Въпрос за подгревни свещи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Въпрос за подгревни свещи

Мнение от sasho1bs » 18 Яну 2014, 14:46

Тези дни си закарах колата да и направят диагностика.Оказа се че свеща на пети цилиндър е изгоряла.Въпросът ми е проблем ли е за мотора да карам така?Според майстора трябва да сменя свещите и релето за тях иначе съм щял да имам проблем.Това така ли е?Има ли смисъл да сменям всичко заради една свещ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Re: Въпрос за подгревни свещи

Мнение от bobi_81xx » 18 Яну 2014, 14:52

значи не е проблем да си е караш с една неработеща подгревна свещ,аз лично си карах моята кола (е46 136к.с) с 4 изгорели подгревни свещи,дори в най-студените дни.Малко по-трудно палеще не от раз а 2-3 секунди на стартер и после леко имаше едно притръсване за околу10-15 сек.Релето ако ти работи не виждам причина да го сменяваш но ако решиш да смени свещ най-добре ще е да смениш всичките в комплект така или иначе ще се разглабя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 18 Яну 2014, 15:00

Да като ще ги сменям ще ги сменям всички но това реле не ми е ясно защо и то трябвало да се сменя като сега си работи.При мен като я запаля на студен мотор изпушва леко от ауспуха и това било уж заради свещта.Този пушек ме притесняваше и дано да е от свещта .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 18 Яну 2014, 15:12

bobi_81xx написа:значи не е проблем да си е караш с една неработеща подгревна свещ,аз лично си карах моята кола (е46 136к.с) с 4 изгорели подгревни свещи,дори в най-студените дни.Малко по-трудно палеще не от раз а 2-3 секунди на стартер и после леко имаше едно притръсване за околу10-15 сек.Релето ако ти работи не виждам причина да го сменяваш но ако решиш да смени свещ най-добре ще е да смениш всичките в комплект така или иначе ще се разглабя.

Ще ти запали с 4-ри изгорели свещи зимата - друг път !

Относно темата , не е нужно да се сменя реле (ако не е повредено ) Може и да караш така докато спре да пали :mhihi:
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 18 Яну 2014, 15:20

Изпушването ти е заради свещта...смени си свещите, релето не пипай щом работи и не дава ядове.

...и без нито една работеща подгревна свещ, сутрин на минус Х градуса ще запалиш, ама най-много цигара докато чакаш рейса... :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 18 Яну 2014, 15:59

don't be написа:
bobi_81xx написа:значи не е проблем да си е караш с една неработеща подгревна свещ,аз лично си карах моята кола (е46 136к.с) с 4 изгорели подгревни свещи,дори в най-студените дни.Малко по-трудно палеще не от раз а 2-3 секунди на стартер и после леко имаше едно притръсване за околу10-15 сек.Релето ако ти работи не виждам причина да го сменяваш но ако решиш да смени свещ най-добре ще е да смениш всичките в комплект така или иначе ще се разглабя.

Относно темата , не е нужно да се сменя реле (ако не е повредено ) Може и да караш така докато спре да пали :mhihi:

Не си измислям казвам това от личен опит.Тази есен когато имаше студени дни при -5 -6 съм палил и съм карал колата с 4 изгорели свещи.След тава вече декември смених свещите и вече пали от раз,няма го това продължително въртене на стартер и притръсването изчезна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 18 Яну 2014, 16:26

като стар дизелджия ти казвам-смени си само свещите,нужни са.сам ще разбереш какво е удоволствието като работят всички свещи сутрин когато палиш.сложи си бързо нагряващи.
успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 18 Яну 2014, 17:11

Комън рейла пали и при доста сериозни минусови температури. При -15 с изгоряло реле палеше е60-ката, да изпушваше и тресеше около 5 минути...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 18 Яну 2014, 18:32

bobi_81xx написа:
don't be написа:

Не си измислям казвам това от личен опит.Тази есен когато имаше студени дни при -5 -6 съм палил и съм карал колата с 4 изгорели свещи.След тава вече декември смених свещите и вече пали от раз,няма го това продължително въртене на стартер и притръсването изчезна.

Е нали аз карам същата виж ми темите и този декември с изгорели свещи няма палене темп около 0 смених четирите с бош и запали от раз.
За милиони-няма закони.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 18 Яну 2014, 19:33

Понеже имам 3 изгорели и ще ги сменям заедно със бобините (тях превантивно, че оригиналните си стоят.. :mhihi: ) към каква марка да се насоча? При -5 си пали с 2-3 секундно замисляне и после има за няколко секунди едно тресене, закачих си я и ми изкара, че три не работят..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D Turing
Мечтае да кара: 530xd Turing

Мнение от shumito » 21 Яну 2014, 9:56

С М57 мотора съм миналата зима на около -10 с две изгорели голям зор,смених и шестте,то яка работа,комшиите с дизели само завиждат :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: е46 330d

Мнение от mmmmmm » 22 Яну 2014, 16:29

Здравейте,

И при мен М57, при палене рано сутрин леко изпушва, но веднага спира, и не пуши повече въобще. На диагностика показа грешка в подгревна свещ, но индикатора на таблото изгасва бързо и не остава да свети.
Как мислите, колеги, да сменям ли и 6-те?

При студен двигател в колата се усеща силно вибрация, като загре намалява, при вас така ли е? Инче двигателя работи доста безшумно, само тази силна вибрация заедно с бучене......

Благодаря предварително,

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 24 Яну 2014, 18:34

mmmmmm написа:Здравейте,

И при мен М57, при палене рано сутрин леко изпушва, но веднага спира, и не пуши повече въобще. На диагностика показа грешка в подгревна свещ, но индикатора на таблото изгасва бързо и не остава да свети.
Как мислите, колеги, да сменям ли и 6-те?

При студен двигател в колата се усеща силно вибрация, като загре намалява, при вас така ли е? Инче двигателя работи доста безшумно, само тази силна вибрация заедно с бучене......

Благодаря предварително,

изпушването, вибрациите и другите подобни докато загрее са поради неработещата ти подгревна свещ. Това, че на таблото ти всичко изглежда ОК - и при 6 неработещи - пак ще ти изглежда всичко ОК на таблото.

Аз бих сменил всички 6 заедно - така и така ще разглабяш, а до края на зимата има още време ... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Яну 2014, 19:53

Тепърва започва май..или според думите на бат Чолаков :mhihi:
А дано, че съм си харесал 2-3 кръгови за снега..отдавна чакам момента :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 24 Яну 2014, 21:45

Добре де,що зa тъп въпрос към нaс.Утре дa питaш "aко не нaлея нaфтa дaли могa дa кaрaм тaкa".Много ясно че трябвa дa смениш свещите.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E39