Климатроник не духа топло на място
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Климатроник не духа топло на място
Здравейте, имам следният проблем - при загрял двигател климатроника не духа топло, когато колата работи на място.Когато карам на по-високи обороти чак тогава почва да духа топло, демек 3000-4000+... антифриза е в нормата... иначе колата си загрява до 90 градуса и не мърда.. на какво може да се дължи? колата е 728и 96
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Re: Климатроник не духа топло на място
Има допълнителна помпа за циркулацията на антифриза за отоплението когато колата работи на празен ход.Провери бушоните или инсталацията до помпата.Лошия вариант който почти винаги се оказва е изгоряла помпа.
Пробвах бушоните всички са наред.Можеш ли да ми кажеш къде се намира помпата да я огледам.Иначе колата като и пусна да духа топло на изгасен двигател, опция от големия борд комп. духа хладно, а разбрах, че при загрял двигател трябва да духа топло поне 3-4 мин.
- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
amgpower написа:Има допълнителна помпа за циркулацията на антифриза за отоплението когато колата работи на празен ход.Провери бушоните или инсталацията до помпата.Лошия вариант който почти винаги се оказва е изгоряла помпа.
Аз бях на същото мнение за моята, но онзи ден се заиграх и въпреки, че е направена "неразглобяема" успях да я разглобя и се оказа, че причината за "изгарянето" й всъщност е заяла четка в четкодържача - съответно няма контакт с колектора и т.н. След като раздвижихме положението и "сглобихме" помпата работи и имам парно при празен ход

П.П. Помпата е много гнусно направена и аз не намерих начин, дори след като я отворих, за безопасно отваряне. Имайте предвид, че може да се счупят или четките или четкодържача, тъй като има един гнусен лагер, който пречи на "ремонта"

Дано съм помогнал на някой

- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Здрасти, и аз като теб карам 728 97' и минах по този път. Ето тук е показано къде се намира въпросната помпа (показано е за 8-ак, но мястото е същото). http://www.bimmerboard.com/forums/posts/59836/
При даден контакт, неработещ двг, парното на топло и най-ниска степен на духане, трябва да се чува помпата, ако работи. Ако ли не - сваляш целия модул с клапаните и пак пробваш. Ако е заминала и си от Сф - пиши да ти кажа къде да я закараш да ти я рециклират
Поздрави и весело посрещане на новата година
При даден контакт, неработещ двг, парното на топло и най-ниска степен на духане, трябва да се чува помпата, ако работи. Ако ли не - сваляш целия модул с клапаните и пак пробваш. Ако е заминала и си от Сф - пиши да ти кажа къде да я закараш да ти я рециклират

Поздрави и весело посрещане на новата година

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Имах преди време същия проблем. Върху помпата за парното има ел.клапани 2 броя за ляв и десен кръг. При мен беше влезнал антифриз при бобините на ел. магнитите и бяха запекли.

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
Колеги и аз имам същият проблем с парното,но при мен и надува маркучите!?колата е 725тдс!главата е ремонтирана и сложена преди 3 дни!има нова водна помпа и термустат!ако някои има идея какво се случва моля драснете писмо на ЛС!

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
shook написа:Колеги и аз имам същият проблем с парното,но при мен и надува маркучите!?колата е 725тдс!главата е ремонтирана и сложена преди 3 дни!има нова водна помпа и термустат!ако някои има идея какво се случва моля драснете писмо на ЛС!![]()
![]()
нещо не е наред колега щом надува и няма парно.мои колега има е39 с твоя мотор и така бе.ремонтира глава нова гарнитура и не та не и знаеш ли оказа се спукана риза на 5 ти цилиндър,надуваше за страх.дано не е при теб така но започваи с проверките отново,щом няма парно а ТДС-а обезвъздушава сам не търси проблем с въздух в системата.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ljubo72 написа:shook написа:Колеги и аз имам същият проблем с парното,но при мен и надува маркучите!?колата е 725тдс!главата е ремонтирана и сложена преди 3 дни!има нова водна помпа и термустат!ако някои има идея какво се случва моля драснете писмо на ЛС!![]()
![]()
нещо не е наред колега щом надува и няма парно.мои колега има е39 с твоя мотор и така бе.ремонтира глава нова гарнитура и не та не и знаеш ли оказа се спукана риза на 5 ти цилиндър,надуваше за страх.дано не е при теб така но започваи с проверките отново,щом няма парно а ТДС-а обезвъздушава сам не търси проблем с въздух в системата.поздрави
Електрическата помпа работи ли изобщо ?

9 мнения
• Страница 1 от 1