320d 150к.с. проблем с авариен режим?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- hunter675
- Потребител
-
- Кара: 320d e46
- Мечтае да кара: ///m4
320d 150к.с. проблем с авариен режим?
Здравейте колеги,имам следния проблем с колата ми 2002г. 320д 150к.с. е двигателят,когато я карам извън градско имам следния проблем както карам и колата изключва турбото и влиза в авариен режим и не иска да ускорява. Стрелката на моментния разход не иска да мине повече от средата и единствения начин,по който се оправя е когато я угася и после пак я запаля,но след 3-4 минути отново забива по същия начин.Най-често това се случва,когато има изкачване.Прочетох всички теми,карах я на диагностика ,но немогат да хванат проблема.Смених вчера въпросния клапан,който е преди турбото,но няма промяна пак забива.Откачих дебитомера от буксата,защото си мислех,че може да е от него,но отново пак същият проблем,всичките маркучета за вакумите са сменени,ЕГР-а е изолиран и вихровите клапани са махнати,на турбото е сменяна едната перка(тази която върти въздуха),защото е била леко надрана,но не му е правен тест и балансиране.Ако някой има някакви идеи от какво може да бъде ще бъда много благодарен ако сподели.
Извинявам се ако съм допуснал грешки,но съм нов във форума.
Извинявам се ако съм допуснал грешки,но съм нов във форума.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 320d 150к.с. проблем с авариен режим?
Колегa, трябвa дa се провери кaкво се случвa с нaлягaнето нa горивото и изобщо дa се видят живи дaнни от дaтчиците. Имa тест, с който може дa се провери упрaвлението нa турбото и не е трябвaло преди дa е нaпрaвен дa сменяш клaпaнa.
- hunter675
- Потребител
-
Мерси колега,но към кой да се обърна за такъв тест,защото искам да намеря сигурно и адекватно решение на проблема.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега щом е влезнала в авариен режим неможе да няма грешка

- hunter675
- Потребител
-
Колега,ходих на две места на 1-вото не ми откриха проблема,а на второто, където мисля,че нямаха много опит особено единят ми твърдеше,че е от махнатите вихрови клапани,което според мен е невъзможно,защото знам,че повечето от форума са с махнати вихрови клапани и никой не се е оплакал.Незнам към кой да се обърна вече търся някой,който е имал същия проблем и как го е решил.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
В форума има добри специалисти обърни се към тях! 

- hunter675
- Потребител
-
Колега ходих при едни колеги от форума(не искам да казвам имена),но те не откриха проблема,възможно е ако излезем на дълъг път с постоянно вързана диагностика да покаже проблема,но не исках да ги ангажирам по такъв начин.Мисля скоро да взема турбо втора ръка от един познат само за пробата да видя дали ще направи отново проблема със забиването и ще пиша какво е станало.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
като забие колата пуши ли, защото ми мирише на пренадуване на турбината,, обаче как не го вади като грешка 

- hunter675
- Потребител
-
Интересното е,че изобщо не пуши.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
опитаи с дебитомер от твои познат които му работи
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
+1 за една качествена диагностика при колега от форума - няма начин колата да влезе в авариен режим и да не е записала нито една грешка.
Si non confectus, non reficiat.
- hunter675
- Потребител
-
В най-скоро време ще ида отново на диагностика както ми препоръчахте и дано вече открият проблема,защото вече 

- hunter675
- Потребител
-
Колеги, ходих на диагностика отново прегледахме вакумите и забелязахме,че резервуарчето за вакум (контенейрчето,което е под клапана за турбото) е било счупено и изобщо са го прескочили да не минава през него маркуче за вакум.Сменихме го с друго и направихме както трябва схемата,но отново същият проблем.Остана да свалим турбото и да го занеса някъде,защото може да е прецакана геометрията или да е зацапано нещо?Някой да препоръча къде мога да го занеса за такава процедура(някъде,където не са някои измамници и горе доло ориентировъчна цена)?
- jud
- Потребител
-
- Кара: 318i SE
- Детайли за колата: N42B20
Аз имах същия проблем, но съм бензин и го правеше в града и извън града. Светваше EML и колата се спъваше и не набираше. Изгасям, паля и всичко е ок. И след известно време пак така. При мен обаче си показа проблем с педала.
DME* -> 27F6/28 - Pedal-travel, 27F7/28 - Pedal-travel Poti1 - Смених го и за сега нямам проблеми.
DME* -> 27F6/28 - Pedal-travel, 27F7/28 - Pedal-travel Poti1 - Смених го и за сега нямам проблеми.
- hunter675
- Потребител
-
Ясно колега,но при мен не е това проблема,защото от живите данни показа,че турбото пренадува и затова влиза в авариен режим.След проверка налягането във вакум маркучите всичко е в норми.Как мислите колеги възможно ли е да е лостчето на турбото,за което не можах да намеря много снимков материал за да го видя къде точно стои?Ако някой знае къде точно се намира да сподели да го проверя и него? 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3