Проблем с датчиците на накладките (буксите)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Проблем с датчиците на накладките (буксите)

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 12:23

Ей така от нищото ми светна лампата за износени накладки. Дисковете и накладките (предни и задни) са чисто нови. Като проверих датчиците открих голяма мизерия. Буксите им срязани и жиците от датчика са завити за жиците към колата (няма букси никъде - нито на предно ляво, нито на задно дясно колело). Датчиците са видимо здрави (накладките на са се изхабявали толкова, че да се докосне датчика все пак са чисто нови), но лампичката свети! Махнах изолир-банда, с който бяха изолирани кабелите, "завързах" ги отново, изолирах ги, но лампата не гасне. Също така пробвах да я "рестартирам", гледайки клипчета из youtube - не стана.

Как мога да разбера къде точно е проблема и къде мога да си нямеря буксите, че да си ги направя като хората?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Проблем с датчиците на накладките (буксите)

Мнение от ilia1984 » 27 Яну 2014, 12:31

Прости си купи нов датчик просто е :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 27 Яну 2014, 12:33

Привет букси от кола която се разпродава на части вьв форума има много , датчик - по принцип се сменя с накладките / пьрво пробвай сьс смяната на буксите , ако не се оправи - датчика , и закачане на лаптоп , да се опитате да изтриете грешки ако има / :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 12:41

Какъв е смисълът от нов датчик, при положение, че старият не е износен. Няма как да се износи датчик на накладки, които са карани под 5000 км и то леко. Има ли вариант да е нещо друго, защото датчиците са здрави (нямат видими износвания) и лампата светна малко след смяната на дискове и накладки. Смених всичко преди да светка каквато и да е лампа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 27 Яну 2014, 12:49

dzvonko написа:Какъв е смисълът от нов датчик, при положение, че старият не е износен. Няма как да се износи датчик на накладки, които са карани под 5000 км и то леко. Има ли вариант да е нещо друго, защото датчиците са здрави (нямат видими износвания) и лампата светна малко след смяната на дискове и накладки. Смених всичко преди да светка каквато и да е лампа.
Закачи я на лаптоп , явно има грешка , и си смени буксите от кола на части :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 27 Яну 2014, 12:53

Колега,провери кабела от въпросното превързване-"побългаряване" до самият датчик,често от натрупване на сняг и лед се прекъсва кабелчето оскобенно там дето е с шлаух и се закачва на амортисьора.При мен там се е закъсало но засега още нямам проблем с лампата,но за сега още нищо не съм измислил поне да го изолирам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 12:58

bobi_81xx написа:Колега,провери кабела от въпросното превързване-"побългаряване" до самият датчик,често от натрупване на сняг и лед се прекъсва кабелчето оскобенно там дето е с шлаух и се закачва на амортисьора.При мен там се е закъсало но засега още нямам проблем с лампата,но за сега още нищо не съм измислил поне да го изолирам.

Точно това проверих и ги превързах наново (за всеки случай). Сега трябва да намеря време да се свържа с някой с лаптоп и да направя каквото krasi2bmw съветва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Яну 2014, 13:05

dzvonko написа:
bobi_81xx написа:Колега,провери кабела от въпросното превързване-"побългаряване" до самият датчик,често от натрупване на сняг и лед се прекъсва кабелчето оскобенно там дето е с шлаух и се закачва на амортисьора.При мен там се е закъсало но засега още нямам проблем с лампата,но за сега още нищо не съм измислил поне да го изолирам.

Точно това проверих и ги превързах наново (за всеки случай). Сега трябва да намеря време да се свържа с някой с лаптоп и да направя каквото krasi2bmw съветва.

няма смисъл да я закачан на диагностика от датчика за накладки не записва грешка само ще си дадеш парите на вятъра.
Ако щеш и в БМВ я карай пак няма да ти намерят грешка свързана с него просто трябва да провериш двата датчика преден ляв и заден десен дали са здрави и дали някъде не е прекъснат някой кабел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 13:23

oci написа:
dzvonko написа:

няма смисъл да я закачан на диагностика от датчика за накладки не записва грешка само ще си дадеш парите на вятъра.
Ако щеш и в БМВ я карай пак няма да ти намерят грешка свързана с него просто трябва да провериш двата датчика преден ляв и заден десен дали са здрави и дали някъде не е прекъснат някой кабел.

Благодаря OCI! Само да си намеря буксите, сменям датчиците с нови и след това ще го мисля ако мизерията продължава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 27 Яну 2014, 13:30

dzvonko написа:

Пробвай по този начин:
gocho_ написа:
Dimitroff написа:Другия път кажи на майстора, че гасне по следния начин:

Шофьорската врата - отворена!
Ключа в стартера и на позиция 2 (контакт).
Чака се 40 секунди.
Лампата гасне.

5.03 от видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=CcSstG_el-I

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 13:44

Пробвай по този начин:
gocho_ написа:
Dimitroff написа:Другия път кажи на майстора, че гасне по следния начин:

Шофьорската врата - отворена!
Ключа в стартера и на позиция 2 (контакт).
Чака се 40 секунди.
Лампата гасне.

5.03 от видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=CcSstG_el-I
[/quote]

Пробвано е и за съжаление не стана :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 15:00

А тези датчици как точно работят? Ако вържа кабелите "на късо" дали ще изгасне лампата? Просто много ме дразни и докато направя манипулацията с новите букси да не свети.
Така както си го обяснявам - веригата е затворена и като се изхаби накладката, датчика се изтрива от диска, веригата се отваря и лампата светка. Или се бъркам?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 27 Яну 2014, 15:09

Мисля,че е точно така както казваш,но Колегата Oci знае най-добре принципа на работа на този датчик,ако не му е проблем нека изясни един път за винаги :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 27 Яну 2014, 15:23

dzvonko написа:А тези датчици как точно работят? Ако вържа кабелите "на късо" дали ще изгасне лампата? Просто много ме дразни и докато направя манипулацията с новите букси да не свети.
Така както си го обяснявам - веригата е затворена и като се изхаби накладката, датчика се изтрива от диска, веригата се отваря и лампата светка. Или се бъркам?

Отиваша купуваш си датчици в най близкия магазин и си ти 10-12 лв.са :mhihi: Стига глупости и побългарявания

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 27 Яну 2014, 16:01

ilia1984 написа:
dzvonko написа:А тези датчици как точно работят? Ако вържа кабелите "на късо" дали ще изгасне лампата? Просто много ме дразни и докато направя манипулацията с новите букси да не свети.

Отиваша купуваш си датчици в най близкия магазин и си ти 10-12 лв.са :mhihi: Стига глупости и побългарявания

Че ще ги купя е ясно, ама някои хора работят и нямат възможност да ходят когато си искат до магазина за някаква си букса. И без това е побългарено, поне да не ме дразни докато го оправя!

Следваща

Назад към E46