Педал на спирачка - ту твърд, ту мек
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- kazmin
- Потребител
-
- Кара: F10 530d xdrive
- Мечтае да кара: Boeing 737 classic
Педал на спирачка - ту твърд, ту мек
Здравейте, колеги!
Последните няколко пъти като си карам колата, забелязвам проблем - понякога педалът ми е по-твърд, отколкото съм му свикнал, но не толкова твърд, колкото би бил, ако няма вакуум.
Намерих и прочетох следните теми:
viewtopic.php?f=34&t=285509
http://www1.bmwpower-bg.net/forums/view ... 8fa73a88a1
По мои разбирания тези теми не се отнасят към моя проблем, тъй като вакуумът ми се пази при загасен автомобил.
Давам пример за ситуация: шофирам извънградско по магистрала, не натискам педала доста време, налага ми се да натисна спирачка и педалът ми е твърд. Спирачките работят, но с повече усилие. Случва се и като си карам из града.
Преди време карах един Форд Ескорт 1994та с дизелов двигател и той имаше този проблем. Смених му вакуум помпата и се оправи.
Какво според вас причинява този проблем при мен и как да го отстраня? Чета за разни клапани, О-рингове и се чудя дали тези компоненти са виновни.
Поздрави!
Иван Казмин
Последните няколко пъти като си карам колата, забелязвам проблем - понякога педалът ми е по-твърд, отколкото съм му свикнал, но не толкова твърд, колкото би бил, ако няма вакуум.
По мои разбирания тези теми не се отнасят към моя проблем, тъй като вакуумът ми се пази при загасен автомобил.
Давам пример за ситуация: шофирам извънградско по магистрала, не натискам педала доста време, налага ми се да натисна спирачка и педалът ми е твърд. Спирачките работят, но с повече усилие. Случва се и като си карам из града.
Преди време карах един Форд Ескорт 1994та с дизелов двигател и той имаше този проблем. Смених му вакуум помпата и се оправи.
Какво според вас причинява този проблем при мен и как да го отстраня? Чета за разни клапани, О-рингове и се чудя дали тези компоненти са виновни.
Поздрави!
Иван Казмин
The sky is the limit
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Педал на спирачка - ту твърд, ту мек
kazmin написа:Здравейте, колеги!
Поздрави!
Иван Казмин
и при теб или е вакум помпата или сервото, на вакум помпата да изхода на самия щуцер има едно клапанче така, да дърпа в една посоча и да държи вакума, трябва да се провери дали работи, и след това дали не е спукана мамбраната на сервото, или пък да се е спукал маркуч или да пропуска от някъде.
2 мнения
• Страница 1 от 1