Проблем с парно и надуване на маркучи Е38
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с парно и надуване на маркучи Е38
колеги,имам следният проблем:преди 3 дни сложих отремонтирана глава, нова водна помпа и термустат на 725тдс!проблемът е че имам парно само в движение и надува маркучите!Ако някои да има идея какво се случва моля да ми пише на ЛС!

Re: Проблем с парно и надуване на маркучи Е38
явно не съм!ще се радвам да ми дадеш съвет как да го направя ефикасно!? 

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
bat_gosho написа:обезвъздуши ли я
Пич..тдс ката се обезвьздушава сама...

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
bat_gosho написа:Пич вземи прочети малко
viewtopic.php?p=2599726&sid=2b60f232e71a9ffea0740ce2725ed728#p2599951
Много филми гледаш...за 120к км навьртяни на 725тдс...и няколко смени на антифриз,ведньж не сьм обезвьздушил...пьк не ми е загрявала...а престави си ...и парно си имах...

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
iliew написа:bat_gosho написа:Пич вземи прочети малко
viewtopic.php?p=2599726&sid=2b60f232e71a9ffea0740ce2725ed728#p2599951
Много филми гледаш...за 120к км навьртяни на 725тдс...и няколко смени на антифриз,ведньж не сьм обезвьздушил...пьк не ми е загрявала...а престави си ...и парно си имах...
колегата ILIEW е прав

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
махнах маркучето от към казанчето,не е запушено но струиката вода не беше плътна,а имаше и въздух!маркучите на парното са празни! 

преди да се направи ремонт на главата изхвърляше водата през казанчето,сигурен знак че е заминала гарнитурата и имаше парно само в движение!след направен ремонт и всичко необходимо (термустат,водна помпа)сменено няма никаква промяна,се едно нищо не е правено по мотора????с две думи преди и след ремонта няма никаква разлика.

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
shook написа:махнах маркучето от към казанчето,не е запушено но струиката вода не беше плътна,а имаше и въздух!маркучите на парното са празни!
ами напрегни се малко де,ако не знаеш какво правиш то иди на маистор де.така да си пишеш само а ние да гадаем не става.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
shook написа:преди да се направи ремонт на главата изхвърляше водата през казанчето,сигурен знак че е заминала гарнитурата и имаше парно само в движение!след направен ремонт и всичко необходимо (термустат,водна помпа)сменено няма никаква промяна,се едно нищо не е правено по мотора????с две думи преди и след ремонта няма никаква разлика.![]()
![]()
Tds-a има склонност към пукане на глава а не толкова гарнитура.Занесе ли главата на ренгеноскопия за да видят за спукано?Или какво е правено по главата?
шлайфана,снимана,надувана при зоологическата градина в софия.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
shook написа:преди да се направи ремонт на главата изхвърляше водата през казанчето,сигурен знак че е заминала гарнитурата и имаше парно само в движение!след направен ремонт и всичко необходимо (термустат,водна помпа)сменено няма никаква промяна,се едно нищо не е правено по мотора????с две думи преди и след ремонта няма никаква разлика.![]()
![]()
Колега, отиди да проверят за наличието на въглероден двуокис в антифриза. Ако се изключи неправилно процедиране при ремонта на главата, след това лесно ще се открие причината за проблема, но трябва да се тръгне от някъде.
Само ще споделя мнение - декември смених радиатор, след което колата ПОЧТИ прегря на излизане от сервиза, след което смениха радиатора с друг + термостат. Сега от TEST#07 гледам температурата постоянно - стига до 86-88'С и това е - парното почва да духа топло някъде към 60'С. И моята е ТДС и първите дни маркучите бяха доста стегнати, но вече поомекнаха - предполагам, че се е обезвъздушила сама.
щом хвърля водата ви6 си капачката на казанчето тя е балансклапан може да не работи 

15 мнения
• Страница 1 от 1