Примигва лампата за Airbag-a
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Примигва лампата за Airbag-a
Здравейте. Пиша по повод на забелязан от мен проблем, който се случи за пръв път преди около седмица. Колата е 330 купе, бензин. Когато някой отвори пасажерското място и се качи там, след което затвори вратата, на таблото ми започва да примигва от време на време лампата за Airbag-a. Свети постоянно за 30-40 секунди, после изгасва, после примигва и накрая, след известно време не свети изобщо. Ако вратата не се отваря, лампата не светва.
Как да оправя този проблем и на какво се дължи?
Как да оправя този проблем и на какво се дължи?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Примигва лампата за Airbag-a
Дължи се на проблем в кантара на дясната седалка. Или се сменя с нов или се кодира да го няма.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Atsalov написа:Дължи се на проблем в кантара на дясната седалка. Или се сменя с нов или се кодира да го няма.

Към автора проблема не в това, че се отваря и затваря вратата, а в това, че кантара на седалката е прекъснат и като сяда и слиза някой от седалката просто прекъсва и затова, примигва лампата.
Или се изключва софтуерно, или се слага залъгалка или се сменя с нов сензора това е решението на този така често срещан проблем.
Има хиляда теми пиши кантар аербег и чети.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
без да налагам мнение,според мене наи-добре е е със залъгалка,ще кажа защо.Ако се спре софтуерно и да има и да няма никои на седалката няма да се отвори бега,ако е със залъгалка ще се отвори винаги и да има и да няма човек на седалката.А за третия варянт със смяна на кантара мисля че никои не го и обмисля на тея цени по 200+ лева.

- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Аз пък си го смених! 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
unikalen88 написа:без да налагам мнение,според мене наи-добре е е със залъгалка,ще кажа защо.Ако се спре софтуерно и да има и да няма никои на седалката няма да се отвори бега,ако е със залъгалка ще се отвори винаги и да има и да няма човек на седалката.А за третия варянт със смяна на кантара мисля че никои не го и обмисля на тея цени по 200+ лева.
Бъркаш колега софтуерно се спира сама проверката на кантара не се спира самия бег и с две думи дали ще е със залъгалка или софтуерно ефекта е един и същ.
Аз преди години само съм залъгалки ги правих, но след като почнаха да се прецакват елементите или да се окисляват кабелите и да правят проблеми ги спирам само софтуерно, даже и на е60, е90 и по-новите бмв-та, ката съм спирал на кола 2010 година, там залъгалка няма как да сложиш защото самото управление на кантара е по друг начин.
Но дали ще спреш проверката на кантара или ще симулираш, че там се вози постоянно човек със залъгалката ефекта е един и същ беговете от дясно винаги ще се отворят при удар.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
oci написа:unikalen88 написа:без да налагам мнение,според мене наи-добре е е със залъгалка,ще кажа защо.Ако се спре софтуерно и да има и да няма никои на седалката няма да се отвори бега,ако е със залъгалка ще се отвори винаги и да има и да няма човек на седалката.А за третия варянт със смяна на кантара мисля че никои не го и обмисля на тея цени по 200+ лева.
Бъркаш колега софтуерно се спира сама проверката на кантара не се спира самия бег и с две думи дали ще е със залъгалка или софтуерно ефекта е един и същ.
Аз преди години само съм залъгалки ги правих, но след като почнаха да се прецакват елементите или да се окисляват кабелите и да правят проблеми ги спирам само софтуерно, даже и на е60, е90 и по-новите бмв-та, ката съм спирал на кола 2010 година, там залъгалка няма как да сложиш защото самото управление на кантара е по друг начин.
Но дали ще спреш проверката на кантара или ще симулираш, че там се вози постоянно човек със залъгалката ефекта е един и същ беговете от дясно винаги ще се отворят при удар.
ок моя грешка.значи както и да го направи колегата е добре.

7 мнения
• Страница 1 от 1