Ъпгрейд на интеркулер-BMW E46 320D
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Ъпгрейд на интеркулер-BMW E46 320D
При такова натоварване доста неща ще са фира ако не се подсилят и колата автоматично става трудна за каране всеки ден, виждал съм голф 1.8т на 250 коня, започват да фърчат скорости, дифове, съединител, маховик и т.н. , на тея коне въртящия момент ще доста над заложения резерв
Аз имах предложение да сменя кулера на моята, с по-голям афтърмаркет, защото според момчето което ми прави диагностика - ремапа качва налягането на турбината, а то от своя страна и покачва темп на въздуха.
Ефекта ако има такъв ще се усети лятото. Аз лично след този съвет си почистих моят и имаше осезаема разлика, но са по-голям не бих тръгнал освен ако не реша да сменям турбината.
Офф: вчера гледах по ТВ-то на едно нисанче с турбина му смениха малкия кулер с по-голям и майстора твърдеше че това ще качи 4-5 коня.
Ефекта ако има такъв ще се усети лятото. Аз лично след този съвет си почистих моят и имаше осезаема разлика, но са по-голям не бих тръгнал освен ако не реша да сменям турбината.
Офф: вчера гледах по ТВ-то на едно нисанче с турбина му смениха малкия кулер с по-голям и майстора твърдеше че това ще качи 4-5 коня.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
като цяло това е пипкава работа защото на мотора му трябва конкретно количество под конкретно налягане въздух, при малка турбина, широки турбо пътища и голям кулер, трябва повече време до достигане на налягане в системата, при обратния вариант се губи мощност от малкото количество което пренасят тесни тръби и кулер и съответно високата температура на въздуха.
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
мерил съм моя кола преди и след поставяне на по-голям кулер и има разлика около 5 кв в повече на гуми като мощност като измерването е било на сходна температура
определено има голям смисъл на 320Д да се смени челния интеркулер,но не само с афтърмаркет кулер с по-големи размери,а трябва и да се направят турбо пътища,защото стандартния кулер на 320д е пластмасов отстрани и гърмят като шампанско почти на всички и губят по малко налягане от там,а това значи и намаляне на мощността....та с новия кулер и направените добре пътища се повишава мощността след ремап и колата става по ефективна в целия диапазон
определено има голям смисъл на 320Д да се смени челния интеркулер,но не само с афтърмаркет кулер с по-големи размери,а трябва и да се направят турбо пътища,защото стандартния кулер на 320д е пластмасов отстрани и гърмят като шампанско почти на всички и губят по малко налягане от там,а това значи и намаляне на мощността....та с новия кулер и направените добре пътища се повишава мощността след ремап и колата става по ефективна в целия диапазон
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- menko_90
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
bioz под почистване какво имаш предвид,самия кулер ли се чисти или?
menko_90 написа:bioz под почистване какво имаш предвид,самия кулер ли се чисти или?
да, дори тук мисля, че имаше доста полезна тема със снимков материал. Той се намира пред радиатора ниско долу и събира всичката мръсотия, листа, отделно като е близо по пътя се поврежда от малките камъчета и капацитета му се намаля значително.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

ето още една приятна алтернатива, от която могат да се възползват и шестаците:
http://www.allardaluminiumproducts.co.uk/allard-bmw-320d-e46-intercooler-1.html

- plamen2404
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: m3
- Детайли за колата: 150ps 2004 facelift sedan
колеги този мотор е много здрав стига да се подържа добре . като цяло късането на коляновия вал е наи голям проблем при 136кс . 150кс са с друг колянов вал и евентуално счупване идва от разбит маховик и огромните вибрации които се образуват (има и 150 сас строшени валове не се отрича това) моята кола е на е46 320д на 213кс и 420нм със хибридно турбо 1752 керамичен съединител и други дреболии малки ...и колата се държи перфектно ....като се има в предвид че се правят доста стартове с нея....на скоро само ми скаса тампони на ск кутия и са дали фира моторните , но то е понеже не са сменчни никога...и забравих да добавя че е още със стоковия кулер и до лятото трябва да го сменя..... и да кулера вдига мощност ппри надутите двигатели .... с малкия специялно лятото се получава недостиг на хладен въздух и колата става по мудна ...поздрави колеги надявам се да съм бил полезен с нещо
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2