Преработка на регилируем волан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Преработка на регилируем волан

Мнение от Empty_Head » 30 Яну 2014, 10:12

Здравейте, имам следния проблем. Тъй като съм почти 2 метра висок трябва да дръпна седалката в колата максимално назад, но немога да изтегля волана достатъчно назад и се налага да компенсирам разстоянието, като изправя облегалката на седалката напред, но седя почти на 90 градуса, все е съм глътнал бастун. Има ли как този волан да се преработи, за да отиде още малко назад? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Преработка на регилируем волан

Мнение от unikalen88 » 30 Яну 2014, 10:47

колега няма как да го преработиш с малко средства поне.То нали като се купува кола се сяда вътре да се види удобна ли е и какво е положението на водача :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Яну 2014, 10:55

Empty_Head написа:Здравейте, имам следния проблем. Тъй като съм почти 2 метра висок трябва да дръпна седалката в колата максимално назад, но немога да изтегля волана достатъчно назад и се налага да компенсирам разстоянието, като изправя облегалката на седалката напред, но седя почти на 90 градуса, все е съм глътнал бастун. Има ли как този волан да се преработи, за да отиде още малко назад? :dunno:

Първо че няма,второ познавам поне 4ма които са около 2те метра,някои карат и М3 и нямат проблем с това...явно си свикнал на стойка която е в полу-легнало положение :lol:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M50B25,M50B30,S50B30
Мечтае да кара: M1 Procar
Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3

Мнение от bmw325ci » 30 Яну 2014, 11:35

Забравяш за бега и слагаш "дорифто" волан с изнесен център, с преходен фланец и някакъв ментакис фланец за бързо сваляне и те ти 10см :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 30 Яну 2014, 11:48

Gqbriel написа:
Empty_Head написа:Здравейте, имам следния проблем. Тъй като съм почти 2 метра висок трябва да дръпна седалката в колата максимално назад, но немога да изтегля волана достатъчно назад и се налага да компенсирам разстоянието, като изправя облегалката на седалката напред, но седя почти на 90 градуса, все е съм глътнал бастун. Има ли как този волан да се преработи, за да отиде още малко назад? :dunno:

Първо че няма,второ познавам поне 4ма които са около 2те метра,някои карат и М3 и нямат проблем с това...явно си свикнал на стойка която е в полу-легнало положение :lol:

с 2 думи може да е карал преди това Хонда :) :mhihi:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 30 Яну 2014, 12:33

Все си мислих, че на по-високите хора са им по-дълги ръцете. :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 30 Яну 2014, 13:15

Привет аз сьм близо 1.90 и не ми пречи да карам , вьпрос на свикване е , лошото е че седалката е винаги пльтно назад и зад мен никога не сяда човек :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 30 Яну 2014, 13:40

Ако седите като хората няма да имате никакви проблеми. Ето това е оптималната позиция и ви гарантирам, че и над 2м да сте, пак ще ви е комфортно: http://www.youtube.com/watch?v=eyL-SjuJ8p4

Назад към E46