странен шум от към скорости 525тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Re: странен шум от към скорости 525тдс
Здравейте колеги и за Много Години 
Още не съм ходил по сервизи, защото нямам никакво време през деня. Но от няколко дни забелязвам, че на място, няма значение дали е запален двигатела или не, като натисна съединителя се чува звук като тричотка. Или някаква много стара пружина. А и като хвана лоста на скоростите леко чукя /мърда/ лоста. Продалжаваме ли да мислим, че е маховик?

Още не съм ходил по сервизи, защото нямам никакво време през деня. Но от няколко дни забелязвам, че на място, няма значение дали е запален двигатела или не, като натисна съединителя се чува звук като тричотка. Или някаква много стара пружина. А и като хвана лоста на скоростите леко чукя /мърда/ лоста. Продалжаваме ли да мислим, че е маховик?
- milto
- Потребител
-
- Кара: e39 525 turbalan
- Мечтае да кара: 740Li
Здравей колега , за много години .
Както прочетох мненията на колегите така бих ти казал и моето . Може би на 99.9 процента съм сигурен че ти е проблем в луфта на маховика обаче при мен имаше и друго явление със притрисане на мотора докато не натисна съединителя и го пусна пак за да спре чукането ( при мен си беше направо буквално чукане ) и се успокоява и мотора .
Преди година имах същия проблем смених маховика с 2-ра употреба разбира се луфта ми беше около 1 см и половина което е брутално . Сега пак съм на там тръгнал отново същите симптоми
, може би имам и друг проблем като му дойде времето ще огледаме нещата от близо .

Както прочетох мненията на колегите така бих ти казал и моето . Може би на 99.9 процента съм сигурен че ти е проблем в луфта на маховика обаче при мен имаше и друго явление със притрисане на мотора докато не натисна съединителя и го пусна пак за да спре чукането ( при мен си беше направо буквално чукане ) и се успокоява и мотора .
Преди година имах същия проблем смених маховика с 2-ра употреба разбира се луфта ми беше около 1 см и половина което е брутално . Сега пак съм на там тръгнал отново същите симптоми

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Според мен има вариант шумът да идва от притискателния диск - щом няма вибрации, а на изгасена кола има почукване, обърни му внимание и на него... 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
на стария ми ТДС го имаше.от блокирал демферен маховик,скоростите беха станали леш.Карах така над половин година и не счупих нищо,но си е притеснително.Вала на скоростите се разхождаше като пиян
ТДС - Турбо Див Селянин
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2