Парктроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Парктроник
Моят си е оригинален,но сега в снега датчиците се покриват със сняг и пищти та се не трае 

Моя за 20лв е оригинален китайски, защото е закупен директно от Китай. Не купувам менте китайска стока на китайска стока.
За 2 години нито веднъж не е направил мизерия - нито лято, нито зима.

За 2 години нито веднъж не е направил мизерия - нито лято, нито зима.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Благодаря колеги.
Това за втората ръка OEM, не го бях мислил, но ми се струва приемлив вариант. Само не знам как стои въпроса с инсталирането, но ще се поразровя малко и ще проуча нещата.
Поздрави.
Това за втората ръка OEM, не го бях мислил, но ми се струва приемлив вариант. Само не знам как стои въпроса с инсталирането, но ще се поразровя малко и ще проуча нещата.
Поздрави.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Твърдо за фабричния 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Китайския работи перфектно при мен и на още няколко коли, на които сме слагали, без забележка лято и зима.
А при гонга/зумера има ли разлика в "китайските" и оригиналния ?
Т.е.къде се намират и силата и начин на звук?
Доколкото гледам, май по-добре чайна парктроник за 30-на лв. макс
и то има такива, които не се дупчи бронята ами само се лепят, отколкото
знам ли и аз 100лв. за втора ръка, който може да спре също толкова вероятно както
и китайчетата.
знам ли и аз 100лв. за втора ръка, който може да спре също толкова вероятно както
и китайчетата.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
nikolae написа:А при гонга/зумера има ли разлика в "китайските" и оригиналния ?
и китайчетата.
тия дето се лепят казват, че не хващат добре поне така са ми казвали колегите които ги продават, но ако някой има друго наблюдение или е ползвал такъв нека каже.
Последна промяна oci на 27 Яну 2014, 22:01, променена общо 1 път
- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Изчетох доста по въпроса за електромагнитните и повечето колеги казват, че когато вали дъжд, се шашардисва и почва да пищи. Също така ми много ниски бордюрчета по няколко сантиметра също дава смущения и започва да бучи. Иначе е чиста работа - няма дупчене, няма нищо.
Поздрави
Поздрави

nikolae написа:А при гонга/зумера има ли разлика в "китайските" и оригиналния ?
и китайчетата.
Не си взимай от тези с лентата, а с датчици. Ако е с дисплей зумерът е в самия дисплей. Някои са направени, като включиш на задна да издават кратък сигнал, някои не издават; има и разновидности в дисплеите.
B.Alexandrov написа:Изчетох доста по въпроса за електромагнитните и повечето колеги казват, че когато вали дъжд, се шашардисва и почва да пищи. Също така ми много ниски бордюрчета по няколко сантиметра също дава смущения и започва да бучи. Иначе е чиста работа - няма дупчене, няма нищо.
Поздрави
Аз да добавя за бордюра.
Моите датчици ги поставях доста време. Имат си една стрелка, която сочи нагоре.
Много е важно наистина да е абсолютно и точно нагоре.
При мен започва да пищи на бордюр при височината му малко преди да ми подпре задното гърне (с Х съм, демек и по-висока). Хем и датчиците на комбито са от долната страна на бронята.
И накратко за проблема - на един приятел му бяха сложили двата крайни датчика почти нагоре. Демек с около 2 милиметра извъртени на страни. И те така хващаха и фас на пътя. След корекцията по стрелките, всичко си дойде на място.
За това е важно (важи при комби де, или пи отделна лайсна), когато монтираш датчиците, да сложиш лайсната на масата и да гледаш дали наистина всички стрелки отзад сочат право нагоре, а не изместени с 1мм дори. Ако спазиш това нещо, самата система работи много добре и по нищо не се различава от оригиналния такъв.
Нека някой ми докаже, че може да спре на по-близко разстояние с оригинален парктроник от мен, който съм с менте такъв.

Пък нека ми струва 20лв.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
JTD написа:B.Alexandrov написа:Изчетох доста по въпроса за електромагнитните и повечето колеги казват, че когато вали дъжд, се шашардисва и почва да пищи. Също така ми много ниски бордюрчета по няколко сантиметра също дава смущения и започва да бучи. Иначе е чиста работа - няма дупчене, няма нищо.
Поздрави
Аз да добавя за бордюра.
Моите датчици ги поставях доста време. Имат си една стрелка, която сочи нагоре.
Много е важно наистина да е абсолютно и точно нагоре.
При мен започва да пищи на бордюр при височината му малко преди да ми подпре задното гърне (с Х съм, демек и по-висока). Хем и датчиците на комбито са от долната страна на бронята.
И накратко за проблема - на един приятел му бяха сложили двата крайни датчика почти нагоре. Демек с около 2 милиметра извъртени на страни. И те така хващаха и фас на пътя. След корекцията по стрелките, всичко си дойде на място.
За това е важно (важи при комби де, или пи отделна лайсна), когато монтираш датчиците, да сложиш лайсната на масата и да гледаш дали наистина всички стрелки отзад сочат право нагоре, а не изместени с 1мм дори. Ако спазиш това нещо, самата система работи много добре и по нищо не се различава от оригиналния такъв.
Нека някой ми докаже, че може да спре на по-близко разстояние с оригинален парктроник от мен, който съм с менте такъв.![]()
Пък нека ми струва 20лв.
Китайския,не хваща от такова разстояние както фабричния,нито назад нито от страни...а дали някой ще спре или не ,незнам какъв ти е кефа да се правиш на велик,но тва някой да ти докажел

Ако знаеш и свикнеш,кога и на какво разстояние почва продължителния тон,на който и да е парктроник и колко аванс има още можеш да паркираш на няколко см кво общо има със самото устройство незнам...а от опит с комби с китаец и седан с фабричен разлика има..
Тва,че ти си купил кола без парктроник,няма от какво да ни е яд и да си мерим датчиците ние които си имаме фабрично

А остай ги тея немците ,правят части на луди пари и не вършат работа..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
И аз съм твърдо за оригиналния.Имах китаец,който лятото работеше що-годе добре,но зимата започваше за забавя сигналите(явно от студа).Преди седмица си инсталирах оригиналния и разликата е в пъти..Единствения недостатък за мен е,че гонга е малко тих и не мога да го чуя.
The Power of Dreams!
Gqbriel, някъде да съм казал, че оригиналния е по-лош от китайския?
Не съм, нали?
Просто казвам, че върши много добра работа. Особено за парите си.
За мен лично не си заслужава да слагаш оригинален парктроник, който е на 10 пъти по-висока цена, занимавката в 5 пъти по-голяма и накрая да получиш само едно пищене.
Това е моята логика.
Да, ако някой ми беше дал оригинален парктроник за 50лв с монтажа му, като след това ако се развали един датчик да обикалям морги, защото нов е още една цифра, то тогава нямаше да избера китайски. Оважавам парите си и винаги правя анализ на положителни и отрицателни страни.
Просто наистина за едно и също нещо като услуга (пищене) да дадеш 5 пъти по-голяма сума и още толкова пъти разправии по инсталацията му, а накрая не се знае дали някой от датчиците му не е фирясал, или пък централата и т.н., хайде няма нужда.
А и още повече, че аз когато търсих оригинален и не получих нито една оферта, повтарям нито една оферта на пълен комплект за под 300лв, това няма какво да го коментирам.
И аз съм фен на оригиналното и запазването на оригиналния вид. За това държах колата ми да има екстри. Ама като е нямало парктроник, това не означава, че трябва да рубувам на всеобщото мнение в този форум и да слагам безсмислени неща, за една камара пари, нали?
Нека всеки да си преценява финансовите възможности.
Предпочитам да купя на детето си хубави дрехи, вместо тези пари да ги дам за някаква М стъпенка (съвсем примерно) за левия крак. Това за мен са безсмислени и особено глупави неща.
И за това аз казвам истината - и не оригинален парктроник върши перфектна работа. Наистина перфектна. Просто не заблуждавайте хората, че ако не е оригинално, то за нищо не става. Става и ще го твърдя. И за това казах, че ако някой може да покаже предимства на оригиналния парктроник (нали той служи да не се блъснеш в нещо) за разлика от китайския, който пак служи за същото нещо, нека покаже. Аз ще се съглася.
Знам предимствата и недостатъците. Другата кола ми е с оригинален парктроник и ги сравнявам при всяко спиране. Разликата е нищожна, буквално.
Оригиналния пищи на сблъсък на точно 19 сантиметра (да мерил съм го), а китайския на 26. Да, има разлика от въпросните 7 сантиметра. Но тези 7 сантиметра на практика са нищо, Особено като сравняваш 20 срещу 300лв, нали? Особено като изгори един датчик и трябва да го смениш в бъдеще, нали?
п.п. И на страни хваща перфектно. Като доближа колата на 15 сантиметра от нещо отстрани, което може да ми одере колата, пак свири на умряло!
Не съм, нали?
За мен лично не си заслужава да слагаш оригинален парктроник, който е на 10 пъти по-висока цена, занимавката в 5 пъти по-голяма и накрая да получиш само едно пищене.
Това е моята логика.
Да, ако някой ми беше дал оригинален парктроник за 50лв с монтажа му, като след това ако се развали един датчик да обикалям морги, защото нов е още една цифра, то тогава нямаше да избера китайски. Оважавам парите си и винаги правя анализ на положителни и отрицателни страни.
Просто наистина за едно и също нещо като услуга (пищене) да дадеш 5 пъти по-голяма сума и още толкова пъти разправии по инсталацията му, а накрая не се знае дали някой от датчиците му не е фирясал, или пък централата и т.н., хайде няма нужда.
А и още повече, че аз когато търсих оригинален и не получих нито една оферта, повтарям нито една оферта на пълен комплект за под 300лв, това няма какво да го коментирам.

И аз съм фен на оригиналното и запазването на оригиналния вид. За това държах колата ми да има екстри. Ама като е нямало парктроник, това не означава, че трябва да рубувам на всеобщото мнение в този форум и да слагам безсмислени неща, за една камара пари, нали?
Предпочитам да купя на детето си хубави дрехи, вместо тези пари да ги дам за някаква М стъпенка (съвсем примерно) за левия крак. Това за мен са безсмислени и особено глупави неща.

И за това аз казвам истината - и не оригинален парктроник върши перфектна работа. Наистина перфектна. Просто не заблуждавайте хората, че ако не е оригинално, то за нищо не става. Става и ще го твърдя. И за това казах, че ако някой може да покаже предимства на оригиналния парктроник (нали той служи да не се блъснеш в нещо) за разлика от китайския, който пак служи за същото нещо, нека покаже. Аз ще се съглася.
Знам предимствата и недостатъците. Другата кола ми е с оригинален парктроник и ги сравнявам при всяко спиране. Разликата е нищожна, буквално.
Оригиналния пищи на сблъсък на точно 19 сантиметра (да мерил съм го), а китайския на 26. Да, има разлика от въпросните 7 сантиметра. Но тези 7 сантиметра на практика са нищо, Особено като сравняваш 20 срещу 300лв, нали? Особено като изгори един датчик и трябва да го смениш в бъдеще, нали?
п.п. И на страни хваща перфектно. Като доближа колата на 15 сантиметра от нещо отстрани, което може да ми одере колата, пак свири на умряло!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
JTD написа:Gqbriel, някъде да съм казал, че оригиналния е по-лош от китайския?
Не съм, нали?
Това е моята логика.
Предпочитам да купя на детето си хубави дрехи, вместо тези пари да ги дам за някаква М стъпенка (съвсем примерно) за левия крак. Това за мен са безсмислени и особено глупави неща.![]()
Прав си,но ако го беше написал малко по-различно,нямаше да звучи така..а тези 7 см

Всичко е според зависи,който плаща поръчва музиката...аз лично също не робувам на М пакети,радвам се че с времето ,така и не взех разни брони и т.н..всичко странично ,което съм взел го ползвам..с най-голямо удоолствие бих взел рекаро с подгряване за моя салон ,защото не искам да сменям целия - уви няма или ако има са голяма рядкост..да не са малко пари,но за мен си заслужава..
Да факт 300лв спрямо 30лв е несравнимо,да върши работа но тръгна в посока - видиш ли китайския ще паркирам по-добре от тоя дето е с фабричен - е да ама не...много неща,могат да се вземат за доста по-малко пари,на сравнително много добро качество - факт,но до там.
За теб са дрехи за детето както и за мен и т.н - но за други,удоволствие да е сложил нещо наистина качествено ,което седи където му е мястото

пс: и течността за чистачки от 7лв 5лтр не замръзва,но като караш на -11 и като пръсне на мъгла и до там ,става като "скрежина"

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- r.atanasov
- Потребител
-
- Кара: 330D
И аз мисля да взема някой евтин афтърмаркет парктроник до към 50 лв., но ми се иска да го вържа към зумера, който пищи когато е отворена вратата и ключа е на контакта.
Да сте срещали тема където е обяснено как точно може да се постигне този ефект ?
Да сте срещали тема където е обяснено как точно може да се постигне този ефект ?
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3