Смяна двигател за BMW E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NikolaevBMW
- Потребител
-
- Кара: E46 318i and E36 316i
- Мечтае да кара: BMW 760 :D
- Детайли за колата: Bayerische Motoren Werke
Смяна двигател за BMW E46
Здравейте на всички. Имам BMW 318i facelift 143 к.с и искам да го сменя двигателя,защото е много чуплив,гори супер много масло.В който и сервиз да отида всички се хващат за главите от този мотор.Искам да ми дадете вашето мнение относно смяната на двигателя..възможно ли е да сложа по-голям двигател 6 цилиндров и кой е по-правилният избор?Благодаря ви предварително за мненията и съветите 

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Re: Смяна двигател за BMW E46
Смяната става точно за един ден от хора, който знаят какво правят.Може да си сложиш всеки един двигател от цялата гама на е46 и не само ... На въпроса кой точно , само ти можеш да кажеш.По-важното е след смяната на мотора има два варианта - минаваш техно тест и се занимаваш поне седмица с документи и цигании и сичко става документално изрядно или не я регистрираш с новия мотор и прехвърлянето при продажба става почти невъзможно.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
SlowMotion написа:Може да си сложиш всеки един двигател от цялата гама на е46 и не само ...
Интересно е как ще сложи дизел за един ден

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:SlowMotion написа:Може да си сложиш всеки един двигател от цялата гама на е46 и не само ...
Интересно е как ще сложи дизел за един ден
Няма да спи ...

- NikolaevBMW
- Потребител
-
Чудя се кой е по-правилният избор .. да сложа 320 или 323..не ми се хвърля към 328 и 330,но не съм много запознат с нещата.А и примерно по твоите думи,ако сложа новият мотор и не го регистрирам и примерно реша да продавам колата не мога ли тогава да я прекарам през всичко,за да регистрирам двигателя?
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
ОПРЕДЕЛЕНО 23-ката разликата между двата дали има и 1 на 100 в разход а в пъргавината е доста осезаема.Въпреки,че наблюденията ми над тоя мотор са от компакт, та не знам много как се представя в по-тежичката 46-чка.Що се отнася до документацията за това което питаш идея си нямам дали документите който идват с новия мотор нямат някаква давност.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
SlowMotion написа:......... и прехвърлянето при продажба става почти невъзможно.
НАПРОТИВ !
ПРЕХВЪРЛЯНЕТО става напълно ВЪЗМОЖНО и безпроблемно !
РЕГИСТРИРАНЕТО СЪЩО е напълно безпроблемно от новия собственик , АКО я регистрира в СЪЩИЯ окръг !( със същия рег номер )
Ако трябва да сменя номера ,ТОГАВА вече би имал проблем новия собственик ПРИ РЕГИСТРАЦИЯ !
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Аз съм с 320 и съм много доволен. При нормално каране гори нормално. Имай предвид, че 323 май е с 2500 кубика двигател ( по-скъпи застраховки и данък). Ако намериш изгодно вземай по-големият, все пак колкото повече по-добре. 

- NikolaevBMW
- Потребител
-
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Щом се целиш в ниско бюджетния сектор м54б25 е мотора за твоята кола.
Ако ти беше преди фейса колата, тогава можеше да се замисляш за м52ту, но при положение, че е фейс с Н42, то се ориентирай директно към м54ките.
И смяната от Н42-М54 определено не става за ден. Освен оборудвания мотор, то ще ти трябват и тръбите за климата към компресора, стойка за скоростната кутия,тампони за мотора, стабилизираща щанга предна, тръби за хидравлика и сигурно нещо забравям...
Ако ти беше преди фейса колата, тогава можеше да се замисляш за м52ту, но при положение, че е фейс с Н42, то се ориентирай директно към м54ките.
И смяната от Н42-М54 определено не става за ден. Освен оборудвания мотор, то ще ти трябват и тръбите за климата към компресора, стойка за скоростната кутия,тампони за мотора, стабилизираща щанга предна, тръби за хидравлика и сигурно нещо забравям...

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
20ка 150 коня - Тоя мотор ще ти се стори много добре ако предната ти кола беше 316-ка.
23ка 170 коня-(с такъв съм в момента) -2.5л е, но това не е 25-ца, която да харчи по-малко, това е 25-ца, която просто върви по-малко
За мен тоя мотор се купува само ако върви към кола, която те кефи, или ако ти е много изгоден
25ца 192 коня - абсоютно същия като 23-ка, ама малко по-дишащ на високи обороти (еднакъв максимален въртящ момент), но пък харчи почти колкото 2.8, така че няма смисъл да го взимаш ако намериш 2.8
328 - нищо лошо няма в тоя мотор освен, че ако си намериш 3.0 на добрa за теб цена, ще имаш 40 коня и 20 нютона отгоре за същия разход.
Някой път като си избираме кола правим компромис с мотор, но като избираш мотор няма логика да не си вземеш 3-литровия, при положение, че всички харчат почти еднакво
23ка 170 коня-(с такъв съм в момента) -2.5л е, но това не е 25-ца, която да харчи по-малко, това е 25-ца, която просто върви по-малко

25ца 192 коня - абсоютно същия като 23-ка, ама малко по-дишащ на високи обороти (еднакъв максимален въртящ момент), но пък харчи почти колкото 2.8, така че няма смисъл да го взимаш ако намериш 2.8

328 - нищо лошо няма в тоя мотор освен, че ако си намериш 3.0 на добрa за теб цена, ще имаш 40 коня и 20 нютона отгоре за същия разход.
Някой път като си избираме кола правим компромис с мотор, но като избираш мотор няма логика да не си вземеш 3-литровия, при положение, че всички харчат почти еднакво

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Djelebov написа:20ка 150 коня - Тоя мотор ще ти се стори много добре ако предната ти кола беше 316-ка.
23ка 170 коня-(с такъв съм в момента) -2.5л е, но това не е 25-ца, която да харчи по-малко, това е 25-ца, която просто върви по-малкоЗа мен тоя мотор се купува само ако върви към кола, която те кефи, или ако ти е много изгоден
25ца 192 коня - абсоютно същия като 23-ка, ама малко по-дишащ на високи обороти (еднакъв максимален въртящ момент), но пък харчи почти колкото 2.8, така че няма смисъл да го взимаш ако намериш 2.8![]()
Накрая ако си намери 3,0 по-добре да си взема совалка щото видеш ли ще има няколко стотин килонютона тяга и 80 000км максимална скорост в орбита за същия разход

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Нищо не можеш да регистрираш над M54B22 -Декра да не пасат трева! Всеки по-голям двигател върви с по-големи дискове,диф,заден мост,стабилизиращи щанги и др. Поне този ще ти стъпи на малко пари!
С M54B30 ще се пребиеш с твоето купе
С M54B30 ще се пребиеш с твоето купе

- ivanu6ka81
- Потребител
-
kakъвто и двигател да сложиш няма значение всички горат еднакво.за 6 цилиндровите гожоря.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
GecataBMW-E46 написа:Djelebov написа:20ка 150 коня - Тоя мотор ще ти се стори много добре ако предната ти кола беше 316-ка.
23ка 170 коня-(с такъв съм в момента) -2.5л е, но това не е 25-ца, която да харчи по-малко, това е 25-ца, която просто върви по-малкоЗа мен тоя мотор се купува само ако върви към кола, която те кефи, или ако ти е много изгоден
25ца 192 коня - абсоютно същия като 23-ка, ама малко по-дишащ на високи обороти (еднакъв максимален въртящ момент), но пък харчи почти колкото 2.8, така че няма смисъл да го взимаш ако намериш 2.8![]()
Накрая ако си намери 3,0 по-добре да си взема совалка щото видеш ли ще има няколко стотин килонютона тяга и 80 000км максимална скорост в орбита за същия разход![]()
такива глупости скоро не бях чел,тия мотори не може да ги сравняваш само по разход има и други фактори подръжка,консумативи най-малкото,на тая 3-ка само на масло няма да и смогва па камо ли на бензин
Ако совалката беше с 200-300 лева над 30-ката, щях да му я препоръчам, без въобще да се замисля, колега. А ти кажи сега за маслото??? Кажи и за бруталния разход на 30-ката в сравнение с икономичната 20-ка. Можеш да кажеш и за разликата в поддръжката и консумативите, които биха съборили един нормален скромен собственик на 20-ка, ако му оставиш да поддържа 30-ка!
Ако 1-2 литра разлика в разхода са ти проблем - новата дачиа логан има гаранция, а и да изтече - после консумативите са ефтини, извинявам се за

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2