Видове чистачки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Видове чистачки

Мнение от DekeR » 03 Фев 2014, 4:12

Здравейте,
искам да попитам след като всички знаем(или поне така мисля) какви са чистачките, на тези модели возила и че смяната им е скъпа освен ако не се сменят само перата.....възможно ли е слагането на такъв вид чистачки, след като и аз знам и са ми казвали, че не ставало а напоследък в нета и по сайтове все по често виждам обяви за подобни чистачки!! Не знам, механизма ли е променен или има и ралични видове рамена! Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Re: Видове чистачки

Мнение от bumer530 » 03 Фев 2014, 5:14

Е как да са скъпи,колега :shock: !На ул.Сребърна в Киров Bosch са на цена 22 лв. за комплекта.Накъде по евтни от това. :yes:
П.П.говорим за чистачки Bosch,специално за Е39
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 03 Фев 2014, 9:25

колеги тези чистачки тип банан стават от пежо 607 ако не се лъжа аз сам с такива и сам много доволен вече 1 година нямам проблем като сам ги купил от продавалник от един колега те си идват с приставка за е39 а иначе комплект на хела е 41лева аз сам ги взел за около 25леваhttp://www.autopower.bg/%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8-hella-bmw-5-touring-e39-520-i-9xw190680-221-g1795c125-i9499686.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 03 Фев 2014, 10:05

Само дето там пише размер 55 санта, а това е само половината от стъклочистачките ...
Кажи честно че ви кефят тия аерошитни :conf: :roll:
Особено масовите от Илянци - основата където се захващат е като Нокия 3310 !
Абсолютна грозотия :puke:
Плюс че при тез аерокосмически чистачки, моторчето е мислено за такъв тип системи ! Защото усилието на тръгване е лесно ... Виж, при връщане е друго !
И все пак вие си карате колите - както ви харесва !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 03 Фев 2014, 10:17

bumer530 написа:Е как да са скъпи,колега :shock: !На ул.Сребърна в Киров Bosch са на цена 22 лв. за комплекта.Накъде по евтни от това. :yes:

Я ми донеси касовата бележка за номер 3 397 001 539, да те вида колко пъти по 22 лева ще доплатиш ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2014, 11:07

ивчо написа:Само дето там пише размер 55 санта, а това е само половината от стъклочистачките ...
Кажи честно че ви кефят тия аерошитни :conf: :roll:
Особено масовите от Илянци - основата където се захващат е като Нокия 3310 !
Абсолютна грозотия :puke:
Плюс че при тез аерокосмически чистачки, моторчето е мислено за такъв тип системи ! Защото усилието на тръгване е лесно ... Виж, при връщане е друго !
И все пак вие си карате колите - както ви харесва !

За формата си прав,докато за Е46 има aerotwin за Е39 по каталог няма,предимството на aerotwin-a е че не замръзват зимата при обилен сняг,но при висока скорост не правят достатъчен натиск на стъклото ,просто защото наистина натиска и типа рамена са различни за колите,които си излизат с такива..

Интереснтоо е че за Е39 се продава това :

Номенклатурен номер : 61618217711
Описание : ГУМА ЧИСТАЧКА
Ед.цена (с ДДС) : 34.74 BGN
Има наличнос

Най-добрия вариянт е качествени Bosch ако не оригинални 2те са 115лв..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Фев 2014, 11:41

това за чистачките ми е болна тема специално при Е39 :mhihi:
наскоро си купих нови (не само гумата), а от там до където се хващат за рамената. Струваха към 29 лева и засега няма никакви проблеми (нормални, не тея aerotwin). Не знам убедих се, че тея скъпите държат точно толкова, колкото и тея от 29. Важното е да са нови, че гумата да си върши работата. П.С - единственият най-евтин консуматив за Е39 от джамбазките магазини, който съм купувал :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 03 Фев 2014, 12:38

Добре де, къде ги намирате тия комплекти за под 30 лева ?
Нито Bosch, нито SWF нито която и да е фирма предлага комплект чистачки за Е39 за под 45 лева ?
Даже доставната на Бош ми е 30 лева ?

Gqbriel написа:предимството на aerotwin-a е че не замръзват зимата при обилен сняг

Оуу, оууу - никак не замръзват ... Така се трупа сняг по тях, че направо стават на ледени пръчки ! На Аудито което имах преди това сложих зимата такива - :banghead: Вечерта ги купих (говоря за Бош такива), сутринта ги сложиш - оставих момата да се труди, и докато стигна до работа не чистеха ! Просто се бяха вледенили ! Трупат повече сняг от обикновените !
На трима мой познати има дават от Бош Еко серията да си свалят графитното перце, и си пеят !
Няма и 20 лева дето са двете :)
ПП гледам из нет-а слагат рамена от Е60, и са аерокосмични вече :D

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 03 Фев 2014, 12:57

Преди 2 седмици си купих оригинални чистачки на Bosch от фирмения им магазин за около 60 лева и вече шофьорската маже изключително неприятно...просто побеснях, аман от боклуци
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 03 Фев 2014, 13:36

Мисля, че опаковката им е още в багажника. Малко по-късно ще ги снимам и ще кача, както и ще ги потърся в нета. Наистина рядко се намират на такива цени, но собственика на магазина, от който ги купих притежава също Е39 и явно и той се е усетил, че пари за чистачки през няколко месеца (и то зимните) е грешна инвестиция. Другото, което най-много им такова майката е студа..може би на гаражните коли по-дълго издържат наистина, но аз вече го смятам за фабричен дефект спец при нашите коли :mhihi:

п.с - винаги когато съм си купувал чистачки съм се ядосвал. Предпочитам да купя два комплекта за период от година-година и половина, отколкото един за същите пари. Ще ги видя тея колко ще издържат, но ми прави впечатление, че на тоя сняг в мометна се справят перфектно. Най-вероятно чак другата зима ще се наложи да ги сменя..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Фев 2014, 13:41

с течност от кауфланд мазането е изключително качествено и гарантирано, независимо от чистачките... добре, че емо рече, че зимата свърши... за разлика от мармота фил :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 03 Фев 2014, 13:44

аз затова си правя личен концентрат на личните автомобили, че верно много зависи от нея чистенето :mhihi:
още малко и ще почнем да си произвеждаме май сами колите.. :mrgreen: то от сервизи и разбирачи се изучихме да си ги отремонтирваме сами, кво остава за едни чистачки.. :ok:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Мнение от DekeR » 03 Фев 2014, 14:22

Това с течността и аз преди съм го правил с течността, но карах наслуки...каквото имаше у нас, естествено и така че да не замръзва зимата!! Ако някой има, знае или е пробвал точни пропорции от това което си забърква и е доволен, може да сподели ;) Темата за чистачките я повдигнах и поради друг повод, освен често срещаните проблеми!! Страндартните чистачки, не "бананите" на които мисля да мина....та всяка една от тях, има 4 малки шини, които държат самото перо!! Колата я купих със стъкло което беше стабилно надрано на ресни точно там където шината захваща перото (челюстите които се отварят при смяна на перото). След време счупих предния прозорец, тогава смених и чистачките, погледнах и за проблем с раменете...за да не пренеса проблема и на новия прозорец!! Видимо нямаше накъв проблем...но дори и новите чистачки, ресните са налице и на новия прозорец!!! Не знам проблема от къде идва, знам че още не се виждат съвсем...за това искам и да си сложа "банани" !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 03 Фев 2014, 15:11

ивчо написа:
bumer530 написа:Е как да са скъпи,колега :shock: !На ул.Сребърна в Киров Bosch са на цена 22 лв. за комплекта.Накъде по евтни от това. :yes:

Я ми донеси касовата бележка за номер 3 397 001 539, да те вида колко пъти по 22 лева ще доплатиш ?

Колега,не с лошо.Аз не съм камелиерка,та да разнасям касови бележки :mhihi: Написах къде се продават и за какви пари.Аз съм доволен.Не мажат и не правят черти.Карам от Август с тях (2013),последно време започнаха да правят черти,но за този период на експлатация е нормално. :yes:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 03 Фев 2014, 15:29

Искаш да каже, че металните "скоби" дерат стъклото ли ?
Малко е невъзможно, освен ако не си магарил нещо по самите стъклочистачки !
Иначе има резон в това което ще направиш - там няма такива метални гадости ..
Не съм с лошо тръгнал ! Сервиза ми работи с тях, и точно август продавах на мой познат за Е39 чистачки, и си бяха 57 лева !
И сега са толкова !

Следваща

Назад към E39