е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Re: е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!
Дясната крушка премигва десетина дни, от днес свети в лилаво. От прочетеното разбрах, че е заминала. Също разбрах, че се сменят двете крушки. Ксенонът ми е "оргиналдъ". Та въпросът е: колко пари се двете крушки и какви да си взема? Евентуално и откъде? Благодаря.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
basko написа:Дясната крушка премигва десетина дни, от днес свети в лилаво. От прочетеното разбрах, че е заминала. Също разбрах, че се сменят двете крушки. Ксенонът ми е "оргиналдъ". Та въпросът е: колко пари се двете крушки и какви да си взема? Евентуално и откъде? Благодаря.
Средно мисля че са по 20лв.бройката но за оригиналните нямам представа.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Сега ново 20. Вече не свети лилаво, а като пусна фаровете се пали нормално, работи 15-20 секунди, започва да премига и после гасне, тогава светва и индикацията на таблото за изгоряла крушка. Решил съм и ще сменя двете крушки, но просто ми е интересно. Може ли тази гад да свети пет дни лилаво, после да свети нармално и да гасне?! 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Може !!!Сменяй и всичко ще е ОК !!!
Ако имаш притеснения за проблем различен от крушка, звънни ми. От смяната на моите крушки имам в изобилие и мога да ти дам да тестваш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- serpentiny
- Потребител
-
Здравейте, колеги и аз имам същия проблем като при мен отново десния фар не пали винаги, но най-често се получава в студено време(зимата), лятото почти не съм имал проблем.
Както прочетох първо трябва да пробвам с нова крушка, или да разменя лява->дясна и след това да сменям стартера и в краен случай баласта. Но в допълнение на всичките горни мнения, аз имам и нещо друго дори, когато си светят и двата фара имам премигване/трептене при преминаване през неравности, някой знае ли на какво се дължи това или къде да търся проблема в самият фар?
За да правя каквото и да било трябва да сваля предната броня нали? Колата е Е46 компакт.
И последен въпрос - можете ли да ми препоръчате, човек който се занимава с това за да разглоби проблемния фар или двата, да ги почисти и да отстрани всичките им проблеми?
Благодаря предварително!
Както прочетох първо трябва да пробвам с нова крушка, или да разменя лява->дясна и след това да сменям стартера и в краен случай баласта. Но в допълнение на всичките горни мнения, аз имам и нещо друго дори, когато си светят и двата фара имам премигване/трептене при преминаване през неравности, някой знае ли на какво се дължи това или къде да търся проблема в самият фар?
За да правя каквото и да било трябва да сваля предната броня нали? Колата е Е46 компакт.
И последен въпрос - можете ли да ми препоръчате, човек който се занимава с това за да разглоби проблемния фар или двата, да ги почисти и да отстрани всичките им проблеми?
Благодаря предварително!
- drunk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006
Имам същия проблем.... купих Ксенон преди 2 дена , след 2 дена от монтажа дясната крушка почва да мига и спира да свети...гася колата ,пускам ги пак си светят си и след 1 мин пак така ебаси ташака.... един приятел ги ползва съшите ксенони от 2 години и няма проблеми.
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Решението на проблема е като си смените баластите на фаровете.При мен правеше същите проблеми.При рязко ускоряване на първа или преминаване през неравности ми гаснеше единия фар.След изключване и включване на светлините всичко се оправеше (временно).Та както казах решението на проблема е като си смените баластите с нови.При мен излезе 50 лв. на фар и 15 лв. за кабели.Хубаво е да си смените и крушките след смяната на баласта.

- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
Колеги и аз да се включа с един въпрос.
Когато запаля колата и пусна фаровете лупите не помръдват и светят на около един метър пред колата !>
Когато колата е на контакт и пусна фаровете, си мърдат както е стандартно първо нагоре, след това надолу и се нагласят
Въпроса ми е защо след като колата е запалена фаровете седят забити надолу и от какво може да е това ?
Колгата е face e46 с заводски ксенон /лупи/.
Благодаря предварително

Когато запаля колата и пусна фаровете лупите не помръдват и светят на около един метър пред колата !>

Когато колата е на контакт и пусна фаровете, си мърдат както е стандартно първо нагоре, след това надолу и се нагласят

Въпроса ми е защо след като колата е запалена фаровете седят забити надолу и от какво може да е това ?
Благодаря предварително

- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
И аз имах същия проблем като на автора. Погледнах крушката и беше леко розова. Смених я и вече нямам такъв проблем. Колата е с оригинален ксенон. 

Are you /// M enough ?
- tonyivanov58
- Потребител
-
auxx написа:Колеги и аз да се включа с един въпрос.
Когато запаля колата и пусна фаровете лупите не помръдват и светят на около един метър пред колата !>![]()
Когато колата е на контакт и пусна фаровете, си мърдат както е стандартно първо нагоре, след това надолу и се нагласят![]()
Благодаря предварително![]()
![]()
Колеги, моля за помощ!?
Sent from my ASUS_Z00VD using Tapatalk
- pavkata24
- Потребител
-
- Кара: E61
- Мечтае да кара: SU-35
- Детайли за колата: N52B25
tonyivanov58 написа:auxx написа:Колеги и аз да се включа с един въпрос.
Когато запаля колата и пусна фаровете лупите не помръдват и светят на около един метър пред колата !>![]()
Когато колата е на контакт и пусна фаровете, си мърдат както е стандартно първо нагоре, след това надолу и се нагласят![]()
Благодаря предварително![]()
![]()
Колеги, моля за помощ!?
Sent from my ASUS_Z00VD using Tapatalk
Колега и аз го забелязах при мен същотот нещо. Преди когато пуска фаровете, те се места нагоре и надолу докато не се на местят.
След смяна на носачи а доколкото знам на десния има "сензор или датчик" и предполагам че може от него да е. Също така смених и едната крушка .
Друго което забелязах и не знам дали е нормално и дали го е правила и преди е когато на изгаснал двигател пусна габаритите от десния фар се чува някакъв странен звук. Някой знае ли дали това е нормално?
- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2