Проблем с датчиците на накладките (буксите)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Проблем с датчиците на накладките (буксите)

Мнение от ilia1984 » 27 Яну 2014, 16:57

dzvonko написа:Че ще ги купя е ясно, ама някои хора работят и нямат възможност да ходят когато си искат до магазина за някаква си букса. И без това е побългарено, поне да не ме дразни докато го оправя!

Щом до сега това не те е дразнило(побългаряването) от нататък коментара е излишен :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 17:19

ilia1984 написа:
dzvonko написа:Че ще ги купя е ясно, ама някои хора работят и нямат възможност да ходят когато си искат до магазина за някаква си букса. И без това е побългарено, поне да не ме дразни докато го оправя!

Щом до сега това не те е дразнило(побългаряването) от нататък коментара е излишен :clap:

Хайде престани да спамиш! Вчера светна лампата, тръгнах да сменям датчика и видях какво е положението! Аман от такива всезнайковци като теб!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Яну 2014, 17:31

вържи ги на късо или в буксата сложи едно съпротивление например 2 ома и лампата ще изгасне само гледай да прави хубава контакт в самата букса, аз принципно така ги проверявам точно кой датчик е като слагам съпротивление на мястото на съответния датчик, и после оставяш на контакт за около 30 секунди до 1 минута и лампата сама изгасва, на диагностика както казах грешка не излиза.
Датчиците работят на принципа на съпротивление изтрие ли се датчика вече се променя съпротивлението и затова светва лампата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 27 Яну 2014, 17:37

oci написа:вържи ги на късо или в буксата сложи едно съпротивление например 2 ома и лампата ще изгасне само гледай да прави хубава контакт в самата букса, аз принципно така ги проверявам точно кой датчик е като слагам съпротивление на мястото на съответния датчик, и после оставяш на контакт за около 30 секунди до 1 минута и лампата сама изгасва, на диагностика както казах грешка не излиза.
Датчиците работят на принципа на съпротивление изтрие ли се датчика вече се променя съпротивлението и затова светва лампата.

Ето това вече е отговор от специалист!!! Благодаря Oci !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 17:38

oci написа:вържи ги на късо или в буксата сложи едно съпротивление например 2 ома и лампата ще изгасне само гледай да прави хубава контакт в самата букса, аз принципно така ги проверявам точно кой датчик е като слагам съпротивление на мястото на съответния датчик, и после оставяш на контакт за около 30 секунди до 1 минута и лампата сама изгасва, на диагностика както казах грешка не излиза.

МНОГО БЛАГОДАРЯ!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Предишна

Назад към E46