Спукана тапа на главата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Спукана тапа на главата
здравейте колеги днес както си карах и изведнаж гледам от капака излиза бял пушак тип изпарения като отворих капака си направих парна баня набързо
Излизаше от задния край на мотора помислих че някои маркуч се е спукал или някоя скоба хлабава но не
Една от тапите на водата ми се е спукала и пикаеше горещо
Ако не се лъжа е номер 5 от картината свалих пластмасите от горе да мога да стигна до там но не е много приятно за смяна.
С какво се вадят тези тапи по-принцип и колко може би ще струва
Поздрави

Излизаше от задния край на мотора помислих че някои маркуч се е спукал или някоя скоба хлабава но не

Една от тапите на водата ми се е спукала и пикаеше горещо

Ако не се лъжа е номер 5 от картината свалих пластмасите от горе да мога да стигна до там но не е много приятно за смяна.
С какво се вадят тези тапи по-принцип и колко може би ще струва

Поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна angelBMW на 04 Фев 2014, 16:16, променена общо 2 пъти
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Спукана тапа за водата на главата м47д20
Да не се е спукал блока,тая тапа малко трудно да се спука??иначе докато мотора е на колата трудно се сменя.Аз съм сменял 1 такава разпробива се дупка до периферията с бугия 8 или 10 по-добре и зимаш нож от зеге за метал и бавно прерязваш периферията до де остане 1 тънка пластинка материал преди да стигне ножа до блока.Взимаш 1 отверка и свиваш прекъснатата периферия на тапата към центъра на тапата и ще олаби.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
блока не е все пак а и немога да го достигна от горе
нали това казвам свалих пластмасите на филтъра за да имам по добра видимост отзад не че беше кои знае колко но пак е нещо и също пластмасовата стена която скрива парното на купето свалих и тогава бръкнах с рака и напипах тапата и се усещаше как пръска

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
не може да си сигурен дали не е спукана главата до де не се погледне.
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
тапите не са скапи в зависимот от размера но около 5 лв. мен лично ме самнява да е спукана глава
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
не е от главата успях да навра телефона до където усетих че има силен теч на антифриз и се вижда чисто и ясно че е тапата,след час ще пусна видео 

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Аз съм сменял спукана тапа на дядото на асконата и е голям к.р.Аз я вкарах навътре и падна някъде в блока и до ден днешен си стои там след това набих новата и колата няма проблеми сега я ползваме само за лозето и нито грее нито нищо.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Тия тапи протичат обикновено като изгният от вътрешната страна ,сменял съм две на старата ми каляска
но бяха на сравнително достъпно място. Смяната я правих с яко шило - дупка в периферията на тапата и след това
с отвертка като лост и тапата е аут. Новата с подходяща по диаметър вложка ,леко по леко с чука и докато влезе
колкото старата.
но бяха на сравнително достъпно място. Смяната я правих с яко шило - дупка в периферията на тапата и след това
с отвертка като лост и тапата е аут. Новата с подходяща по диаметър вложка ,леко по леко с чука и докато влезе
колкото старата.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
IKN написа:Тия тапи протичат обикновено като изгният от вътрешната страна ,сменял съм две на старата ми каляска
колкото старата.
така е наи лесно попринцип но там където е моята нямам думи

Ако става на място нещо от рода на анкерен болт по средата на тапата + кози крак.
Ако не - най-лесно анкерен болт и обратен чук.
Ако не - най-лесно анкерен болт и обратен чук.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Колега,
ти от тая кола бял ден не видя.

Ако нема у глава, има у Google.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
bgpavlp написа:Колега,
Скоро ще е

Ходих до NicyCar понеже ме опътиха до този сервиз че се занимавали с бмв-та и било възможно да имат някои спецялен ключ за изваждане на тапи но като отидох такъв спецялен ключ ми дадоха че си тръгнах

Обесних им случая и коя тапа е спукана и единия от майсторите започна да ми обеснява какво трябва да се направи,да започнем с това че около турбината включително гарнитурата на изпускателните колектори искаха всичко това да ми го сменят което аз съм сменил с ново и няма нужда от повторна смяна но те си държаха да го сменят така защото щели да вадят мотора за да ми сменят тапата и за цялата тази услуга ми направиха сметка само за труда от 350лв. и отделно около 50-100лв за гарнитурите които трябва да се купят.
Общо едно 400-450лв ми излиза всичко само и само за 1 тапа на водния кръг която току що взех от ауто плюс и струваше 1бр 0.70лв аз си взех 2

За ваденето на мотора и сам мога да си го направя но мисля да го направя по трудния начин да сваля колекторите и да се мъча да я изкарам единственото което е гадното как ще се набие като няма почти никакво място

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Временно решение?
колеги тъи като нямам възможноста и местото в момента да извадя мотора за да ревизирам тапата която ми се е спукала а ми се налага да отида на път и ми е нужна колата за около 300км си мислех да затапя положението с поксипол или нурал за да си свърша работата.Употребял съм нурал 21 или 19 не съм сигурен един от двата беше,на една от 28ците ми се бе пукнал капака на главата(пластмасовия) и имах друг под ръка от 25ца но имаше пукнатина от отверка
около 2см и я залепих с нурал и нямаше грешка та се сетих с този вариант мога да си затапя временно тапата да си свърша работата и след като имам време да я сменя
Питам в случаи дали е опасно нещо да се случи или ще издържи

Питам в случаи дали е опасно нещо да се случи или ще издържи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Временно решение на спукана тапа на вода?
С епоксидни лепила ще протече .От горещото стават меки и няма да издържи налягането.Щом ще е за 200-300км ако е малка дупка пробвай да навиеш винт вътре преди лепилото или гумена шайба и винт с широка периферия.Ваденето както казаха колегите по горе.Забива се шило или шлосерска отвертка в единия край.Често тапата се завърта и пада сама.Обикновено умишлено са направени от много мек метал.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2