Каде да свържа мултито

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Каде да свържа мултито

Мнение от d840 » 01 Фев 2014, 14:08

Здравейте колеги! За пореден път ще се допитам до съфорумци :)
Взех мулти волан, колата ми нямаше мулти!
Свързах се с някякъв мойстор, който ми каза че няма проблем да ми върже мултито, било работа за полувин час и 50 лв!!! По негови думи трябвало да се опънат два кабела !
Е за два кабела нещо не ми се дават 50лв.! Ако се наложи ще дам де, но ако някой може да меотвори от каде да ги дръпна тея кабели.. по цветове ли да ги търся или не е толкова просто..
На снимката е новата букса, на старата букса ги има само 2-та крайни (клаксона)!
Белия ibus ли е ?
Не мога да кача снимката ! Затова описвам цветовете на кабелите подред
Син,бял,черен,лилав,кафяв
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Каде да свържа мултито

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Фев 2014, 19:49

Добре де колега, според теб дали и някой друг е нямал същия проблем? Има поне 10 теми в които се описва кое как се връзва, ползвайте тая търсачка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d840 » 01 Фев 2014, 20:33

Колега мислиш ли че преди да си направя труда да пиша 15 минути темата през телефона, не поразгледах темите ?
Не намерих нищо съществено освен една схема на английски от колега Пресли, от която мн мн не разбрах !
Може и аз да не мога да работа с търсачката като хората да, ама и ти не се нервирай така че ше фане да ти се пръсне сърчицето за глупости !
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Фев 2014, 21:05

Има и тема в Е46 раздела, ама нали е по лесно да пуснеш тема и да чакаш да ти отговорят веднага ;)
viewtopic.php?t=115547
Тоя файл го има в няколко теми вече
multi_retrofit.pdf

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Ivo_Borisov на 01 Фев 2014, 21:18, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Фев 2014, 21:16

d840 написа:Здравейте колеги! За пореден път ще се допитам до съфорумци :)
Взех мулти волан, колата ми нямаше мулти!
Свързах се с някякъв мойстор, който ми каза че няма проблем да ми върже мултито, било работа за полувин час и 50 лв!!! По негови думи трябвало да се опънат два кабела !
Е за два кабела нещо не ми се дават 50лв.! Ако се наложи ще дам де, но ако някой може да меотвори от каде да ги дръпна тея кабели.. по цветове ли да ги търся или не е толкова просто..
На снимката е новата букса, на старата букса ги има само 2-та крайни (клаксона)!
Белия ibus ли е ?
Не мога да кача снимката ! Затова описвам цветовете на кабелите подред
Син,бял,черен,лилав,кафяв

50 лв защото не е само да се опънат два кабела, а кабелите са три и ако не си ги направиш сам в БМВ се продават и струват 35 лв, колега така, че цена от 50 лв е напълно приемлива, да не кажа, че на места и то колеги от форума за същата работа взимат и по 90 лв.
Но ако си направиш кабелите сам може и да ти излезе под 5 лв и си го вържеш сам разбира се, иначе в е46 има хиляда теми там и аз съм писал и съм обяснявал кое къде се връзва същото е и при теб.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 turbalan
Мечтае да кара: 740Li

Мнение от milto » 02 Фев 2014, 14:12

виж тук може да намериш нещо полезно
viewtopic.php?f=35&t=342574
дано съм полезен

Потребител
Аватар

Мнение от milto » 02 Фев 2014, 14:33

ето и още един линк
viewtopic.php?p=1904363#p1904363
аз моя го вързах по тези снимки и схеми от wds и всичко тръгна без проблем ако имаш въпроси на ЛС

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d840 » 02 Фев 2014, 21:43

Мерси колега ! Утре ше се полутам из кабеляците :)
Иначе днеска свързах мултито ( без автопилота ) , като свързах ибуса към мида, както и лилавия кабел също към мида !
Заработи управлението на касетофона :)

Потребител
Аватар

Мнение от milto » 06 Фев 2014, 20:30

колега какво стана проработи ли всичко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d840 » 06 Фев 2014, 22:08

Още не съм намерил време да прокарам кабелаза пилота.. и не съм сигурен в кой пин ночно да го бодна :) Четох че трябвало и някякъв кабел да се върне до таблото че да свети лампата като е включен автопилота.. Чакам да намеря материал и да ми стане ясно всичко. След това ще направя снимки подробни, за да може още некой колега който не е жичкаджия,да разчита схеми, да се справи :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 07 Фев 2014, 0:20

d840 написа:Още не съм намерил време да прокарам кабелаза пилота.. и не съм сигурен в кой пин ночно да го бодна :) Четох че трябвало и някякъв кабел да се върне до таблото че да свети лампата като е включен автопилота.. Чакам да намеря материал и да ми стане ясно всичко. След това ще направя снимки подробни, за да може още некой колега който не е жичкаджия,да разчита схеми, да се справи :)

с кой мотор е колата колега и коя година, и ще ти кажа как да го вържеш. :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d840 » 07 Фев 2014, 1:33

3.0 д 184 к.с. 1999г

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 07 Фев 2014, 10:22

d840 написа:3.0 д 184 к.с. 1999г

8-ми пин от зелената букса под волана на която си вързал управлението на музиката го връзваш с 27-ми пин на 40 пиновата букса на еку-то.
В е46 има теми и там има и подробни снимки и клипчета на цялата процедура, но не е нужно да ги търсиш просто направи както ти казвам и само това е нужно не се пускат кабели до табло и т.н при теб.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 09 Фев 2014, 2:52

Аз лично съм много доволен от колегата oci. Пусна круз контрола и командването на Sony CD-то (колата Е39 520d M47 136 коня). Всичко това за отрицателно време.
Имам само 2 въпроса не само към него, но и към всички:
1) Нормално ли е след като съм включил круз контрола и светва символа му в зелено, след като се изключи зеления му сивол продължава да свети докато не загася колата???
2) За контрола на CD-то от волана купих необходия коплект окабеляване/адапторна кутийка, но всички бутони работят с изключение на едната от стрелките която бутва песните/станциите напред - само писука но не реагира??? Къде вероятно се корени проблема, очевидно за да писука както при останалите при натискане значи копчето работи, остава да е или кутийката или CD-то (не съм му натискал ресет бутона за който пише че трябва след свързване на всико)???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 09 Фев 2014, 10:44

popov_chris написа:Аз лично съм много доволен от колегата oci. Пусна круз контрола и командването на Sony CD-то (колата Е39 520d M47 136 коня). Всичко това за отрицателно време.
Имам само 2 въпроса не само към него, но и към всички:
1) Нормално ли е след като съм включил круз контрола и светва символа му в зелено, след като се изключи зеления му сивол продължава да свети докато не загася колата???
2) За контрола на CD-то от волана купих необходия коплект окабеляване/адапторна кутийка, но всички бутони работят с изключение на едната от стрелките която бутва песните/станциите напред - само писука но не реагира??? Къде вероятно се корени проблема, очевидно за да писука както при останалите при натискане значи копчето работи, остава да е или кутийката или CD-то (не съм му натискал ресет бутона за който пише че трябва след свързване на всико)???

трябва да натиснеш два пъти копчето за пускане-изключване на автопилота за да изгасне лампата, а това с песните сега ли се появи като го правихме аз го пробвах и мой всичко си работеше, но щом като го натиснеш има сигнал от СД-то значи проблема не е във волана, най-вероятно или прехода към СД-то защото твоето не беше оригинално или самото СД, но пробвай да го ресетнеш.

Следваща

Назад към E39