Поставяне на газов инжекцион на БМВ Е46 318ci с мотор N42 ва

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Поставяне на газов инжекцион на БМВ Е46 318ci с мотор N4

Мнение от azarovlado » 21 Яну 2014, 23:51

Благодаря, ilia1984 :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 22 Яну 2014, 3:45

Аз съм със същия мотор и някакво си там газово.Не е известна марка.Повече от доволен съм.Разход извънградско 7,5 а градско 10.Разлика с разход на бензин буквално никаква.Вървеж ТОЧНО какъвто си е и на бензин.Освен това показанията по борд буквално съвпадат с реален разход по колонка-често до запетаѝка.Рядко някаква разлика в десети.Изминал съм 170хил км и всичко си работи безупречно.
Моите лични наблюдения обаче все пак дока успея да докарам тея резултати.Не толкова вида на газовото-според мен дори и наѝ-глупавите газови ще заработят коректно с тоя мотор.Не са дори толкова важни и индивидуалните настроѝки по живи данни.Не че не е хубаво да се поиграе и с това-добре дошли са си, ако на някоѝ все пак му се играе да ги подокара.Забелязах по-скоро, че е изключително важно всичко по мотора да е наистина наред!Бобини,свещи,датчици,ламбди сонди,да не смуче въздух,дебитомер със забележете НЕГОВ OFFSET....Леко малко отклонение да има в нещо и дава силно отражение в работата на газ.Успех!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 22 Яну 2014, 9:37

azarovlado написа:Благодаря, ilia1984 :bchug:

Ако някой ми беше казал че колегата слага газови уредби когато слагах моята никога нямаше да отида при мошениците от БРЦ-Пловдив!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 22 Яну 2014, 22:21

ilia1984 би ли споделил от какво не си останал доволен за БРЦ Пловдив, че не само аз, но и други колеги при незнание бихме отишли при тях- просто са известни за масата хора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 23 Яну 2014, 0:28

azarovlado написа:ilia1984 би ли споделил от какво не си останал доволен за БРЦ Пловдив, че не само аз, но и други колеги при незнание бихме отишли при тях- просто са известни за масата хора.

Като цяло пълни некадърници голяма грешка беше че посетих сервиза след монтажа им ходих десетки пъти да си оправят монтираното накрая младен го оправи техният монтаж ,единият от брц направо си го каза че съм се минал и чакат само да ми изтече гранцията и всеки по пътя си ! Никога повече БРЦ-Пловдив!!!!

Потребител
Аватар
Кара: Bmw E46 318ci
Мечтае да кара: Совалка
Детайли за колата: Грозна и бавна ;)

Мнение от BlackSubmarine » 01 Фев 2014, 12:42

Вече поставих инжекциона и за сега всичко е наред Т-Газ с изпарител и компоненти ловато, а самото поставяне беше извършено при Вальо от Ловато сервиз в модерно предградие. Благодаря на всички колеги, които дадоха съвет или изразиха мнение ! :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 i E46
Мечтае да кара: BMW 318 i E46

Мнение от Vankata_78 » 06 Мар 2014, 23:42

Здравейте колеги
И аз съм със същия двигател N42B20 имам следния проблем. Колата си купих миналата година от Италия беше със монтирана в Италия газова уредба BRC Sequent 24 MY07. Вече ще стане една година от както съм я взел а не мога да намеря читав майстор да ми я настрои. Ходих вече на шест места в Ямбол и Сливен и никой не успя дя я настрои. Даже сами се отказват и си казват че не могат да я настроят понеже двигатела бил с Valvetronic със Ванос. По-конкретно МАП-а на газовото отчита много нисък вакуум в смукателните колектори. Някой може ли да ми каже колко трябва да вакуума в колекторите. И къде точно се връзва вакуума на газовото.
Предварителни Ви благодаря.

Потребител
Аватар
Кара: Bmw E46 318ci
Мечтае да кара: Совалка
Детайли за колата: Грозна и бавна ;)

Мнение от BlackSubmarine » 11 Мар 2014, 21:54

Здрасти колега. Ако искаш дрънни ми един тел, аз ще те свържа с човека, който ми постави моята :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2014, 16:11

ivoaudi написа:Аз съм със същия мотор и някакво си там газово.Не е известна марка.Повече от доволен съм.Разход извънградско 7,5 а градско 10.Разлика с разход на бензин буквално никаква.Вървеж ТОЧНО какъвто си е и на бензин.Освен това показанията по борд буквално съвпадат с реален разход по колонка-често до запетаѝка.Рядко някаква разлика в десети.Изминал съм 170хил км и всичко си работи безупречно.
Моите лични наблюдения обаче все пак дока успея да докарам тея резултати.Не толкова вида на газовото-според мен дори и наѝ-глупавите газови ще заработят коректно с тоя мотор.Не са дори толкова важни и индивидуалните настроѝки по живи данни.Не че не е хубаво да се поиграе и с това-добре дошли са си, ако на някоѝ все пак му се играе да ги подокара.Забелязах по-скоро, че е изключително важно всичко по мотора да е наистина наред!Бобини,свещи,датчици,ламбди сонди,да не смуче въздух,дебитомер със забележете НЕГОВ OFFSET....Леко малко отклонение да има в нещо и дава силно отражение в работата на газ.Успех!

... а дали на газ не бяга и повече :bowdown:
То вярно че автора вече си е решил да бута бутилката, ама айде да не го окуражаваме чак толкова

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 143hp

Мнение от insaneb0y » 15 Мар 2014, 21:06

Vankata_78 написа:Здравейте колеги
И аз съм със същия двигател N42B20 имам следния проблем. Колата си купих миналата година от Италия беше със монтирана в Италия газова уредба BRC Sequent 24 MY07. Вече ще стане една година от както съм я взел а не мога да намеря читав майстор да ми я настрои. Ходих вече на шест места в Ямбол и Сливен и никой не успя дя я настрои. Даже сами се отказват и си казват че не могат да я настроят понеже двигатела бил с Valvetronic със Ванос. По-конкретно МАП-а на газовото отчита много нисък вакуум в смукателните колектори. Някой може ли да ми каже колко трябва да вакуума в колекторите. И къде точно се връзва вакуума на газовото.
Предварителни Ви благодаря.

Здравейте !! Аз съм със същия мотор и наскоро сложих газова уредба ЕМЕГАС...Тоя хубавец какво направи незнам колата съвсем се шашна сега прави проблеми и на бензин..компютъра откача.Замервахме вакуума в смукателя никакъв го няма обиколих цяла Варна...само прехвалени майстори елкони и т.н нищо.Колата никаква мошност оборотите на бензин ниски прекъсва...на газ високи държи като играят на свободен ход до 2500.Нека някой ако знае решението на проблема да сподели..

Благодаря предварително !
Газ до ламарината да и е хубаво на машината !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 17 Мар 2014, 20:42

Трябва да се пуснат на ново адаптациите на бензиновия комп и след това качествени настройки на газ.
Всъщност това ЕМЕГАЗ ми пиши точния му модел и версия защото по старите не подържат работа с Валветроник и в частност двигатели без вакум в смукателите.
Като цяло този двигател се прави с лекота почти като конвенцоналните стига да е избрана правилната електроника.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар
Кара: E46 / 318i / 143 hp / 2002 год.

Мнение от bisko. » 21 Мар 2014, 16:29

Здравейте колеги,
аз съм с мотор N42B20 на Е46 2002 год. 318 - 2000 куб.
Тези дни една от бързите връзки свързваща двигателя с радиатора се проби и ще сменям целия маркуч тъй като се оказа един общ детайл.
Но в сервиза, механика ми спомена, че газовия ми инжекцион не бил захранен правилно с антифриз, в смисъл че е вързан паралелно на системата, а по доблия наин бил да е последователно, така се създава по добра циркулация на антифриза.
Газовия инжекцион и монтиран в Италия - или така поне ми казаха при покупката на колата.
Моля някой ако знае или може да снима къде и кой точно маркуч е срязан при него, че не ми се реже чисто нов маркуч, ако наистина е грешен метода.
Благодаря предварително.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 143hp

Мнение от insaneb0y » 22 Мар 2014, 12:24

mladfen написа:Трябва да се пуснат на ново адаптациите на бензиновия комп и след това качествени настройки на газ.
Всъщност това ЕМЕГАЗ ми пиши точния му модел и версия защото по старите не подържат работа с Валветроник и в частност двигатели без вакум в смукателите.
Като цяло този двигател се прави с лекота почти като конвенцоналните стига да е избрана правилната електроника.

Колега къде да ги видя тез неща...сигурно ги има на компютъра ама кой го знае къде е наврян
Газ до ламарината да и е хубаво на машината !!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 04 Апр 2014, 17:25

acho.rs написа:
ivoaudi написа:Аз съм със същия мотор и някакво си там газово.Не е известна марка.Повече от доволен съм.Разход извънградско 7,5 а градско 10.Разлика с разход на бензин буквално никаква.Вървеж ТОЧНО какъвто си е и на бензин.Освен това показанията по борд буквално съвпадат с реален разход по колонка-често до запетаѝка.Рядко някаква разлика в десети.Изминал съм 170хил км и всичко си работи безупречно.

... а дали на газ не бяга и повече :bowdown:
То вярно че автора вече си е решил да бута бутилката, ама айде да не го окуражаваме чак толкова

Какаъв е проблема да тръгне на газ повече отколкото на бензин?Примери от практиката колкото искаш, логични обяснения също.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Потребител
Аватар
Кара: и не се ебева! ;)

Мнение от Alex_Wolf » 15 Апр 2014, 12:57

torettos написа:Колега аз съм със същия двигател и ГИ Easy Gas Green до сега съм изминал 10к км и съм доволен от разхода - извънградско 7,5 л. / 100км. градско е около 9-9,5 л., но това е с Италианска газ в България разхода ми е по-висок.

Колега, искам да газифицирам такъв двигател, и явно разковничето е в електрониката да е съвместима, можеш ли да дадеш точен модел на твоята система и компютър на газта. :bchug:
Keep going, no mater what!

ПредишнаСледваща

Назад към E46