Маховик 320Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw_fanatik
- Потребител
-
Маховик 320Д
Здравейте, колеги! Нов съм във форума и от скоро имам 320д с мотор М47N 150коня. Имам проблем с демпферния маховик(тресе ми при тръгване) и със съединител(буксува ми когато смачкам педала до долу). Прочетох няколко теми за маховици и разбрах за тези с 6 скорости, че имат заместител(сравнително по-евтин), но за тези с 5 скорости(каквато е и моята) не открих информация. В реалоем като номер на маховика ми излиза : 21217518897 ( номер по ЛУК : 415015810) а съединител : 21207531845 ( по ЛУК: 624 3101 00). Питането ми е има ли някакъв по-евтин заместител както тези с 6 скорости или трябва да купувам този който е близо 1000лв? Четох, че съединителя може да се натегне ? Възможно ли е или трябва и него да сменя ? Благодаря предварително !
- embasi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 318i
- Мечтае да кара: BMW E46 330i kompressor
Re: Маховик 320Д
Колега защо не вземеш маховик втора ръка, а съединителя го вземи нов или и него втора ръка има толкова много колеги кадето продават 320д все някой комплект ще е читав 

- bmw_fanatik
- Потребител
-
embasi написа:Колега защо не вземеш маховик втора ръка, а съединителя го вземи нов или и него втора ръка има толкова много колеги кадето продават 320д все някой комплект ще е читав
Просто се интересувам дали има заместител на сносна цена

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
embasi написа:Колега защо не вземеш маховик втора ръка, а съединителя го вземи нов или и него втора ръка има толкова много колеги кадето продават 320д все някой комплект ще е читав
Тя и колата втора ръка,викаш давай всичко да е втора ръка...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- embasi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 318i
- Мечтае да кара: BMW E46 330i kompressor
той колегата търси евтин вариант не съм казал че не е рискован
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
embasi написа:той колегата търси евтин вариант не съм казал че не е рискован
Евтиния вариянт винаги е бил качествения - от там комфорт-кеф

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Няма такъв заместител, отделно чух от приятел монтьор, че са се навъдили някви съединители и маховици ментаци лук, продават ги без гаранция и пак може да имаш големи проблем с нови такива.
- bmw_fanatik
- Потребител
-
Не търся евтин вариант, а по-изгоден
Някой знае ли тогава каква е разликата от този маховик на 5те скорости ( 21217518897 ) и този на 6те скорости ( 21207565745 ), ако са само броя зъби един нов стартер решава проблема :? или има и друга разлика ?

- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
колега ако колата ти тресе само на трагване проблема не ти е в маховика а наи-вероятно в притескатела ,парво се убеди че наистина е за смяна маховика.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
bioz написа:Няма такъв заместител, отделно чух от приятел монтьор, че са се навъдили някви съединители и маховици ментаци лук, продават ги без гаранция и пак може да имаш големи проблем с нови такива.
колегата сигорно е чел темата където неговия маховик е около 1200 лева ,а друг колега беше сравнил че на новия модел е90 ли беше(несъм сигорен) маховика е същия на 600 лева,Обаче и цените на евтините маховици скочиха и сега са на една цена.Евтино няма,ако мислиш да си караш количката си вземи нови качественни части че после стават двоини и троини цените от икономиии.другото което е си мисля че само със съединител ще минеш,щом боксува а не тропа маховика.Но като се отвори за съединител ще се види и маховика-и нали знаеш съедините се слага с натегнати докраи прожини,че после ще има''помощ новия съединител отделя много горе и боксува ''''

Аз лично имам в гаража чисто нов маховик и съединител, които чакат за смяна.
Ще сменям съединител само защото лагера започна да шуми, като натисна съединителя.
Колата ми тръгва като автоматик направо. Без грам притрисане, без грам вибрация, без нищо. Съединителя не мога да го накарам да пребоксува, макар и да съм пробвал насила.
Много хора като са ми карали колата разправят, че наистина потегля невероятно мазно. Но те на - лагера започна да шуми и ще трябва да се сменя.
Дори с моите симптоми на перфектен маховик, пак ще го сменям, просто защото искам да отварям колата само веднъж и да не се занимавам с глупости. Ако маховика ми е наистина перфектен, то ще го пусна за продажба, но аз да знам, че всичко ми е чисто ново на моя автомобил, това искам.
Също така нов маховик създава по-приятен и плавен за каране двигател, с намалени вибрации, което не е въобще за пренебрегване също така.
Съответно бих дал и такъв съвет и на теб. Но все пак всичко си зависи и от финансовите средства до някъде така, че и този факт го отчитам.
Ще сменям съединител само защото лагера започна да шуми, като натисна съединителя.
Колата ми тръгва като автоматик направо. Без грам притрисане, без грам вибрация, без нищо. Съединителя не мога да го накарам да пребоксува, макар и да съм пробвал насила.
Много хора като са ми карали колата разправят, че наистина потегля невероятно мазно. Но те на - лагера започна да шуми и ще трябва да се сменя.
Дори с моите симптоми на перфектен маховик, пак ще го сменям, просто защото искам да отварям колата само веднъж и да не се занимавам с глупости. Ако маховика ми е наистина перфектен, то ще го пусна за продажба, но аз да знам, че всичко ми е чисто ново на моя автомобил, това искам.
Също така нов маховик създава по-приятен и плавен за каране двигател, с намалени вибрации, което не е въобще за пренебрегване също така.
Съответно бих дал и такъв съвет и на теб. Но все пак всичко си зависи и от финансовите средства до някъде така, че и този факт го отчитам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
JTD написа:Аз лично имам в гаража чисто нов маховик и съединител, които чакат за смяна.
+1 и от мен,и аз ги смених на куп и мисля че това е правилния подход,все пак не караме колите си от чисто нови и не не знаем на колко хил. км е маховика

- bmw_fanatik
- Потребител
-
Съединителя когато е нов натегнат ли е или пак се нуждае от натягане ? Най - вероятно ще сложа нов съединител и ако моховика е зле ще го търся 2ра ръка :/
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
на някои марки като лук и закс и стегнат с скоба която след монтаж на автомобила отхлабва и се маха лесно с шестограм в центара просто се варти ,но преди това да си стегнал болтовете на притескатела..
14 мнения
• Страница 1 от 1