Акумулатор?Колко ампера и какъв стартов ток?bmw e60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Акумулатор?Колко ампера и какъв стартов ток?bmw e60 530d
И моят акумулатор предаде богу дух, без дори да индикира нещо по таблото. Единственият признак беше, че стартера въртеше мудно.
Аз взех ето това http://www.autobatterie.be/archives/37-Neu-EXIDE-Micro-Hybrid-92-Ah-AGM.html
Според RealOEM, това е ОЕМ акумулатора, който се монтира фабрично, за 360лв. го намерих.
Аз взех ето това http://www.autobatterie.be/archives/37-Neu-EXIDE-Micro-Hybrid-92-Ah-AGM.html
Според RealOEM, това е ОЕМ акумулатора, който се монтира фабрично, за 360лв. го намерих.

Това е AGM акумулатор - провери дали колата ти е програмирана за такъв акумулатор иначе ще стане беля. Тези акумулатори се зареждат с различно напрежение от оловните.
Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Знам колега, ще я програмирам за AGM и точния ампераж 

Cinder написа:Знам колега, ще я програмирам за AGM и точния ампераж
Ако правиш програмирането сам дай после някакви детайли, къде как.
Tool - Fear Inoculum
M57N2 е мотора .Някой да е сменял (слагал нов тази година) акумулатор на същия двигател (и да е останал доволен).Интересува Ме какъв ,колко струва и откъде.Благодаря предварително.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
bezdomnia написа:днес бях в Мкар за сервизната акция за подмяната на тапата на кабела ... и подпитвах приемчика за това прословуто регистриране на акомулатор, отговори ми, че само акумулаторите закупени от тях подлежат на регистриране в системите на колата
Колега, наистина има регистрираране - аз смених моя в Камор, но не е само за акумулатори, закупени от тях а за всички нови акумулатори, който слагаш. Може да се сложи и по-висок ампераж, но тогава се прави някакво настройване на електрониката.
Гледам, че колегите се отнасят несериозно малко към темата с акумулаторите, но електрониката е чувствителна и може нещо да се прецака доста лесно.
Избягвайте да давате или да получавате ток!

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
bmw545i написа:bezdomnia написа:днес бях в Мкар за сервизната акция за подмяната на тапата на кабела ... и подпитвах приемчика за това прословуто регистриране на акомулатор, отговори ми, че само акумулаторите закупени от тях подлежат на регистриране в системите на колата
Колега, наистина има регистрираране - аз смених моя в Камор, но не е само за акумулатори, закупени от тях а за всички нови акумулатори, който слагаш. Може да се сложи и по-висок ампераж, но тогава се прави някакво настройване на електрониката.
Гледам, че колегите се отнасят несериозно малко към темата с акумулаторите, но електрониката е чувствителна и може нещо да се прецака доста лесно.
Избягвайте да давате или да получавате ток!Пише го и някъде в книжлетата на бмв.
това регистриране сме го обсъждали 10201 пъти има и тема как става със снимков материал и подробно обяснение и е процедура за 5 минути със здрависването,свързването на кабела и включването на лап топа и казването на довиждане
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
Oригиналния ми акумулатор, ампеража му е 80 Аh 640 A. Етикета е БМВ и пише оловен (Pb). Вече е на 10 години и още пали, макар, че стартерът върти мудно.
Поръчал съм Bosch S5 Silver Plus 85 Ah 800 A. Мисля, че е достатъчно, с оглед на това, че стойностите превишават ОЕМ-ските и все пак са максимално близо до тях като параметри.
Поръчал съм Bosch S5 Silver Plus 85 Ah 800 A. Мисля, че е достатъчно, с оглед на това, че стойностите превишават ОЕМ-ските и все пак са максимално близо до тях като параметри.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Rennfahrer написа:Oригиналния ми акумулатор, ампеража му е 80 Аh 640 A. Етикета е БМВ и пише оловен (Pb). Вече е на 10 години и още пали, макар, че стартерът върти мудно.
Ето всички възможни варианти:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=30
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Колеги спрял съм се на BOSCH Silver S5 110Ah 920, има ли някакъв по-добър вариант за Е60 530д 218кс?
Поздрави
Поздрави
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Акумулатор?Колко ампера и какъв стартов ток?bmw e60 530d
Малко "биче" от Баухаус е най-доброто решение .... за зимата. Има и компресор за помпане на гуми, фенер, тест за заряда на "бичето" и др.
Относно зарядното, зависи с какъв акумулатор си, защото AGM акумулаторите се зареждат с различен волтаж и цикъл!
Относно зарядното, зависи с какъв акумулатор си, защото AGM акумулаторите се зареждат с различен волтаж и цикъл!

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Колега Herdim,
Виж с каква акумулаторна батерия си по ETK или по друг начин и тогава ще откриеш сам верния отговор! За всеки автомобил си има различни варианти. Дори и двата да са 530d, пак може да са различни ...
Виж с каква акумулаторна батерия си по ETK или по друг начин и тогава ще откриеш сам верния отговор! За всеки автомобил си има различни варианти. Дори и двата да са 530d, пак може да са различни ...

- motse_e60
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d E60
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Онзи ден си взех чисто нов Exide 100ah 900A мисля че е добра покупка за е60 530д
Поздрави

Поздрави

everything i do i do it big
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
Здравейте колеги,
Днес видях, че колата е кодирана за 90Ah и изпитвам затруднение с намирането на подходящ акумулатор. Ще съм благодарен ако споделите мненние и предложение.
Благодаря!
Днес видях, че колата е кодирана за 90Ah и изпитвам затруднение с намирането на подходящ акумулатор. Ще съм благодарен ако споделите мненние и предложение.
Благодаря!
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Само АГМ, другото както пише на 1 стр, един час да се заиграеш... И е умрял. Имах S5 Бош, и го продадох на 1г. И взех агм 90ка. Просто не случайно е фабричен