята колега?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 04 Фев 2014, 0:02

никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 04 Фев 2014, 0:39

mustang1986 написа:Ето така изглежда ремонтираното реле.Проблемът е в слабите връзки на оригиналните телчета(не знам дали изобщо са запоени или точкувани преди да са залеят със силикона),но видимо без усилие си се изваждат.Лошото е ,че трудно се запоява върху контактната повърхност която е някаква цинкова сплав,но след като се премахне до дъно на самата платка си се запоява без проблем. :)

Според мен на 136 кончета е по-грамотно направено релето.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 04 Фев 2014, 0:42

kokoko написа:никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам :yes:

така нареченото побългаряване в отделни сегменти е по-здраво от оригинала - визирам окачването и таралежите на климатроника. Иначе да по-добре оригинал и ти да си решаваш какво и как да правиш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Фев 2014, 10:33

iv4o9999 написа:
kokoko написа:никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам :yes:

така нареченото побългаряване в отделни сегменти е по-здраво от оригинала - визирам окачването и таралежите на климатроника. Иначе да по-добре оригинал и ти да си решаваш какво и как да правиш

...което води почити до същото положение на рецеклиране, запояване и Българене. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 04 Фев 2014, 13:52

Защо не си изхвърляш пералнята след като се развали,а я носиш на ремонт?Гюнтер така прави.Защо ако ти е свит калника не ходиш в дарукар за нов,а си поправяш стария(лепене,китосване).Защо продаваш части 2ра употреба,а не казваш на хората да ходят да си взимат нови-Гюнтер така прави.И защо си мислиш,че на Гюнтер всички коли са му като нови?Виждал съм не малко коли в които все едно е живял тасманииски дявол :mhihi: .Тука с това си мнение,че никога не би си купил кола от България засягаш много хора на които колите им не отстъпват по нищо от на Гюнтер!(Визирам коли на колеги от форума).Гюнтер е потребител не го интересува как изглежда колата му.Гюнтер си купува базов модел и до края докато е в него си остава така!(тук наливаме доста пари за да изглеждат колите ни добре).
Както казаха по горе таралежа и носачите се рециклират много успешно,и изкарват много повече от оригиналните.
Пс да нямаш такива релета за продаване,че се притесни да не ти артисат(шегувам се) :D
И най-добрият автомобил е новият от магазина!Гюнтер не е критерии за качество!
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 3er Touring (E46)
Мечтае да кара: BMW 135i
Детайли за колата: TITANSILBER

Мнение от Dudeto » 04 Фев 2014, 19:19

mustang1986 написа:

Защо не си изхвърляш пералнята след като се развали,а я носиш на ремонт?Гюнтер така прави.Защо ако ти е свит калника не ходиш в дарукар за нов,а си поправяш стария(лепене,китосване).Защо продаваш части 2ра употреба,а не казваш на хората да ходят да си взимат нови-Гюнтер така прави.И защо си мислиш,че на Гюнтер всички коли са му като нови?Виждал съм не малко коли в които все едно е живял тасманииски дявол :mhihi: .Тука с това си мнение,че никога не би си купил кола от България засягаш много хора на които колите им не отстъпват по нищо от на Гюнтер!(Визирам коли на колеги от форума).Гюнтер е потребител не го интересува как изглежда колата му.Гюнтер си купува базов модел и до края докато е в него си остава така!(тук наливаме доста пари за да изглеждат колите ни добре).
Както казаха по горе таралежа и носачите се рециклират много успешно,и изкарват много повече от оригиналните.
Пс да нямаш такива релета за продаване,че се притесни да не ти артисат(шегувам се) :D
И най-добрият автомобил е новият от магазина!Гюнтер не е критерии за качество!

Наистина, колега! По-добре немско и истинско... (в повечето случаи и аз не се намесвам от заводското изпълнение (ако не е наложително)). Дори пипнати тук там БМВ-тата ни са по-добри от колкото некви пежа, рена, форд и т. н. Снимките са супер, А твойто повредено ли е било че си го отворил? Или просто си имаш ремонтирано?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от ivpetgo » 04 Фев 2014, 21:46

При мен се оказа, че си ми бачка това т.н. реле за подгревните свещи, ами аз съм се заблудил като го замервах, тъй като не съобразих, че колата е загряла и няма как при подаване на контакт да светне пробната лампа... Трудното сутрешно палене се оказа от маркучетата за обратната нафта. След смяната им вече съм ок. Успех на всички! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 04 Фев 2014, 22:41

Колега за платката разбрах обаче как успя да калайдисаш буксата?Аз там не успях да запоя добре кабелчетата ,пластинките на буксата нямат калайдисване ,явно трябва някакъв специален припой или :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 04 Фев 2014, 23:58

tekabg написа:

Колега за платката разбрах обаче как успя да калайдисаш буксата?Аз там не успях да запоя добре кабелчетата ,пластинките на буксата нямат калайдисване ,явно трябва някакъв специален припой или :dunno:

Пробвай с друг припои.Правих го лятото и имах същият проблем,но си взех няколко различни припоя с различно съдържание на олово + флюс за никел
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 05 Фев 2014, 1:09

Абе колега, ти тая дигностика за какво си я правил и усетил ли си нещо по колата необичайно...?
Не се ли досещаш, че тая 'грешка' дето ти я дава със свещите на диагностиката, може самата по себе си да е ГРЕШКА и на колата да й няма нищо........... всичко си работи по колата а ти седиш и питаш 100 въпроса кое как било.... много доверие на компютрите имат някой хора, компютрите са създадени от хора които грешат, следователно и самите компютри грешат и винаги ще бъде така... Вземи си карай спокойно щом си пали колата и не се филмирай с излишни глупости. Ти сам си отговори, че на колата ти, й няма нищо като каза, че щом пали при -10 градуса, значи свещите работят.... :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Фев 2014, 0:49

petar_majarov написа:Абе колега, ти тая дигностика за какво си я правил и усетил ли си нещо по колата необичайно...?
Не се ли досещаш, че тая 'грешка' дето ти я дава със свещите на диагностиката, може самата по себе си да е ГРЕШКА и на колата да й няма нищо........... всичко си работи по колата а ти седиш и питаш 100 въпроса кое как било.... много доверие на компютрите имат някой хора, компютрите са създадени от хора които грешат, следователно и самите компютри грешат и винаги ще бъде така... Вземи си карай спокойно щом си пали колата и не се филмирай с излишни глупости. Ти сам си отговори, че на колата ти, й няма нищо като каза, че щом пали при -10 градуса, значи свещите работят.... :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

Не е точно така, колега тя може да запали но свещите не са само за това просто да запали колата те подгряват нафтата и в момента след запалване докато още е студена колата и това не е реле а цял модул точно поради тази причина.
Ако ще да не вярва на компа въпреки, че аз колко диагностики съм направил през годините и до сега не ме е подвел един път и колеги които са идвали могат да ти кажат, но ако не вярва на компа нека ги мери тогава с мултицета ако и той покаже същото, а се съмнявам да е друго тогава нека сменя свещи или реле.
Ако можеше и без тях дали инженерите от БМВ щяха да слагат допълнителни релета и свещи и кабели.
Иначе по темата за ремонта на релето наистина там е проблема, но запояването е трудна работа дори и за опитен човек, с хубав флюс и припой и малко опит нещата стават от раз.

phph7ZBpWPM.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 06 Фев 2014, 9:13

Добре де,все пак на един въпрос никой не може да ми отговори: ако така нареченото реле не работи,свещите ще работят ли или не? И защо сутрин като запаля колата си работи съвсем нормално без да притриса и т.н. подгряват ли свещите ако не работи това реле?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 06 Фев 2014, 9:27

Ако релето не работи свещите не греят.Мотора работи неравномерно,зад колата мирише на неизгоряла нафта докато загрее.По този въпрос е писано много ама няма кой да чете.

ПредишнаСледваща

Назад към E46