Проблем заключващ механизъм пасажерска врата!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Проблем заключващ механизъм пасажерска врата!

Мнение от boywalking » 27 Яну 2014, 14:09

Здравейте колеги, имам проблем от снощи... отключвам колата с дистанционното, отварям пасажерската врата оставям си разни работи, да затворя вратата - и неще, палчето е слязло в положение "затворено" и неще да мръдне, дърпам вътрешната дръжка, външната.. - не става, с дистанционното отключвам, заключвам - не става, врата си е отворена. Разглобих кората, махнах еърбега, стигнах до заключващия механизъм - напръсках го с обезмаслител(само такова имах в колата), ефект няма, не помръдва, опитах се да сваля машинката, но не мога да разкача жилото което е хванато за външната дръжка... Как се сваля???
Тези механизми като цяло, чупят ли се лесно или по-скоро е замръзнал, а обезмаслителят да не върши работа? Купих днес спрей с грес и тефлон с дълготраен ефект, но чак след работа ще стигна до колата... Искам да съм подготвен и запознат с евентуалните проблеми и начин на сваляне на машинката, защото действието се развива на улицата, на снега, вечер на студено и нямам време и здраве да го мисля на място...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Проблем заключващ механизъм пасажерска врата!

Мнение от doomy525 » 27 Яну 2014, 15:53

Моята зимата ги прави същите номера. Просто като е студено и не знам от какво се получава, но докато не се затопли купето няма затваряне колкото и да блъскаш и да се опитваш с нещо да го мръднеш това палче.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 27 Яну 2014, 17:20

Обяснете ми само как да извадя жилото което е свързано за външната дръжка, пък то ще си покаже дали е счупено или е спекло/ замръзнало...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Яну 2014, 19:36

Прецаква се и машинката понякога, аз на две Е39-ки съм сменял развалена машинка. (даже си мисля че е тя)
За жалост не мога да се сетя наизуст как да свалиш махнеш жилото през отвора на външната дръжка. А да свалиш кората на затворена врата май си е невъзможно. (задна става, но предната)
Последна промяна Bavarcho на 14 Авг 2015, 15:56, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 27 Яну 2014, 23:10

Предна дясна е, и е вратата е отворена.... Проблемът решен!
Жилото което е свързано с външната дръжка с леко издърпване (за да излезе от ухото на механизма за заключване) и побутване от другата страна с отверка (защото беше зациклило) и се извади. Целият механизъм отвътре беше обилно напръскан с течна грес съдържаща тефлон (8лв е спрея от железарията), пораздвижване на механизма на ръка и си заработи като хората! Малко тегаво беше събирането на кората и захващането за вратата, защото една част от щипките не искаха да щракнат, но в крайна сметка свършихме работа за 8лв, малко нерви и доста притеснение... :mhihi:

Назад към E39