реле подгревни свещи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: реле подгревни свещи
mustang1986 написа:Ето така изглежда ремонтираното реле.Проблемът е в слабите връзки на оригиналните телчета(не знам дали изобщо са запоени или точкувани преди да са залеят със силикона),но видимо без усилие си се изваждат.Лошото е ,че трудно се запоява върху контактната повърхност която е някаква цинкова сплав,но след като се премахне до дъно на самата платка си се запоява без проблем.

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
А каква му е ролята колега?
никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам 

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
mustang1986 написа:Ето така изглежда ремонтираното реле.Проблемът е в слабите връзки на оригиналните телчета(не знам дали изобщо са запоени или точкувани преди да са залеят със силикона),но видимо без усилие си се изваждат.Лошото е ,че трудно се запоява върху контактната повърхност която е някаква цинкова сплав,но след като се премахне до дъно на самата платка си се запоява без проблем.
Според мен на 136 кончета е по-грамотно направено релето.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
kokoko написа:никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам
така нареченото побългаряване в отделни сегменти е по-здраво от оригинала - визирам окачването и таралежите на климатроника. Иначе да по-добре оригинал и ти да си решаваш какво и как да правиш
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
iv4o9999 написа:kokoko написа:никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам
така нареченото побългаряване в отделни сегменти е по-здраво от оригинала - визирам окачването и таралежите на климатроника. Иначе да по-добре оригинал и ти да си решаваш какво и как да правиш
...което води почити до същото положение на рецеклиране, запояване и Българене.

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
kokoko написа:никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам
Защо не си изхвърляш пералнята след като се развали,а я носиш на ремонт?Гюнтер така прави.Защо ако ти е свит калника не ходиш в дарукар за нов,а си поправяш стария(лепене,китосване).Защо продаваш части 2ра употреба,а не казваш на хората да ходят да си взимат нови-Гюнтер така прави.И защо си мислиш,че на Гюнтер всички коли са му като нови?Виждал съм не малко коли в които все едно е живял тасманииски дявол

Както казаха по горе таралежа и носачите се рециклират много успешно,и изкарват много повече от оригиналните.
Пс да нямаш такива релета за продаване,че се притесни да не ти артисат(шегувам се)

И най-добрият автомобил е новият от магазина!Гюнтер не е критерии за качество!

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Dudeto
- Потребител
-
- Кара: BMW 3er Touring (E46)
- Мечтае да кара: BMW 135i
- Детайли за колата: TITANSILBER
mustang1986 написа:kokoko написа:никога няма да си купя кола от бг. автопарка ни е; залепен, запоен, закрепен, с две коли страдах доста навсякаде цигании рециклирани части , ужасия . само от германия и от немец иначе НЕ купувам
Защо не си изхвърляш пералнята след като се развали,а я носиш на ремонт?Гюнтер така прави.Защо ако ти е свит калника не ходиш в дарукар за нов,а си поправяш стария(лепене,китосване).Защо продаваш части 2ра употреба,а не казваш на хората да ходят да си взимат нови-Гюнтер така прави.И защо си мислиш,че на Гюнтер всички коли са му като нови?Виждал съм не малко коли в които все едно е живял тасманииски дявол.Тука с това си мнение,че никога не би си купил кола от България засягаш много хора на които колите им не отстъпват по нищо от на Гюнтер!(Визирам коли на колеги от форума).Гюнтер е потребител не го интересува как изглежда колата му.Гюнтер си купува базов модел и до края докато е в него си остава така!(тук наливаме доста пари за да изглеждат колите ни добре).
Както казаха по горе таралежа и носачите се рециклират много успешно,и изкарват много повече от оригиналните.
Пс да нямаш такива релета за продаване,че се притесни да не ти артисат(шегувам се)![]()
И най-добрият автомобил е новият от магазина!Гюнтер не е критерии за качество!
Наистина, колега! По-добре немско и истинско... (в повечето случаи и аз не се намесвам от заводското изпълнение (ако не е наложително)). Дори пипнати тук там БМВ-тата ни са по-добри от колкото некви пежа, рена, форд и т. н. Снимките са супер, А твойто повредено ли е било че си го отворил? Или просто си имаш ремонтирано?
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
При мен се оказа, че си ми бачка това т.н. реле за подгревните свещи, ами аз съм се заблудил като го замервах, тъй като не съобразих, че колата е загряла и няма как при подаване на контакт да светне пробната лампа... Трудното сутрешно палене се оказа от маркучетата за обратната нафта. След смяната им вече съм ок. Успех на всички! 

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колега за платката разбрах обаче как успя да калайдисаш буксата?Аз там не успях да запоя добре кабелчетата ,пластинките на буксата нямат калайдисване ,явно трябва някакъв специален припой или

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
tekabg написа:mustang1986 написа:Ето така изглежда ремонтираното реле.Проблемът е в слабите връзки на оригиналните телчета(не знам дали изобщо са запоени или точкувани преди да са залеят със силикона),но видимо без усилие си се изваждат.Лошото е ,че трудно се запоява върху контактната повърхност която е някаква цинкова сплав,но след като се премахне до дъно на самата платка си се запоява без проблем.
Колега за платката разбрах обаче как успя да калайдисаш буксата?Аз там не успях да запоя добре кабелчетата ,пластинките на буксата нямат калайдисване ,явно трябва някакъв специален припой или
Пробвай с друг припои.Правих го лятото и имах същият проблем,но си взех няколко различни припоя с различно съдържание на олово + флюс за никел

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
Абе колега, ти тая дигностика за какво си я правил и усетил ли си нещо по колата необичайно...?
Не се ли досещаш, че тая 'грешка' дето ти я дава със свещите на диагностиката, може самата по себе си да е ГРЕШКА и на колата да й няма нищо........... всичко си работи по колата а ти седиш и питаш 100 въпроса кое как било.... много доверие на компютрите имат някой хора, компютрите са създадени от хора които грешат, следователно и самите компютри грешат и винаги ще бъде така... Вземи си карай спокойно щом си пали колата и не се филмирай с излишни глупости. Ти сам си отговори, че на колата ти, й няма нищо като каза, че щом пали при -10 градуса, значи свещите работят....

Не се ли досещаш, че тая 'грешка' дето ти я дава със свещите на диагностиката, може самата по себе си да е ГРЕШКА и на колата да й няма нищо........... всичко си работи по колата а ти седиш и питаш 100 въпроса кое как било.... много доверие на компютрите имат някой хора, компютрите са създадени от хора които грешат, следователно и самите компютри грешат и винаги ще бъде така... Вземи си карай спокойно щом си пали колата и не се филмирай с излишни глупости. Ти сам си отговори, че на колата ти, й няма нищо като каза, че щом пали при -10 градуса, значи свещите работят....

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
petar_majarov написа:Абе колега, ти тая дигностика за какво си я правил и усетил ли си нещо по колата необичайно...?
Не се ли досещаш, че тая 'грешка' дето ти я дава със свещите на диагностиката, може самата по себе си да е ГРЕШКА и на колата да й няма нищо........... всичко си работи по колата а ти седиш и питаш 100 въпроса кое как било.... много доверие на компютрите имат някой хора, компютрите са създадени от хора които грешат, следователно и самите компютри грешат и винаги ще бъде така... Вземи си карай спокойно щом си пали колата и не се филмирай с излишни глупости. Ти сам си отговори, че на колата ти, й няма нищо като каза, че щом пали при -10 градуса, значи свещите работят....![]()
![]()
![]()
Не е точно така, колега тя може да запали но свещите не са само за това просто да запали колата те подгряват нафтата и в момента след запалване докато още е студена колата и това не е реле а цял модул точно поради тази причина.
Ако ще да не вярва на компа въпреки, че аз колко диагностики съм направил през годините и до сега не ме е подвел един път и колеги които са идвали могат да ти кажат, но ако не вярва на компа нека ги мери тогава с мултицета ако и той покаже същото, а се съмнявам да е друго тогава нека сменя свещи или реле.
Ако можеше и без тях дали инженерите от БМВ щяха да слагат допълнителни релета и свещи и кабели.
Иначе по темата за ремонта на релето наистина там е проблема, но запояването е трудна работа дори и за опитен човек, с хубав флюс и припой и малко опит нещата стават от раз.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Добре де,все пак на един въпрос никой не може да ми отговори: ако така нареченото реле не работи,свещите ще работят ли или не? И защо сутрин като запаля колата си работи съвсем нормално без да притриса и т.н. подгряват ли свещите ако не работи това реле?
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Ако релето не работи свещите не греят.Мотора работи неравномерно,зад колата мирише на неизгоряла нафта докато загрее.По този въпрос е писано много ама няма кой да чете.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3