318 м43 ауспух
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- grozdan1995
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92,е46
- Мечтае да кара: Hp4
- Детайли за колата: M suspension
318 м43 ауспух
Колеги от както махнах катализатора звука е непоносим 1 кам 1 с лада мисля да сложа резонаторно гърне на мястото му и да заменя краиното с спортно знам че неможе да се очаква нищо от 4 цил мотор но моля за съвет да сменя само краиното или горе/долу как да докарам малко по тежък звук мерси предварително... 

Над смълчаните полета дрифтят малки пишлемета
- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Re: 318 м43 ауспух
Здравей колега!
Аз съм със същата кола като твоята
Премахнал сам катализаторта и на негово място сложих уж по добро(скъпо)резонаторче а накрая сложих гарне от 2,8!Доволен сам на дълъг път не дразни даже е много приятно плътен звук.Градско е плътен твърд до колкото може да извади малолитражка,но това е което се чъва отзад а отпред си остана жигуловия резонанс на ламаринка
дори и с резонатор.И предполагам това се дължи на наи скапания вазможен изпускателен колектор!решил сам да пробвам с колектор от IS пък може и да поуплатни това бръмчене така да го кажа.
Аз съм със същата кола като твоята

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
grozdan1995 написа:Колеги от както махнах катализатора звука е непоносим 1 кам 1 с лада мисля да сложа резонаторно гърне на мястото му и да заменя краиното с спортно знам че неможе да се очаква нищо от 4 цил мотор но моля за съвет да сменя само краиното или горе/долу как да докарам малко по тежък звук мерси предварително...
Колега нещо са объркали работата.Онзи ден махнах моя катализатор завариха тръба която беше огъната с формата на катализатора и разлика в звука почти няма съвсем малко по шумна е но като казвам съвсем малко почти не се усеща а с ламаринения звук не знам как да се справя дори незнам кое го кара така да се чува гадно но май всички бмв с този мотор се чуват по този начин.
Отиди да ти проверят какво са направили сигурно са пропуснали да направят добър шев на новата тръба и има пропуск и затова бучи силно
- grozdan1995
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92,е46
- Мечтае да кара: Hp4
- Детайли за колата: M suspension
StelllsKi написа:grozdan1995 написа:Колеги от както махнах катализатора звука е непоносим 1 кам 1 с лада мисля да сложа резонаторно гърне на мястото му и да заменя краиното с спортно знам че неможе да се очаква нищо от 4 цил мотор но моля за съвет да сменя само краиното или горе/долу как да докарам малко по тежък звук мерси предварително...
Колега нещо са объркали работата.Онзи ден махнах моя катализатор завариха тръба която беше огъната с формата на катализатора и разлика в звука почти няма съвсем малко по шумна е но като казвам съвсем малко почти не се усеща а с ламаринения звук не знам как да се справя дори незнам кое го кара така да се чува гадно но май всички бмв с този мотор се чуват по този начин.
Отиди да ти проверят какво са направили сигурно са пропуснали да направят добър шев на новата тръба и има пропуск и затова бучи силно
Вкарах го на канал няма дупки от никъде...

Над смълчаните полета дрифтят малки пишлемета
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Колеги проверете си шината която държи тръбата преди катализатора към
скоростната кутия. При мен беше много изтъняла от корозия и се чуваше
дрънчене при подаване на газ ,особено сутрин на студен мотор.
Преди седмица я смених с нова и сега всичко е наред.
- toyo_bg
- Потребител
-
колега извиняваи за глупавия въпрос на каде точно е тази пластинка преди катализатора.Има ли я на на схемата http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL32&mospid=47631&btnr=18_0316&hg=18&fg=10
И при мен го имаше този т.нар. ламаринен звук и се оказа издухано средно гърне. Отвън изглеждаше перфекно но, дрънчеше на кухо, като почукаш на него. Смених го и колата стана по-тиха. Иначе имам права тръба на мястото на катализатора.
- IKN
- младши ентусиаст
-
toyo_bg написа:колега извиняваи за глупавия въпрос на каде точно е тази пластинка преди катализатора.Има ли я на на схемата http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL32&mospid=47631&btnr=18_0316&hg=18&fg=10
Ето на тази схема - № 8 и 9
http://ru.bmwfans.info/parts-catalog/E4 ... n_parts_2/
- toyo_bg
- Потребител
-
Мерси колега за схемата сега се сетих за коя планка говориш!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
IKN написа:Колеги проверете си шината която държи тръбата преди катализатора към
Същата работа...

- IKN
- младши ентусиаст
-
При мен заварката не помогна , даже след нея стана още по дрънчащо положението.
Затова нова - голямата и малката шина + гайката при нашия дилър в Бургас - 24 лв. с отстъпката.
По принцип който има подходящ материал ,инструмент и време може и сам да си я направи.
Смяната на канал ми отне 15 минути , а ефекта след това е - УаааУ !!!

Затова нова - голямата и малката шина + гайката при нашия дилър в Бургас - 24 лв. с отстъпката.
По принцип който има подходящ материал ,инструмент и време може и сам да си я направи.
Смяната на канал ми отне 15 минути , а ефекта след това е - УаааУ !!!

11 мнения
• Страница 1 от 1