въпрос за тампон на диференциал?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Re: въпрос за тампон на диференциал?

Мнение от p0wEr » 26 Яну 2014, 1:29

Не знам но когато са тампони на моста тропат зверски много в двете старни където се лови самия мост поне това е моето наблюдение... а тампон на дифа до ся не съм късал та не знам :)
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 28 Яну 2014, 10:47

velin33 написа:Оксижена и после шкуркичка малко, иначе има и по сложен начин ама той е по-труден и изисква хидравличен крик ( поне на мен така ми дойде идеята) :yes:

Винаги ми се е повдигало като видя смяна на тампони с оксижен,горелка,запалени вестници и други подобни методи :banghead:
Има къде къде по културни начини ,нужно ли е тази гавра с колата :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 28 Яну 2014, 11:39

DSC_1705.jpg

с две такива става най-нескраперски. :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 M40+2B18
Мечтае да кара: е30 ///

Мнение от velin33 » 28 Яну 2014, 13:23

NO HATE ! Само го дадох като лесен вариант аз си слагам моста да трупчета и ги избивам с хидравличния крик и става без циганий просто съм виждал да го правят.. Не ме изяждайте просто има хора които нямат този набор от инструменти и ако може и да не дават пари би било най-доброто нещо за тях.. Поздрави на всички и успешен ден :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 30 Яну 2014, 21:24

Колеги и аз съм с компакт, тампона на дифа е като на снимките на автора. Тази събота смятам да го почвам, но незнам какво да купя предварително, а не после да ходя пеша. :|

1. Тампон - 33171090948. Проблема е, че намирам само полиуретанов. Във дару кар е 80 лв, а във магазините за авточасти имат само за е36.
2. Масло 75W90 - смятам 1л да сложа, за 100 мл нишо няма да му стане. Можете ли да ми препоръчате марка.
3. Освен гарнитура за капака, нещо друго трябва ли ми за да не тече. Гледам във RealOEM някакви o-пръстени има.

Надявам се някой да помогне, понеже смятам, че ще е полезно както за мен, така и за автора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 31 Яну 2014, 1:57

темата избяга от заглавието,но да попитам и аз:като ги избивате тампоните на заден мост,нагрявате ли ги до 80 гр. и има ли смисъл от това?дали имам шанс в този студ,с правеняшка скоба,да сменя оригиналните тампони с полиуретанови?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 M40+2B18
Мечтае да кара: е30 ///

Мнение от velin33 » 31 Яну 2014, 2:01

Аз лично нищо не нагрявах.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 31 Яну 2014, 21:55

zafirovp написа:Колеги и аз съм с компакт, тампона на дифа е като на снимките на автора. Тази събота смятам да го почвам, но незнам какво да купя предварително, а не после да ходя пеша. :|

1. Тампон - 33171090948. Проблема е, че намирам само полиуретанов. Във дару кар е 80 лв, а във магазините за авточасти имат само за е36.
2. Масло 75W90 - смятам 1л да сложа, за 100 мл нишо няма да му стане. Можете ли да ми препоръчате марка.
3. Освен гарнитура за капака, нещо друго трябва ли ми за да не тече. Гледам във RealOEM някакви o-пръстени има.

Надявам се някой да помогне, понеже смятам, че ще е полезно както за мен, така и за автора.

1.Пробвай при колегите laviatan или mitaka7,ама най-добрия вариант е от представителството,че ще си сигурен,поне че не е някакъв ментак,а това ,че струва колкото дифа е друг въпрос. :mhihi:
2.Не си казал дали е шпер или отворен,аз бих се спрял на Castrol,пак можеш да се обърнеш към колегите,които ти предложих за тампона.
3.Не те знам колега,целия диф ли ще сваляш или само капака,освен гарнитурата,има и три семерингa,два откъм полуоските и един откъм кардана,оттам може също да тече,аз така си мислех,че ми тече от гарнитурата,ама се оказа ,че е семеринг,ако ще сваляш изцяло дифа,можеш да се подсигуриш и да ги смениш.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Предишна

Назад към E30